El MolinsBus torna a circular pel renovat carrer Rafael Casanova

El MolinsBus recupera el seu recorregut original un cop finalitzades les obres del carrer Rafael Casanova. El bus urbà circula entre els carrers Rubió i Ors i Molí en un tram on s’ha prohibit el pas a la resta de vehicles. La parada de Rubió i Ors es desplaça uns metres i es situa al pati del Palau.

El MolinsBus circula des d'aquest dimecres pel renovat carrer Rafael Casanova // David Guerrero

El MolinsBus circula des d’aquest dimecres pel renovat carrer Rafael Casanova // David Guerrero

L’Ajuntament ha decidit recuperar el recorregut original del MolinsBus un cop finalitzades les obres de remodelació del carrer Rafael Casanova. Des d’aquest dimecres s’ha tornat a habilitar la parada que fins ara es trobava al carrer Rubió i Ors amb una modificació: s’ha desplaçat uns metres i ara es situa al pati del Palau ja que on abans parava l’autobús ara hi ha places de zona blava.

Així, la línia MB-1 del MolinsBus torna a circular pel carrer Rubió i Ors venint del carrer Foment, fa parada al pati del Palau, passa pel carrer Rafael Casanova en el tram entre Rubió i Ors i el carrer Molí i allà va en direcció al passeig del Terraplè, com era habitual fins abans de les obres. La circulació està prohibida a la resta de vehicles en el tram del carrer Rafael Casanova entre els carrers Rubió i Ors i el carrer Molí, i per tant, el carrer de plataforma única amb prioritat pels vianants només veurà passar al MolinsBus i cotxes que vagin als guals de la zona.

Una decisió valorada

Durant el temps que han durat els treballs al carrer Rafael Casanova, el MolinsBus feia un recorregut modificat, circulant per l’avinguda de Caldes la línia MB-1, amb parada davant la llar d’infants El Molí i evitant endinsar-se en el Centre Vila mentre es feien les obres. Ara, un cop finalitzades, el consistori ha valorat els avantatges i inconvenients de mantenir de manera permanent l’alternativa al carrer Rafael Casanova però finalment ha decidit tornar a fer passar el bus urbà pel carrer Rafael Casanova tot i que ara s’hagi convertit en plataforma única.

La cèntrica ubicació de la parada que es trobava al carrer Rubió i Ors i ara al pati del Palau ha pesat per sobre de tot. “És una parada al Centre Vila amb una gran demanda i molt valorada pels usuaris del MolinsBus”, justifica la regidora de mobilitat, Anna Cantudo (PSC), en declaracions a Viu Molins de Rei. La raó definitiva pels responsables de triar aquesta opció ha estat que aquesta parada és la segona més utilitzada de tota la xarxa de bus urbà a Molins de Rei entre els 900 usuaris de mitjana que comptabilitza el MolinsBus cada dia laborable.

La decisió ha comptat amb l’acord tant de CiU com el PSC en el si de l’equip de govern, encara que els socialistes apostaven per la peatonalització absoluta del Centre Vila al pla de mobilitat i això ha generat algunes diferències entre tots dos partits en el procés de debat de la mobilitat al carrer Rafael Casanova i el seu entorn. Es preveu que el pla de mobilitat, que veurà la llum en els propers mesos, no suposarà cap canvi en les decisions preses.

Recomanacions personalitzades