Un intens aiguat col·lapsa diferents punts de Molins de Rei

Diferents carrers, entre ells el renovat Rafael Casanova, pateixen importants inundacions després d’una intensa tempesta caiguda aquest diumenge. Les primeres investigacions apunten a que una gran quantitat de fulles ha impedit que el clavegueram absorbís la pluja. La brigada, la Guàrdia Urbana i els Bombers han hagut d’intervenir en una jornada caòtica.

El clavegueram no donava a l'abast a l'últim tram del carrer Rafael Casanova // Sergi Conde

El clavegueram no donava a l’abast a l’últim tram del carrer Rafael Casanova // Jordi Costa

La intensa pluja que ha caigut durant les últimes hores a Molins de Rei ha col·lapsat diferents punts del municipi. Les afectacions més greus s’han produït durant el matí de diumenge, just quan l’aigua ha caigut amb més força. Els incidents s’han concentrat a banda i banda de la plaça de l’Ajuntament. A la cruïlla del carrer Jacint Verdaguer amb Anselm Clavé s’ha arribat a acumular més d’un pam d’aigua i l’aigua ha entrat a diversos habitatges. Una situació similar s’ha viscut al carrer Molí amb el renovat carrer Rafael Casanova. Durant uns minuts, el recentment renovat carrer de Baix ha quedat completament inundat.

“La combinació de pluja forta i vent en aquesta època de l’any no podia ser pitjor”, explica en declaracions a Viu Molins de Rei el regidor de Via Pública, Miguel Zaragoza, que relaciona els episodis d’inundacions a alguns punts del municipi als “embornals taponats per fulles d’arbres”. Segons Zaragoza, el col·lapse que s’ha patit al tram del carrer Verdaguer amb Anselm Clavé ha estat de tal magnitud que l’aigua ha començat a circular en direcció a la plaça de l’Ajuntament i d’aquí ha anat directe al carrer Molí i el carrer Rafael Casanova.

La Guàrdia Urbana ha hagut d'actuar en els embornals del carrer Rafael Casanova inundat // Jordi Costa

La Guàrdia Urbana ha hagut d’actuar en els embornals del carrer Rafael Casanova inundat // Jordi Costa

El carrer Rafael Casanova ha quedat impracticable // @Pchm73

El carrer Rafael Casanova ha quedat impracticable // @Pchm73

“El nou clavegueram no ha fallat, s’haurà d’analitzar però el carrer Rafael Casanova, un cop retirat l’embús dels embornals ha absorbit tot l’aigua”, indica Zaragoza, que assegura que s’haurà d’analitzar amb calma com ha reaccionat tota la xarxa de clavegueram però destaca que el tram entre el carrer Boters i el pati del Palau, on no han arribat les fulles dels arbres, ha funcionat bé. Per tant, segons el consistori, les noves obres que es van inaugurar ara fa un mes estan ben fetes i les fulles caigudes dels arbres han estat les responsables del caos.

El Canal i la Granja, també amb molta aigua

Un altre punt on s’ha registrat una important acumulació d’aigua ha estat el carrer Raseta, al barri del Canal, on fins i tot s’ha requerit l’actuació dels Bombers perquè els embornals estaven plens de terra i això impedia que agafessin l’aigua. La part inferior del pont de l’autopista que serveix per connectar Molins de Rei amb aquesta a través del carrer Verdaguer ha quedat inutilitzat durant una bona estona. En el moment de màxima intensitat de pluja s’ha acumulat molta aigua, i tot i que molts cotxes giraven cua i utilitzaven altres vies d’entrada i sortida, alguns conductors s’han atrevit a passar tot i la cada cop major acumulació d’aigua. Finalment dos cotxes han quedat atrapats i han hagut d’actuar els Bombers per tal de retirar els vehicles.

La via annexa a la carretera de Caldes es va inundar completament // Josep Dagà

El vial de l’hotel Ibis a la carretera de Caldes es va inundar completament // Josep Dagà

El passeig del Terraplè, el lateral de l’hotel Ibis, el carrer Primer de Maig, el carrer Sant Antoni Maria Claret i el pont que travessa per sota les vies del tren també han estat alguns punts en els que l’aigua s’ha acumulat considerablement i ha provocat problemes tant de trànsit com per als vianants. La brigada municipal ha estat treballant durant tot el diumenge per actuar als carrers on s’havien registrat incidències relacionades amb la pluja, així com la concessionària de neteja ha estat actuant durant la tarda als embornals en els que la brutícia moguda per la pluja i les acumulacions de fulles podien provocar noves acumulacions d’aigua. La Guàrdia Urbana ha hagut de ser reforçada amb una unitat més. Aquesta feina ha fet que a primera hora de la tarda estigués “tot en ordre”, en paraules de l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, en declaracions a aquesta redacció.

Problemes als semàfors

La llum també ha patit intermitències en diversos punts del municipi. Els més afectats han estat el carrer Amadeu Vives, Carme Galceran, Sant Antoni Maria Claret i la zona del polígon Riera del Molí. En aquests punts fins aproximadament les vuit del vespre no s’ha aconseguit restablir l’enllumenat. La pluja també ha afectat al funcionament de diversos semàfors. Tots ells s’han anat posant en funcionament al llarg del diumenge però no s’ha aconseguit arreglar un dels més importants per a la mobilitat d’entrada i sortida al municipi: el del carrer Jacint Verdaguer que connecta amb l’autopista. Aquest dilluns, des de primera hora, hi haurà una patrulla dels Mossos d’Esquadra que comptarà amb el suport de la Guàrdia Urbana per regular el trànsit.

