Faltats d’experiència

CE Molins de Rei 56-67 CB Castellbisbal. El masculí de bàsquet cau a casa castigat per la falta d’experiència i el descontrol dels petits detalls. El Castellbisbal, més madur, s’emporta el partit per una diferència excessiva. 

Els molinencs van pagar la seva falta d'experiència // Jose Polo

Els molinencs van pagar la seva falta d’experiència // Jose Polo

El sènior masculí de bàsquet del Club Esportiu Molins de Rei és un equip jove, amb qualitat i en creixement. Tant cert és això que li falten jugadors amb experiència a Primera Catalana, categoria en la qual competeix des de la temporada passada. El grup té una mitjana d’edat molt baixa i jugadors com Alvaro Burgos, que ha marxat a viure a l’estranger, o Lluís Velez, que va deixar la disciplina comandada per Juan Couto fa uns mesos, compensaven aquesta falta d’experiència.

Una falta d’experiència que penalitza quan els partits són ajustats, i un exemple és la derrota davant del Club Bàsquet Castellbisbal per 56 a 67. En aquells moments on el partit estava a punt de decantar-se per un dels dos bàndols, el Molins no va tenir un home referència que assumís responsabilitat i, sobretot, dotés de confiança als seus companys.  No ho van tenir els molinencs i sí els visitants, i per això es van emportar la victòria.

Començava el partit embogit, amb un joc anàrquic. No es movia malament el Molins en aquest tipus de joc, gràcies a la rapidesa de les seves accions. Però poc a poc el Castellbisbal va assentar-se a la pista i va fer-se amb el domini gràcies a un joc agressiu. Va ser un primer quart de blancs i negres, on els locals van ser superiors al principi per després deixar el domini als visitants, que va acabar amb un 15 a 19.

Juan Couto va decidir anar variant entre diferents sistemes defensius per intentar aturar al Castellbisbal. Això va equilibrar la balança momentàniament, ja que homes com Miquel Sànchez, Jesús Oropesa o Sergi Bosch van fer un pas endavant en defensa. A partir d’aquí el partit va ser de tu a tu, sense grans diferències entre els dos equips. I així va ser fins al final. Es va arribar a la mitja part amb un 28 a 27 a l’electrònic.

El Castellbisbal, més madur, es va emportar la victòria // Jose Polo

El Castellbisbal, més madur, es va emportar la victòria // Jose Polo

El tercer període va arribar amb la mateixa tònica, sense cap dominador, però amb un home amb el canell calent, Jordi De Ugarte (16 punts). El molinenc va explotar les seves possibilitats de jugador versàtil i anotava des de més enllà de la línia de tres o bé des de la mitja distància. Per part visitant, també van aconseguir crear bones posicions i no deixaven que el Molins s’escapés a l’electrònic. Es notava, però, un punt més de personalitat i convenciment en el Castellbisbal, que arribava al final del període amb una petita diferència a favor de dos punts.

Tocava patir al Poliesportiu Municipal. Com en gairebé tots els partits a aquesta categoria, l’emoció arribava fins al final. Era un duel tàctic i psicològic on qualsevol errada penalitzaria a l’equip que la cometés. I aquest va ser el Molins, que va perdre la partida contra un rival que es va mostrar més madur i més tranquil en els moments clau. El 56 a 67 final no va reflectia la igualtat dels 40 minuts.

Recomanacions personalitzades