Un intens aiguat col·lapsa diferents punts de Molins de Rei

Diferents carrers, entre ells el renovat Rafael Casanova, pateixen importants inundacions després d’una intensa tempesta caiguda aquest diumenge. Les primeres investigacions apunten a que una gran quantitat de fulles ha impedit que el clavegueram absorbís la pluja. La brigada, la Guàrdia Urbana i els Bombers han hagut d’intervenir en una jornada caòtica.

El clavegueram no donava a l'abast a l'últim tram del carrer Rafael Casanova // Sergi Conde

El clavegueram no donava a l’abast a l’últim tram del carrer Rafael Casanova // Jordi Costa

La intensa pluja que ha caigut durant les últimes hores a Molins de Rei ha col·lapsat diferents punts del municipi. Les afectacions més greus s’han produït durant el matí de diumenge, just quan l’aigua ha caigut amb més força. Els incidents s’han concentrat a banda i banda de la plaça de l’Ajuntament. A la cruïlla del carrer Jacint Verdaguer amb Anselm Clavé s’ha arribat a acumular més d’un pam d’aigua i l’aigua ha entrat a diversos habitatges. Una situació similar s’ha viscut al carrer Molí amb el renovat carrer Rafael Casanova. Durant uns minuts, el recentment renovat carrer de Baix ha quedat completament inundat.

“La combinació de pluja forta i vent en aquesta època de l’any no podia ser pitjor”, explica en declaracions a Viu Molins de Rei el regidor de Via Pública, Miguel Zaragoza, que relaciona els episodis d’inundacions a alguns punts del municipi als “embornals taponats per fulles d’arbres”. Segons Zaragoza, el col·lapse que s’ha patit al tram del carrer Verdaguer amb Anselm Clavé ha estat de tal magnitud que l’aigua ha començat a circular en direcció a la plaça de l’Ajuntament i d’aquí ha anat directe al carrer Molí i el carrer Rafael Casanova.

La Guàrdia Urbana ha hagut d'actuar en els embornals del carrer Rafael Casanova inundat // Jordi Costa

La Guàrdia Urbana ha hagut d’actuar en els embornals del carrer Rafael Casanova inundat // Jordi Costa

El carrer Rafael Casanova ha quedat impracticable // @Pchm73

El carrer Rafael Casanova ha quedat impracticable // @Pchm73

“El nou clavegueram no ha fallat, s’haurà d’analitzar però el carrer Rafael Casanova, un cop retirat l’embús dels embornals ha absorbit tot l’aigua”, indica Zaragoza, que assegura que s’haurà d’analitzar amb calma com ha reaccionat tota la xarxa de clavegueram però destaca que el tram entre el carrer Boters i el pati del Palau, on no han arribat les fulles dels arbres, ha funcionat bé. Per tant, segons el consistori, les noves obres que es van inaugurar ara fa un mes estan ben fetes i les fulles caigudes dels arbres han estat les responsables del caos.

El Canal i la Granja, també amb molta aigua

Un altre punt on s’ha registrat una important acumulació d’aigua ha estat el carrer Raseta, al barri del Canal, on fins i tot s’ha requerit l’actuació dels Bombers perquè els embornals estaven plens de terra i això impedia que agafessin l’aigua. La part inferior del pont de l’autopista que serveix per connectar Molins de Rei amb aquesta a través del carrer Verdaguer ha quedat inutilitzat durant una bona estona. En el moment de màxima intensitat de pluja s’ha acumulat molta aigua, i tot i que molts cotxes giraven cua i utilitzaven altres vies d’entrada i sortida, alguns conductors s’han atrevit a passar tot i la cada cop major acumulació d’aigua. Finalment dos cotxes han quedat atrapats i han hagut d’actuar els Bombers per tal de retirar els vehicles.

La via annexa a la carretera de Caldes es va inundar completament // Josep Dagà

El vial de l’hotel Ibis a la carretera de Caldes es va inundar completament // Josep Dagà

El passeig del Terraplè, el lateral de l’hotel Ibis, el carrer Primer de Maig, el carrer Sant Antoni Maria Claret i el pont que travessa per sota les vies del tren també han estat alguns punts en els que l’aigua s’ha acumulat considerablement i ha provocat problemes tant de trànsit com per als vianants. La brigada municipal ha estat treballant durant tot el diumenge per actuar als carrers on s’havien registrat incidències relacionades amb la pluja, així com la concessionària de neteja ha estat actuant durant la tarda als embornals en els que la brutícia moguda per la pluja i les acumulacions de fulles podien provocar noves acumulacions d’aigua. La Guàrdia Urbana ha hagut de ser reforçada amb una unitat més. Aquesta feina ha fet que a primera hora de la tarda estigués “tot en ordre”, en paraules de l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, en declaracions a aquesta redacció.

Problemes als semàfors

La llum també ha patit intermitències en diversos punts del municipi. Els més afectats han estat el carrer Amadeu Vives, Carme Galceran, Sant Antoni Maria Claret i la zona del polígon Riera del Molí. En aquests punts fins aproximadament les vuit del vespre no s’ha aconseguit restablir l’enllumenat. La pluja també ha afectat al funcionament de diversos semàfors. Tots ells s’han anat posant en funcionament al llarg del diumenge però no s’ha aconseguit arreglar un dels més importants per a la mobilitat d’entrada i sortida al municipi: el del carrer Jacint Verdaguer que connecta amb l’autopista. Aquest dilluns, des de primera hora, hi haurà una patrulla dels Mossos d’Esquadra que comptarà amb el suport de la Guàrdia Urbana per regular el trànsit.

D’altra banda, han aparegut goteres al Poliesportiu Municipal i això ha fet perillar la disputa de diferents partits de les entitats esportives. No és la primera vegada que això passa i fonts municipals han indicat a aquesta redacció que “s’haurà de tornar a actuar”. Una altra equipament esportiu, el Municipal Ricard Ginebreda del barri del Canal, ha quedat completament inundat i els partits de l’Atlètic Incresa s’han hagut de suspendre.

La pluja va inundar el municipal Ricard Ginebreda completament // Charo Prieto

La pluja va inundar el municipal Ricard Ginebreda completament // Charo Prieto

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Recomanacions personalitzades