D’altra banda, han aparegut goteres al Poliesportiu Municipal i això ha fet perillar la disputa de diferents partits de les entitats esportives. No és la primera vegada que això passa i fonts municipals han indicat a aquesta redacció que “s’haurà de tornar a actuar”. Una altra equipament esportiu, el Municipal Ricard Ginebreda del barri del Canal, ha quedat completament inundat i els partits de l’Atlètic Incresa s’han hagut de suspendre.

La pluja va inundar el municipal Ricard Ginebreda completament // Charo Prieto

La pluja va inundar el municipal Ricard Ginebreda completament // Charo Prieto

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 • miquel

  Agrair al Sr. Closa la seva col·laboració amb la Brigada Municipal en treure les fulles…. o no ? Crec que hi era resolent el problemes de la Vila des de Internet

 • Xavi

  Tots els partits polítics que en aquells moments estaven al consistori,
  sobretot els que governaven o hi tenien interessos, van ficar pals a les
  rodes a una entitat vilatana que denunciava que les coses no s’estaven
  fent bé en aquest aspecte. Vau posar pals a les rodes per tots els
  mitjans a aquesta entitat i ara, el temps, els està donant la raó. Fins
  el dia que això encara agafi dimensions molt més grans que les del
  passat diumenge. Plataforma Riera Nova de Sant Bartomeu, no hace falta
  decir nada más!!!!!! Escolteu el poble encara que sigui un cop a la
  vostra vida, els vots no us fan ser déus i escoltar la gent no és una
  malaltia!!!!!

 • Teresa

  ¿ Como es posible que en el tramo recien inagurado entre Moli y Palau de la calle Casanovas, sin haber arboles y por lo tanto con total ausencia de hojas, no tragasen los imbornales?, ¿ A quien debemos creernos? . Si los imbornales de la calle Moli no tragaron es señal de que el diseño y el modelo usado no es el adecuado. Lástima que me borren la verdad.

  • miquel

   El problema es que al Pati Palau si hi ha arbres i amés hi ha una cosa que es diu “vent” i aquest arrosega les fulles…. solament cals sortir al carrer…

   • Xavi

    No facis riure, noi!!!!!

    • miquel

     El que fas riure es tu Xavi, prenent les teves consideracions, s’hauria de fer una inversió de XX mils d’euros en la Plataforma Riera Nova; per cert on esta aquesta plataforma ? Sembla que altres pobles del voltant han tingut les mateixes conseqüencies. I per cert l’aigua de la Riera Nova té canalització fins el pont de Riera Moli, el problema era un altra com el passeig Verdaguer que els seu clavegeram encara no es adaptat. Ara be si es talla aquest carrer per obres els propes 4 mesos .Ja tindriem altres consideracions de les persones de sempre ( teresa)

 • yo

  ¿¿¿les primeres investigacions indiquen??? haahaha no cal “investigar” gaire, ha diluviat a mig catalunya i a l’altre mig ha nevat. es diu hivern.

  • Xavi

   Què reduccionista, per aquesta mateixa regla de tres quan a Escandinàvia és hivern hivern tothom hauria de morir sepultat per la neu. El dia que caigui de veritat, no com aquest cap de setmana, el tub de davant de l’institut no empassara i riurem més encara. Per a tu, tot s’explica perquè arriba l’hivern, no perquè els “sumideros” són insuficients i es va tapar una riera que no s’hauria d’haver tapat. Així va el país amb comentaris com els teus, encara estaríem al neolític

   • miquel

    Per cert la riera no esta tapada es subterrada un altra tema es la seva neteja. Ara be si poses l’exemple d’Escandinavia parles de Dinamarca , noruega o Suecia, podries parlar tambe d’Alemanya o altres països amb hivern fotuts. No se si som al neolitics , però semble que alguns pensen que encara serem la 4ª potència del mon (per davant de França) i per desgracia estem al costat de Grecia i Portugal

    • Xavi

     Per això som el país que som, perquè gent com tu no busca anar a l’arrel del problema, només que “no cal investigar massa”. Clar, no cal moure molt el tema perquè se sabrien masses coses que la ciutadania no cal que sàpiga, no? Com que es fan les coses malament per part de gent que no està preparada i que sempre passen per davant els interessos d’unes quantes persones per sobre del que és raonable

     • miquel

      Home Xavi “troba l’arrel del problema ?” No cal moure nolt el tema perquè se sabrien masses coses que la ciutadania no cal que sàpiga ? Home tens l’oportunitat de dir quins es el problema i mou el tema pel coneixement de la ciutadania, jo entre ells. Però tinc la meva opinió i penso que situacions viscudes com el pasat cap de setmana amb l’intensitat de les pluges pasa a tot arreu, tambe s’hauria de netejar el bosc per l’estiu, que tinguin ajudes de menjador tots els nens/es de la Vila, asistència els avis, etc…..es diu prioritats. Ara be ens agradaria coneixer la teva veritat…

     • josep maria

      Xavi entenc com el miquel que dius unes coses que s’haurien d’explicar i més quan aquest espai es d’opinió tu tens la teva i miquel un altra.. Però de les teves paraules s’entenc o be com un gran perill o corrupcions…Seria bo aclarir-ho si no semblaria elsteus comentaris com ” llençar la pedra i amagar la ma”

 • Pingback: Atlètic Incresa aconsegueix una remuntada de líder | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Les 10 noticies més llegides de 2013 a Viu Molins de Rei | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Un intens aiguat torna a col·lapsar el centre de Molins de Rei durant uns minuts | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El govern municipal desvincula les obres del carrer Rafael Casanova de les inundacions | Viu Molins de Rei()