Unes 150 persones es concentren a la plaça de l’Ajuntament contra la llei Wert i les retallades

La comunitat educativa de Molins de Rei es concentra a la plaça de l’Ajuntament abans de la jornada de vaga. La convocatòria reuneix unes 150 persones entre professors, alumnes i familiars preocupats per l’estat de l’educació pública amb un clam contra la llei Wert i les retallades. 

La concentració s'ha fet el dia previ a la vaga // Jose Polo

La concentració s’ha fet el dia previ a la vaga // Jose Polo

“Ni LOMCE, ni retallades”, aquest és el clam que s’ha escoltat la tarda del dimecres 23 d’octubre, dia previ a la convocatòria de vaga en educació, a la plaça de la Vila. Unes 150 persones aproximadament s’han reunit per protestar contra l’actual situació en el sector educatiu, ofegat per les reduccions del pressupost del la Generalitat i amb un sistema d’immersió lingüística sota el punt de mira del govern del PP i la seva majoria absoluta amb el ministre Wert (persona non grat a Molins de Rei) com a principal cara visible en aquesta reforma.

Entre aquestes persones s’han pogut veure a una bona quantitat d’estudiants dels instituts i escoles públiques del municipi, professors i representants de tots els partits polítics progressistes de la vila, així com l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), i el regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC).

Després de diversos crits que corejaven consignes com “no és una llei, és una Wertgonya” s’ha llegit un manifest on es reclamava la retirada de la LOMCE del parlament espanyol i s’exigia uns pressupostos sense retallades. A més, la missiva també inclou reivindicacions d’àmbit local.

“Els pressupostos de la Generalitat de 2014 han d’incloure una partida suficient per a la construcció del nou institut  Lluís de Requesens  i l’ampliació de l’institut Bernat el Ferrer”, diu el manifest sobre una de les reivindicacions més importants que afronta la comunitat educativa molinenca. La concentració, feta a les 5 de la tarda, ha servit de prèvia a la jornada de vaga convocada al dia següent.

Recomanacions personalitzades