Manca de consens al voltant de la mobilitat al carrer Rafael Casanova

Iniciativa per Molins de Rei demana al govern municipal que aposti per peatonalitzar al màxim el Centre Vila, com va acordar en la negociació del pla de mobilitat amb el PSC a l’inici de mandat. CiU ha imposat al seu soci de govern el manteniment del pas de vehicles pel carrer Rafael Casanova.

La circulació al Rafael Casanova es motiu de debat polític // Jose Polo

La circulació al Rafael Casanova es motiu de debat polític // Jose Polo

La obertura del carrer Rafael Casanova convertit en plataforma única ha despertat bones paraules per part de la majoria davant el resultat de l’obra, però la gestió de la mobilitat, en canvi, no compta amb el mateix consens. Mentre Iniciativa per Molins de Rei i altres partits de l’oposició reclamaven una aposta clara per la peatonalització de l’ametlla del Centre Vila, el govern municipal ha apostat per mantenir el pas de vehicles a diversos trams del carrer Rafael Casanova.

Així, la plataforma única estarà oberta a la circulació i només serà peatonal en el tram entre els carrers Rubió i Ors i Molí, per on tot i això passarà el MolinsBus. A més, es restringirà el trànsit de divendres a diumenge en el tram entre els carrers Doctor Barraquer i Miquel Tort.

Des d’Iniciativa per Molins de Rei lamenten que “la plataforma única de Rafael Casanova en comptes de permetre avançar en la peatonalització del Centre Vila, finalment serà un lloc de pas de vehicles”. Els ecosocialistes destaquen que aquest era un dels compromisos que es van acordar a l’inici del mandat entre Iniciativa per Molins de Rei i el PSC per fer alcalde a Xavi Paz a canvi d’una participació activa d’Iniciativa al pla de mobilitat, a més de la cessió d’una cadira a l’Àrea Metropolitana de Barcelona“No té sentit invertir en plataforma única si després l’espai dels peatons l’envaeixen els vehicles”, diuen des d’Iniciativa.

Diferències a l’equip de govern

La regidoria de Mobilitat es troba en mans del PSC, amb la regidora Anna Cantudo al capdavant, però la decisió sobre la mobilitat al carrer Rafael Casanova ha estat imposada per CiU segons han explicat fonts socialistes a Viu Molins de ReiDe fet, des del PSC es defensa la seva intenció de caminar en direcció a la peatonalització del Centre Vila però reconeixen que han hagut de cedir a la negociació i no els ha quedat més remei que acceptar el pas de vehicles pel carrer Rafael Casanova. 

El pla de mobilitat urbana, pendent des de l’anterior mandat, que es troba en la fase final de redacció acabarà d’aclarir aquestes diferències en el si de l’equip de govern. Iniciativa per Molins de Rei, des de l’oposició, lamenta que “la participació activa i les propostes dels diferents grups hagin estat rebutjades”.