Comença la campanya de l’ANC “Signa un vot per la independència”

La secció local de l’ANC organitza la campanya “Signa un vot per la independència”. Es tracta de donar un vot a favor de l’organització d’un referèndum i que, en cas que aquest no es pugui realitzar, el mateix vot serveixi per avalar una declaració unilateral d’independència. 

La campanya de recollida de vots ja ha començat // Jose Polo

La campanya de recollida de vots ja ha començat // Jose Polo

L’Assemblea Nacional Catalana fa un pas més en la seva lluita per la independència de Catalunya. La seva última acció, la campanya Signa un vot per la independència dóna la possibilitat als ciutadans de donar el seu suport a l’anomenat dret de petició, com ja explicava el president de la secció local de l’ANC a Molins de Rei, Toni de la Flor, en un article en aquest mateix mitjà.

El vot recollit per l’entitat independentista serveix per reclamar l’organització d’un referèndum sobre la independència i, en cas que aquest no es pugui fer abans del 31 de maig de 2014, que el mateix suport signat pels ciutadans serveixi per demanar l’anomenada declaració unilateral d’independència. Per tant, la premisa és clara: si no es pot votar la primavera de l’any vinent, s’hauria de declarar de forma automàtica la independència, segons la organització liderada per Carme Forcadell.

“Els vots estaran guardats en un lloc segur i desconegut”, explica un dels membres de l’ANC Molins de Rei, Albert Rodríguez, en declaracions a Viu Molins de Rei. “El dret de petició no és gaire conegut però es reflecteix tant a la Constitució espanyola com a l’Estatut de Catalunya”, matisa Toni de la Flor. “El que pretenem és tenir un nombre de vots suficients que avalin la independència com si s’hagués produït el referèndum”, diu un dels veterans de l’independentisme al municipi.

La recollida de vots es realitzarà cada tarda, excepte els diumenges, al Mercat Municipal i els divendres en una taula que estarà col·locada al Carrer Major. “Sempre es demanaran les dades personals, el DNI i el vot es farà davant d’un apoderat” nomenat per la mateixa entitat per així fer que sigui considerat “vàlid” pels organitzadors de la recollida de signatures, remarca Rodríguez. L’ANC vol estar present als grans actes del municipi, com la Fira de la Candelera, per tal de recollir el màxim de vots possibles.

Recomanacions personalitzades

  1 comment for “Comença la campanya de l’ANC “Signa un vot per la independència”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *