“Found” guanya la secció oficial del Festival de Cine de Terror

La secció oficial del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei comença a consolidar-se amb un augment tant de les pel·lícules a concurs com d’espectadors. “Found”, d’Scott Schirmer, s’emporta els premis a la millor pel·lícula i al millor actor per Gavin Brown. 

Gavin Brown ha estat reconegut com el millor actor a la també millor pel·lícula, "Found" // Found Movie

Gavin Brown ha estat reconegut com el millor actor a la també millor pel·lícula, “Found” // Found Movie

La popular i multitudinària vetllada de les 12 hores de terror a la Peni també va servir per entregar els premis dedicats als llargmetratges participants a la secció oficial que s’han anat exhibint al llarg de la setmana. El film triomfador de la 32ena edició del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei ha estat Found, d’Scott Schirmer, guanyant els premis de millor película i millor actor per al jove Gavin Brown.

El cineasta canadenc Éric Falardeau, com a representant del jurat, ha qualificat al director de la pel·lícula guanyadora com una “jove promesa que cal seguir de ben a prop”. La pel·lícula nord-americana que s’exhibia per primer cop a Espanya gira al voltant d’un noi molt curiós (Gavin Brown), amb uns pares molt protectors i un germà boig que guarda al seu armari els caps de gent a la que ha assassinat. Els organitzadors del festival la consideren “la més transgressora, independent i arriscada”, enmarcada dins del cinema indie nord-americà.

L'actriu premiada ha enviat un missatge d'agraïment pel reconeixement  // Elisenda Colell

L’actriu premiada ha enviat un missatge d’agraïment pel reconeixement // Elisenda Colell

D’altra banda, el jurat ha considerat a Anna Ishida com a millor actriu per I am a Ghost, un film a cavall entre el terror més pur i el cinema fantàstic que ha estat una de les joies del festival d’enguany.

Per últim, Lorenzo Bianchini ha estat guardonat com a millor director per la intriga de la seva producció, Oltre il guado (Across The River). El film d’aquest director italià explica la història d’un científic que estudia animals en els boscos que separen Itàlia i Eslovènia, totalment aïllat fins que creua un riu on es troba amb un antic poble abandonat.

El jurat estava format per cinèfils amb renom i projecció internacional. Els encarregats de valorar les diferents projeccions han estat Javier Rueda, periodista i cap d’una productora independent; el director britànic Julian Richards; el crític de cinema Jordi Batlle; el coordinador de la Federació Europea de Festivals de Cinema Fantàstic, Christian Hallman; i Éric Falardeau, director canadenc guanyador del premi a la millor pel·lícula en la secció oficial a l’anterior edició del festival.

El premi del públic a la millor pel·lícula es donarà a conèixer la setmana vinent.

suport terror 2013

Recomanacions personalitzades