Ignasi Termes es converteix en el casteller sorpresa de la vigília de la diada castellera

“Pel seu treball en el procés per la independència”, Ignasi Termes ha estat la sorpresa del “pilar kinder” que ha fet la colla matossera durant la vigília de l’onzena diada Castellera a la plaça de la Vila. També han estat presents els Castellers de Sant Feliu en l’actuació prèvia al dia gran dels Matossers.

Ignasi Termes, el casteller sorpresa del 7è pilar Kinder de la colla molinenca. // Elisenda Colell

Ignasi Termes, el casteller sorpresa del 7è pilar Kinder de la colla molinenca // Elisenda Colell

Com ja és tradició, la colla castellera de Molins de Rei, els Matossers, ha consolidat la vigília de la diada castellera amb la realització del  que anomenen “Pilar Kinder”. Un pilar que amaga una sorpresa al seu interior, i és que hi forma part un molinenc o molinenca que és desvetllat el mateix dia. Enguany ha estat el torn d’Ignasi Termes, molinenc nascut a Pallejà que és membre del secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i un dels coordinadors de la manifestació de l’11 de setembre de 2012 i la Via Catalana del 2013.

Magda Janés. com a portaveu de la comissió kinder, ha justificat l’elecció de Termes perquè “ha fet història de Catalunya amb el seu treball i energia cap al procés de la independència”, a més d’haver estat membre d’entitats com l’Ateneu Mulei, els Amics del Camell, col·laborador de Ràdio Molins de Rei o haver ajudat als Matossers fent d’speaker. 

L'acte va acabar amb pliars de comiat, on la colla molinenca va fer-ne dos, un d'ells fet des de sota. // Elisenda Colell

L’acte va acabar amb pliars de comiat, on la colla molinenca va fer-ne dos, un d’ells fet des de sota. // Elisenda Colell

Després de fer els tradicionals pilars de benvinguda, va començar l’exhibició a la plaça de la Vila, juntament amb la colla veïna, la de Sant Feliu de Llobregat. Les construccions més complexes van ser elaborades per part dels Matossers, tots ells castells de sis pisos que van ser descarregats.

Primer, es van centrar en construir un castell de sis pisos amb tres persones per pis, és a dir un 3 de 6.  Després hi van afegir un pilar a l’interior o agulla. Finalment van acabar amb un 4 de 6, un castell de sis pisos fet amb quatre persones per pis.

Per la seva banda, els de Sant Feliu es van limitar a fer diferents pilars. El més espectacular va ser el de benvinguda, un pilar de 4 pisos i aixecat per sota, des de la pinya. En acabar l’actuació, els Matossers cridaven “un pis més!”, una consigna que ja fa temps que els locals repeteixen.

La vigília de matins

La vigília de la diada castellera és habitual del dissabte a la tarda. No obstant, el partit entre el Barça i el Madrid va obligar a reestructurar els horaris enguany per celebrar la trobada al matí i fer possible que hi assistís el màxim de participants.

Recomanacions personalitzades

  2 comments for “Ignasi Termes es converteix en el casteller sorpresa de la vigília de la diada castellera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *