Manca de consens al voltant de la mobilitat al carrer Rafael Casanova

Iniciativa per Molins de Rei demana al govern municipal que aposti per peatonalitzar al màxim el Centre Vila, com va acordar en la negociació del pla de mobilitat amb el PSC a l’inici de mandat. CiU ha imposat al seu soci de govern el manteniment del pas de vehicles pel carrer Rafael Casanova.

La circulació al Rafael Casanova es motiu de debat polític // Jose Polo

La circulació al Rafael Casanova es motiu de debat polític // Jose Polo

La obertura del carrer Rafael Casanova convertit en plataforma única ha despertat bones paraules per part de la majoria davant el resultat de l’obra, però la gestió de la mobilitat, en canvi, no compta amb el mateix consens. Mentre Iniciativa per Molins de Rei i altres partits de l’oposició reclamaven una aposta clara per la peatonalització de l’ametlla del Centre Vila, el govern municipal ha apostat per mantenir el pas de vehicles a diversos trams del carrer Rafael Casanova.

Així, la plataforma única estarà oberta a la circulació i només serà peatonal en el tram entre els carrers Rubió i Ors i Molí, per on tot i això passarà el MolinsBus. A més, es restringirà el trànsit de divendres a diumenge en el tram entre els carrers Doctor Barraquer i Miquel Tort.

Des d’Iniciativa per Molins de Rei lamenten que “la plataforma única de Rafael Casanova en comptes de permetre avançar en la peatonalització del Centre Vila, finalment serà un lloc de pas de vehicles”. Els ecosocialistes destaquen que aquest era un dels compromisos que es van acordar a l’inici del mandat entre Iniciativa per Molins de Rei i el PSC per fer alcalde a Xavi Paz a canvi d’una participació activa d’Iniciativa al pla de mobilitat, a més de la cessió d’una cadira a l’Àrea Metropolitana de Barcelona“No té sentit invertir en plataforma única si després l’espai dels peatons l’envaeixen els vehicles”, diuen des d’Iniciativa.

Diferències a l’equip de govern

La regidoria de Mobilitat es troba en mans del PSC, amb la regidora Anna Cantudo al capdavant, però la decisió sobre la mobilitat al carrer Rafael Casanova ha estat imposada per CiU segons han explicat fonts socialistes a Viu Molins de ReiDe fet, des del PSC es defensa la seva intenció de caminar en direcció a la peatonalització del Centre Vila però reconeixen que han hagut de cedir a la negociació i no els ha quedat més remei que acceptar el pas de vehicles pel carrer Rafael Casanova. 

El pla de mobilitat urbana, pendent des de l’anterior mandat, que es troba en la fase final de redacció acabarà d’aclarir aquestes diferències en el si de l’equip de govern. Iniciativa per Molins de Rei, des de l’oposició, lamenta que “la participació activa i les propostes dels diferents grups hagin estat rebutjades”.

 • Andreu Rifé

  Ai, pobrets el PSC sempre està igual. Tot son coses de CIU i ens ho han imposat i no podem fer res.
  Una negociació, no és una imposició. Què els titulars que feu aqui, també tela.
  Menys fer la victima i menys electoralisme, el govern sou tots dos i si no us enteneu és cosa de tots!
  Ja està bé.

 • ariadnna

  Segons” fons directes” i com a mínim posant en dubte algunes de les afirmacions de l’article; evidenciant una manca d’aprofundir en paraules “en negreta” que semblen declaracions de persones; quant a la vegada no s’anomena cap nom directe a aquestes denominades declaracions ….
  Aquestes informacions segons vosaltres deien al seu moment quant es va donar els vots d’ICV per l’elecció d’alcalde Xavi Paz el següent :
  · Com a prestació al suport s’inclouria a l’Ajuntament de Sant Esteve de Sesrovires la gerent Genoveva Català ( ja hi ha un ),noticia vostre http://www.viumolinsderei.com/2011/06/16/genoveva-catala-marxa-de-gerent-a-sant-esteve-sesrovires
  Sobta com a mínim que el PSC amb 5 regidor d’un total de 13 a l’Ajuntament de Sant Esteve i d’Entesa tinguin solament 2 regidors pel que sembla amb prou poder.. I més amb una deute declarada l’any 2012 per habitant de 1018, 5 € i per més INRI tancant centres per la gent gran.

  · Això es diu “investigació” podeu veure la composició del govern municipal de Sant Esteve Sesrovires a la seva web i les deutes dels ajuntaments al INE

 • Teresa

  Cuanta razón tiene el comentario del Rifé , La ciudadanía de Molins de Rei esta harta de tanto mangoneo de partidos políticos locales, especialmente el de Iniciativa per Molins de Rei y del inmovilismo de la oposición ERC y CUP que se quedan en verlas pasar en temas de mobilidad, y que los partidos sin tener a nadie especialista en el tema, imponen por sus rendecillas políticas y sentimentalismos, en caso de ICV de nostalgias comunistas que demana al govern municipal que aposti per peatonalitzar al màxim el Centre Vila, que se socialicen las empresas y vayamos todos con automóviles Scoda, solo para manterer posturas y acuerdos de negociació del pla de mobilitat y repartirse poltronas en la AMB con el PSC . Los otros, los de CiU , simplemente por mantener posturas y ser contrarios, ha imposat al seu soci de govern PSC el manteniment del pas de vehicles pel carrer Rafael Casanova.

  Queda claro, que excepto en el arduo trabajo de “chupa micro” del siempre dispuesto Xavi Paz (PSC) para justificar su sueldo municipal, la regidoria de mobilitat en mans del PSC, amb la regidora Anna
  Cantudo al capdavant, con tanto mangoneo, muestran mucha flojera , no dan la talla y les falta decisión.

 • Jordi Romeu

  Doncs així han anat les coses. En la reunió de Mobilitat del dia 26 de juny de 2013 els diferents grups de l’oposició, Esquerres x Molins de Rei, Iniciativa x Molins de Rei i la CUP, vam presentar les nostres propostes sobre la mobilitat al centre vila totes elles encaminades a augmentar de forma molt significativa l’espai peatonal aprofitant les obres del carrer de Baix. Val a dir que les propostes afectaven, també, a altres zones no afectades per les obres recents, com el tram del carrer de Baix entre Miquel Tort i la Pl. de la Creu, els accessos al pàrking de la Pl. del Mercat o el carrer S. Miquel, només per posar uns exemples. Cal dir, també, que les propostes dels grups de l’oposició eren, bàsicament, coincidents. L’equip de govern de CiU i PSC, en la reunió del passat 8 d’octubre ens va informar de la seva decissió final sobre el tema, consistent en el rebuig de totes i cadascuna de les propostes dels Grups de l’Oposició. D’aquesta manera es perd una gran oportunitat d’avançar en el procés de peatonalització del centre vila i més quan la nova urbanització d’una part del carrer de Baix ho facilita. Si no som capaços d’aprofitar aquesta oportunitat, quan ho farem?

  • Paca Garse

   Senyor Romeu, ha tingut tants,.tants, tants anys per fer-ho quan ha governat…

  • ariadnna

   Solament dues aclaracions al Sr.Romeu, s’ha fet un nou tram mig peatonal/vehicles i dius un exemples d’altres indrets; la pregunta molt clara aquest carrers son iguals que fa 3 anys i llavors vostè estava al govern. Perquè no es va fer ? Per una raó molt zencilla “el marró” per un altre… I una altra apreciació si treiem tot els trànsit o una gran quantitat dels carrers esmentats, podria dir si les altres vies tenen la capacitat d’absorbir tot el trànsit ? Heu fet el treball d’aquests trajectes tancants que suposaria en despesa de benzina i a la vegada d’emissió de gasos… Per últim, en el 80% dels casos del peatons a la vegada son conductors i la seva percepció es segons es la seva situació al moment (a peu o en cotxe) i cal dir que Molins de Rei no nomès es el Centre Vila hi ha barris amb pujades ara be si voleu donar l’ultim adeu al comerç de la Vila ?

   • Teresa

    y en los trabajos…. ¿ Se podria estudiar cuantos impactos moscas en el limpiaparabrias de los coches se evitarian, si se prohibiesen la circulacion de coches en estos tramos?, El “a Dios” del comercio de la Vila y del Mercat se lo dan ellos mismos, y lo sentancia al no poner los PVP en sus productos, y la gente de Molins de Rei cada vez más evita los engaños.

  • Teresa

   ¿El Jordi Romeu de ExMdR , el auténtico, supongo?….. .Las calles de Rubió i Ors excepto su acceso al parking de Pati Plau y futuro parking subterráneo -1 debajo del futruro jardin , el Barraquer en sus accesos al parking de Mercat i el Tort en los accesos a Correos y vados, deberian restinguirse al tráfico, incluso al del Molins-Bus, de poco uso y siempre vacío con la incapacidad manifiesta de los ediles en promocionarlo y que su mastodóntico tamaño no es el adecuado para las calles estrechas de Molins de Rei.
   El Sr. JR (CIU) nos sigue insistiendo en la radio RMdR, de su popularidad, en que a él “la gente le pára por la calle” y que usa el “boca/boca” al mejor estilo del “Padrino”, y le pide cosas…. y que una de las últimas peticiones de los vecinos de la “ametlla” ha sido el servicio “puerta a puerta” del bus y de los automóviles privados, así como de Abertis para la zona blava, y de que no se olvide de llevar siempre, siempre, la contraria a ICV y ERC.

   • ariadnna

    Padrino ???? Jo no visc al centre hi veig be que la pacificació vianats/ vehicles. Vostè Sr.Closa tambe utilitza el vehicle ja que soc veina seva

    • Teresa

     Sr. David Guerrero = ariadnna , ¿Usted no hace peticiones a su vecino JR ? , No tiene razón en lo que dice, Según declaraciones del bicéfalo alcade Xavi Paz (PSC) el lunes día 28 en la radio municipal RMdR , eso que dice de que el PSC llegó a un acuerdo con ICV soobre la mobilidad no es cierto. El PSC sólo les indicó a los de ICV de que “hablarian” y no que acordaban sobre la mobilidad

 • Paca Garse

  Iniciativa, per què no ho va fer amb el carrer Major quan tenien l’Alcaldia?

 • Pingback: El MolinsBus torna a circular pel renovat carrer Rafael Casanova | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El PSC considera que la reivindicació del BotMol i els Venedors del Mercat és minoritària i arriba tard | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La CUP proposa que tot el carrer Rafael Casanova sigui peatonal | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: S’aprova el Pla de Mobilitat 10 anys després tot i el rebuig de l’oposició | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La sociovergència tanca la porta a una consulta sobre la mobilitat al Centre Vila | Viu Molins de Rei()