Arantxa Echevarría: “El paper de la dona en el cinema és escàs”

Viu Molins de Rei entrevista a la directora de cinema Arantxa Echevarría. El seu curt, De noche y de pronto, va ser el  triomfador del concurs de curtmetratges de la XXXII edició del Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei

Echevarría ha aconseguit s'ha emportat el premi del jurat gràcies a "De noche y de Pronto" // Jose Polo

Echevarría s’ha emportat el premi del jurat gràcies a “De noche y de Pronto” // Jose Polo

Arantxa Echevarría va començar en el sector audiovisual al 1991. Després de treballar per empreses com Repsol, TVE o Ritmic, al 2007 va convertir-se en una professional freelance. Ha produït el llarg Amateurs, de Gabriel Velàzquez, seleccionat pel festival de San Sebastian 2008, el documental Cómicos, nominat pels Goya 2010 o els curts La Tama o Evelyn, també nominats pels Goya. Va participar a la TV movie Adolfo Suárez, emesa per Antena 3. Amb De noche y de prontoha estat seleccionada per diferents festivals d’àmbit estatal i internacional, com el Sustefest (Mèxic) o Olavarria (Argentina).

Rep als periodistes de Viu Molins de Rei amb la seva energia desbordant, reforçada per l’alegria d’haver aconseguit el premi del jurat del concurs de curts del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei. Respon les preguntes  amb un estil directe, de la mateixa manera que narra les seves històries i reconeix que el paper de la dona en la direcció de cinema és “escàs”, circumstància encara més present en el gènere de terror. Segons la directora el nivell de la mostra molinenca és “molt bo” i el cinema de gènere a Espanya passa “pel seu millor moment”.

suport terror 2013

Recomanacions personalitzades