El pressupost municipal del 2014 augmenta un 3,2% després de cinc anys de reducció

El govern municipal presenta uns pressupostos municipals de 26,1 milions d’euros, un 3,2% superior al de l’any passat. És la primera vegada que el pressupost creix des del 2008. S’aprofita per augmentar la despesa social, tapant les retallades de la resta d’administracions. S’inclouen inversions per valor d’1’7 milions d’euros amb recursos propis. 

Els pressupostos seran superiors als anteriors // Ajuntament de Molins de Rei

Els pressupostos seran superiors als anteriors // Ajuntament de Molins de Rei

Per primera vegada en cinc anys, l’Ajuntament de Molins de Rei veurà com creix el seu pressupost municipal. Concretament, ho farà en un 3,2%, arribant als 26.158.491,87 euros. No es recordava un augment des del 2008. Aquest es produirà degut a la pujada d’impostos com l’IBI, i a tres pagaments previstos de la Diputació de Barcelona i un altre de la Generalitat de Catalunya. A més, el consistori, per fi, cobrarà l’ajuda per la construcció del Poliesportiu de la Sínia, anys després que aquest s’inaugurés.

Augment de la despesa social

Seguint en la mateixa línia que en els dos últims anys, el govern format per CiU i PSC ha decidit augmentar les partides de despesa social. Enguany, aquestes s’incrementen un 3,8%, arribant als 2’17 milions d’euros. L’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), ha especificat que els serveis socials sempre són una prioritat per a la sociovergència: “Creiem en els serveis socials des del principi del mandat”, afirma. Les beques pugen un 59% respecte al 2013 i també augmenten les partides destinades a l’habitatge (9,1%), l’educació (0,8%) i el foment de l’ocupació i els serveis a les empreses (5,6%). Al prioritzar les partides destinades a serveis socials (5,1%), el consistori tractarà de tapar els preocupants forats que deixen les retallades de la Generalitat.

El regidor de Finances, Miguel Zaragoza (PSC), ha explicat que el que es busca és “ajudar a la gent que té problemes”. Segons el regidor socialista, això és possible ja que s’han “optimitzat recursos” fent, entre altres coses, “70 meses de contractació”, per tal de renegociar els contractes en unes condicions més favorables per a l’Ajuntament.

En la presentació del pressupost, Casals ha assegurat que “aquests pressupostos no els poden presentar els Ajuntaments del voltant” i, ha fet una crida al possible suport de les formacions polítiques de l’oposició, assegurant que aquests pressupostos estan fets “pensant en els problemes de la gent i no en interessos electorals”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), ha afirmat que els números per a l’exercici 2014 tenen un objectiu molt clar: “fer un Molins de Rei millor seguint els criteris marcats pel Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica“.

Inversió d’1,7 milions d’euros

Aprofitant els recursos propis i sense endeutar-se, el consistori presenta unes inversions per valor de 1.750.205 euros. Aquests diners seran destinats, entre altres coses, a la remodelació del camp de futbol Ricard Ginebreda (770.000 euros), millora de la via pública i la urbanització de la plaça de la Creu (120.000 euros), inversions en polígons i al mercat municipal, a la Fira de la Candelera (98.000 euros), a més de petites millores i manteniments dels espais públics, l’enllumenat i els equipaments.

Recomanacions personalitzades

  11 comments for “El pressupost municipal del 2014 augmenta un 3,2% després de cinc anys de reducció

 1. Alan
  15/11/2013 at 13:05

  770.000 Euros per a la remodelació d’un camp de futbol? És que no hi ha d’altres accions més necessàries a Molins de Rei?

  • miquel
   15/11/2013 at 14:20

   Si de cas li dius als nens i nenes que tenen uns vestuaris catalogats els pitjors bel baix llobregat (noticia al viu molins) , tambe li podries dir als seus pares que pateixen aquesta situació i a la gent de l’atletisme, judo , etc…. accesos nous.

 2. Teresa
  15/11/2013 at 16:18

  ¿En cuanto se aumentarán el 2014 los sueldos los politicos locales y cargos de confianza ?,
  Creo que es una sinvergüenceria, que en plena crisis económica y de recesión , de la cual no levantaeremos cabeza hasta el 2019, con más de 200 alumnos de Molins de Rei que sus familias piden ayuda de comedor porque no pueden darles un plato caliente a sus hijos, los regidores del equipo de gobierno (PSC+CIU) ya sean a dedicación exclusiva (48.636,14 €) , alcaldia (55.453,86 €) o regidores (14.072,76 €), más dietas a asistenciasl a plenos, junta de portavoces, complemento fijo y variable , etc etc. tanto del equipo de gobierno como de la oposición, miren hacia el otro lado y sólo miren sus intereses própios de vivir del negocio de la politica local, y algunos llevan ya más de 20 años… comíendose cerca del 1 mill € ( 166.000.000 ptas) de los 14 mill € de nuestro presupuesto municipal. ¿ Cuando van a renunciar noblemente a estos sueldazos? , La ciudadanía de Molins de Rei, no les votó para este hurto.

  • Teresa
   15/11/2013 at 16:22

   digo… 24 mill €

 3. Teresa
  17/11/2013 at 19:30

  ” Si no puedes convencer, confunde” parece que és la máxima de los politicos locales en Molins de Rei, que intentan desorientar a la ciudadanía, confundiendo : Ordenanzas Municipales por Impuestos Municipales , Presupuesto Municipal por Gestión Municipal , etc, etc Cuanta razón tiene el Sr. Emilio Ramos (PP) en sus declaraciones del viernes día 15 en la radio municipal, de que éste pleno no ha sido un pleno de presupuestos, ha sido un pleno de campaña electoral y con los aburridos “meetigs” de siempre , tirándose xinitas unos a otros, que la oposición está muy nerviosa, y que lastimósamente “nadie hizo enmienda alguna a los presupuestos, sólo hubo criticas y reproches de unos a otros” , y tenía toda la razón…
  ¿ Que tienen que ver los presupuestos municipales con la gestión politica de si hay o no PAM , Dipel, aparcamiento subterráneo en Pati Requesens , la Fede, la mezquita, etc etc. ? , Al parecer a los políticos locales les importa un bledo el presupuesto y sus partidas, y usan su aprobabción o no, como arma de presión politica y de respuesta a la gestión realizada por el equipo de gobierno, mezclando “churras” con “meninas”, confundiendo a la ciudadanía.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *