El quart certamen Millorem Molins premia a la nova escola de teatre La Cuquera

L’escola de teatre La Cuquera rep el primer premi de la quarta edició del certamen Millorem Molins, organitzat per la CUP Molins de Rei i valorat en 1.250 euros. El segon premi, de 1.000 euros, se l’emporta el projecte de rehabilitació d’una paret i realització d’un mural per part de l’AE Jaume Vicens Vives.

Els responsables del Cau i la Cuquera van emportar-se una bona alegria // Jose Polo

Els responsables del Cau i la Cuquera van emportar-se una bona alegria // Jose Polo

A Molins de Rei ja és gairebé tradició que els regidors de la CUP destinin part del seu sou com a càrrecs electes al foment d’activitats d’entitats del municipi. I és que ja fa quatre anys que s’organitza el certamen Millorem Molins, al qual enguany s’han destinat 2.250€ provinents de les les retribucions dels quatre regidors que té la formació de l’esquerra independentista al municipi.

El primer premi, d’una quantitat de 1.250€, se l’ha emportat el projecte de l’escola de teatre La Cuquera. L’escola, que ha obert recentment les portes a un local del carrer Major, destinarà aquests diners a recuperar part de la inversió que han fet per la seva posada en marxa i oferir una oferta educativa teatral i un centre de formació cultural. La nova escola d’arts escèniques de Molins de Rei ofereix cursos i formació per a totes les edats especialitzades en pedagogia teatral així com en projectes de teatre social o teatre per a joves.

El segon premi, per valor de 1.000€, ha estat per l’AE Jaume Vicens Vives. El també conegut com a Cau, amb més de 50 anys d’història a Molins de Rei, destinarà aquests ingressos a rehabilitar i pintar un mural en una de les parets de l’espai on realitzen les seves activitats. El projecte, anomenat “Revivim la paret”, és una aposta per l’Aprenentatge i Servei (APS) en l’àmbit socioeducatiu ja que la pintura del mural servirà com a eina divulgativa i per treballar valors d’aprenentatge i servei amb els seus infants i joves, així com amb les famílies i veïns que s’hi impliquin.

La Cuquera ha aconseguit una nota força elevada i clarament s’ha quedat amb el primer premi. En canvi la segona posició ha estat molt disputada i els altres dos projectes que han quedat descartats -el llibre Moviments populars i el projecte Espai de l’Associació Suport– s’han quedat molt a prop de la segona posició.

Enguany s’ha prioritzat l’economia social en els projectes presentats. L’elecció ha estat feta per un jurat independent format per quatre persones vinculades al teixit associatiu del municipi, que ha tingut un 80% d’importància en la nota final dels projectes, i per votació popular a través d’un blog, que ha tingut un pes d’un 20%. 421 persones han participat en aquesta votació popular entre els dies 11 d’octubre i 4 de novembre.

Recomanacions personalitzades