El masculí de bàsquet troba l’equilibri per superar al Sant Boi

CE Molins de Rei 64-58 Bàsquet Sant Boi. Els molinencs milloren la defensa en els dos últims períodes per aconseguir la quarta victòria de la temporada. Els de Juan Couto comencen la temporada amb el mateix balanç que l’any passat (4-2).

El partit es va decidir en els minuts finals // Jose Polo

El partit es va decidir en els minuts finals // Jose Polo

El CE Molins de Rei començava alegre, potser massa, el seu partit contra el Sant Boi. Els de Juan Couto tornaven al Poli després de vèncer a la pista de l’Almeda, plens de confiança, i això es va notar en el seu joc d’atac. Tothom ho intentava de tres i Dani Alfaro les endollava. 3 de 3 des de més enllà de la línia de 6,25 en el primer quart. Sense errades. Però dèiem que els molinencs jugaven massa alegres perquè de la mateixa manera que van atacar bé no van defensar de la mateixa manera. El Sant Boi, equip força compensat, també anotava amb facilitat. Amb un 20 a 19 es va arribar al final del primer període.

El segon va començar amb protagonisme per una de les aparicions de la nova temporada. Tot es quedava en família. Si en els primers deu minuts va ser Dani Alfaro qui va tirar del carro en atac, en el segon va ser el seu germà petit, Jorge Alfaro, qui va revolucionar el partit. Enèrgic, cada vegada que “Chicho Terremoto” entra a la pista hi ha un terratrèmol en el partit. Un parell de males decisions -tanta energia- el van enviar a la banqueta i el seu equip va anar de més a menys en aquest període. L’atac es va enquistar tancat per la bona defensa d’un Sant Boi que es va posar per davant a l’electrònic tot just abans d’arribar al descans. Brillava un 32 a 36 quan els jugadors van enfilar el túnel de vestidors.

Després del descans el CE Molins de Rei va millorar allò que li faltava per ser definitivament superior al rival, la defensa. Per alegria de Couto, qui sempre exigeix als seus jugadors en aquest aspecte, els molinencs van tornar a serrar les dents com fan normalment i com no havien fet en el que es portava de partit. D’alguna manera, van trobar l’equilibri en el seu joc. Això va catapultar al locals al marcador fins arribar al final d’aquest temps amb un 54 a 49 que donava esperances de victòria però que no assegurava res.

Jesús Oropesa és el base treballador i ordenat que tot entrenador vol tenir // Jose Polo

Jesús Oropesa és el base treballador i ordenat que tot entrenador vol tenir // Jose Polo

Calia rematar la feina i emportar-se una victòria important a casa. Jesús Oropesa i Miquel Sànchez intentaven calmar una mica el partit però aquest any si no es pateix no es guanya. El Molins va patir una davallada en atac i el Sant Boi, poc a poc, va anar reduint les distàncies fins posar-se a dos a falta de 3 minuts. Les jugades no sortien, faltava imaginació i eren els visitants qui portaven la batuta per moments.

Després d’un temps mort de Couto, Jordi de Ugarte, que no va jugar el seu millor partit, es va treure un triple marca de la casa. El seu gest de ràbia va despertar al Poliesportiu Municipal que, a partir d’aquest moment, va ser una olla a pressió. Va tenir el partit a les seves mans Pablo Bueno en els tirs lliures però s’havia de patir encara més. Va ser l’esforç col·lectiu en defensa el tret diferencial que va fer sumar al Molins la seva quarta victòria. La temporada serà maca, paga la pena veure al bàsquet masculí al Poli. D’emoció mai en falta.

Victòria gràcies a la defensa

“Victòria molt treballada aconseguida a l’últim quart a base d’esforç en defensa”, així ha definit l’entrenador del CE Molins de Rei, Juan Couto, la victòria davant el Sant Boi en declaracions a Viu Molins de Rei. El gallec també ha aprofitat per criticar la primera part del seu equip on “no hem estat intensos en defensa”. Couto assumeix que aquesta temporada “no hi haurà cap partit fàcil” i assegura que l’equip ha d’estar preparat per “arribar amb possibilitats de victòria al final dels partits”. “La clau serà que els joves de l’equip siguin cada cop més madurs” deia l’entrenador qui afegia: “Crec que ho estem aconseguint”. El masculí de bàsquet té un balanç de 4 victòries i 2 derrotes, el mateix que l’any passat a aquestes alçades, i ja és quart a la classificació de Primera Catalana.

Recomanacions personalitzades