El PSC considera que la reivindicació del BotMol i els Venedors del Mercat és minoritària i arriba tard

Els socialistes critiquen la postura del BotMol i els Venedors del Mercat Municipal. Segons el PSC, el projecte del pati del Palau recull la “sensibilitat mostrada” per partits polítics i ciutadans i no estan disposats a renunciar al projecte. A més, apunten la intenció d’anar cap a la peatonalització del Centre Vila. 

Xavi Paz acompanyat del president del PSC Molins, Joan Barrios // Jose Polo

Xavi Paz acompanyat del president del PSC Molins, Joan Barrios // Jose Polo

Marcant perfil propi dins del govern municipal, el PSC Molins de Rei ha convocat una roda de premsa per tal de repassar diferents temes d’actualitat local amb especial atenció a la polèmica de la reforma del pati del Palau i les obres del carrer Rafael Casanova. Acompanyat del president de l’agrupació, Joan Barrios, i la regidora de Mobilitat, Anna Cantudo, el líder socialista, Xavi Paz, ha declarat que “no és positiu per Molins de Rei que s’intenti dibuixar una falsa polèmica que no representa el tarannà del municipi”, en referència a la carta del BotMol i el Venedors del Mercat Municipal on es considerava “un nyap” la reforma del pati del Palau.

“El comerç del voltant del pati del Palau, del carrer Rafael Casanova i de Rubió i Ors està encantat amb la reforma”, han assegurat apreciant que no tot el comerç de Molins de Rei està representat per aquestes entitats. A més, els socialistes indiquen que la carta “arriba tard i amb unes qualificacions que no es corresponen amb la realitat”.

Segons els socialistes “el projecte del nou pati del Palau recull la sensibilitat mostrada per tots els partits durant la passada campanya electoral de construir un espai de trobada per a les persones”. Tot i que no han tancat la porta a petites modificacions en el projecte, asseguren que no estan disposats a qüestionar el model de plaça. Han deixat clar que no cediran en el desplaçament de la zona blava a l’actual dipòsit de vehicles ni en l’eliminació de la zona de càrrega i descàrrega. De fet, el PSC recorda que “durant el procés d’explicació ciutadana s’han anat fent millores i s’han afegit coses com la zona de jocs o un monument d’homenatge a Rafael Casanova”. 

Satisfacció per les obres de Rafael Casanova

Els socialistes han aprofitat l’ocasió per mostrar la seva satisfacció sobre el procés d’obres del carrer Rafael Casanova, que ha finalitzat abans del previst en un termini de tres mesos. “Estem plenament satisfets amb les obres del carrer de Baix”, han afirmat rotundament. Tot i que no s’acaba d’expulsar als vehicles, per al PSC és un exemple més d’una “mobilitat al Centre Vila que tingui prioritat pels vianants”, han assegurat.

Les obres del carrer Rafael Casanova no són les úniques reformes en ment del PSC per tal d’afavorir la mobilitat per als vianant al municipi. Els socialistes aposten per incloure la plaça de la Creu dins la plataforma única per “millorar la mobilitat entre el carrer Rafael Casanova, el carrer Major i el carrer Carril”. Actualment, l’estreta vorera de davant de l’estanc Margarit fan poc agradable el pas de les persones per un punt clau de connexió amb l’estació de Renfe.

El partit que ostenta la regidoria de Mobilitat també aspira a millorar l’accés al barri de la Granja mitjançant una reforma del carrer Bruc ja que “els cotxes ja tenen l’accés assegurat pel passeig del Terraplè i el carrer Anselm Clavé”. Totes aquestes modificacions tenen un eix en comú: afavorir el pas de les persones a peu per davant del pas dels vehicles.

El PSC desmenteix Iniciativa 

“No hi havia un acord amb Iniciativa sobre el tipus de mobilitat encara que ells ho diguin”, així de rotunds s’han mostrat els socialistes després que Iniciativa fes públic que es va arribar a un acord en aquest aspecte, a més d’altres com la cessió d’una cadira a l’Àrea Metropolitana de Barcelona,  a canvi d’un vot a favor durant el ple d’investidura de Xavi Paz. “En cap moment es va pactar un model de mobilitat al carrer de Baix”, remarquen des del PSC. Segons els socialistes, aquest pacte es obligava exclusivament a “tenir en compte” l’opinió d’Iniciativa per Molins de Rei en el pla local d’habitatge i el pla de mobilitat urbana. 

 • Teresa

  ¿ Qué entresijos (poltronas, cargos de confianza, cargo de asesor) envuelven el PSC- Molins
  con la AMB para que muestren esa aférrima defensa y que critiquen la legítima postura del BotMol i els Venedors del Mercat Municipal? ¿ En qué se basa el PSC-Molins en afirmar de que el projecte AMB-PSC del pati del Palau recull la “sensibilitat mostrada” per partits polítics i ciutadans, si el PSC-Molins , por todos es sabido, no se habla con el resto de partidos políticos y no permitieron en audiéncia publica hacer comentarios al projecte AMB-PSC. ¿ Qué tiene que ver la reinvindicacción ciudadana de un parking publico subterráneo debajo del jardin con la peatonalització del Centre Vila ? ¿ Con estos antecedentes, cómo se atreven el Xavi Paz y el president (tertuliano en Radio Molins) del PSC Molins, Joan
  Barrios, en hablar del “tarannà del municipi”

  Bien es cierto que los deseos de poner un jardin en el pati Palau es de todos los partidos políticos, pero eso no hay de confundirlo con el “projecte” AMB del PSC-Molins, que ciertamente és un “nyap” y de seguir así, será la prenda “paneles solares” que nos deje el PSC. El model de plaça, está claro : ajardinamiento a ras de acera y parking (zona blava) subterráneo (-1) y para los coches de la Guardia Urbana, Eso de la zona de jocs o un monument d’homenatge a Rafael Casanova, és la chocolate del loro

  Puestos a hacer algo, como eso del estanc Margarit y del Bruc, bueno seria que , en vez de trabajar tanto la lengua, echasen un camión de grava para tapar los charcos del parking de la Llibertat . Im-pre-zentable

  ¿Quien de los dos, PSC o ICV és el mentiroso con con eso de “No hi havia un acord amb Iniciativa sobre el tipus de mobilitat encara que ells ho diguin” ?

  • te

   Mi no entendeeerrrrr nada, Nada de nada, No sé como los de Viu Molins le permiten publicar falsos testimonios e insultos personales que no vienen a cuento con la noticia a comentar, ¿ A qué dice que nos dedicamos? , ¿ Soy arquitecta?

 • Molinenca

  Aquest projecte és un avant-projecte i per tant es pot esmenar en qualsevol moment i només faltaría que la ciutadania no pogués enviar la seva opinió als polítics. Això de que arriba tard és una excusa. No sé si s’està explicant tot, i perquè l’equip de grovern s’està mostrant tant intransigent amb aquest tema, El bot-mol i els venedors del Mercat están demanant un espai verd, arreglat i agradable, no están en contra d’arreglar aquest espai. El que están dient es que sigui un espai més raonable (cal soterrar la gespa mig metre? el cost de mantenir la gespa verda tot l’any compensa? S’hi podrán fer activitats com per exemple castells, concerts…? No és més econòmic í al final més pràctic tenir un espai a peu pla que permeti multiples usos?)
  No escoltar als botiguers que ajuden a donar vida al poble (les zones peatonals tenen vida gràcies al comerç que hi està ubicat, ajuden a financiar molts actes culturals de la vila … ) No dic que els botiguers tinguin la veritat absoluta però escoltar-los pot ajudar-nos a no esdevenir un a ciutat dormitori com molts altres municpis de la nostra comarca.
  Si Molins ha despuntat durant molt de temps per la vida associativa de la vila i per la seva tradició de comerç familiar i això ens ha ajudat a ser una vila més interactiva on les relacions personals segueixen essent un punt fort, penso que ens cal escoltar-los i tenir en consideració la seva experiencia de molts anys al peu de carrer.

 • Pingback: Consensuat un referèndum sobre les obres del pati del Palau | Viu Molins de Rei()