La Biblioteca Pau Vila millora les seves instal·lacions

L’Ajuntament ha invertit 80.000 € en la millora de la biblioteca municipal. L’ampliació de llocs de lectura i treball amb taules més grans i amb més llum i l’aïllament de la zona infantil són les dues reformes més beneficioses pels usuaris.

L'aïllament de la zona infantil era una demanda histórica // Laura Herrero

L’aïllament de la zona infantil era una demanda histórica // Laura Herrero

La Biblioteca Pau Vila necessitava un rentat de cara, tant per la capacitat de l’equipament com per la qualitat del mateix. Una de les demandes més recurrents per part dels usuaris, l’aïllament de la zona infantil, s’ha fet, per fi, realitat després de molts anys de queixes dels estudiants. Ara, els nens compten amb el mateix espai però convertit en una sala tancada que els permet dur a terme les seves activitats de lectura sense molestar a la resta d’usuaris. La sala no està completament insonoritzada però el que abans era un soroll impertinent, ara s’ha convertit en un lleuger so que no arriba a generar molèsties i que no té res a veure amb el d’abans. A més, s’han renovat les taules i i s’han substituït els tamborets per cadires, el que ha permès guanyar quatre espais de lectura i passar de 8 incòmodes a 12 més còmodes.

D’altra banda, a l’espai d’adults, les taules unipersonals han estat substituïdes per unes més grans, creant així 19 llocs més de lectura i treball. A més, s’han incorporat múltiples endolls al mig de les taules, cosa que facilita el treball amb l’ordinador portàtil i que abans era molt difícil. Les clàssiques làmpades individuals han estat substituïdes per flexos de potència al sostre de la sala.

El terra de catifa ha estat substiuït per ceràmica i tant cadires com taules s'han renovat // Laura Herrero

El terra de catifa ha estat substiuït per ceràmica i tant cadires com taules s’han renovat // Laura Herrero

El canvi de les taules ha fet possible la creació de 19 llocs més a la part central de la biblioteca // Laura Herrero

El canvi de les taules ha fet possible la creació de 19 llocs més a la part central de la biblioteca // Laura Herrero

Una altra de les coses imprescindibles de modificar era el terra de catifa del primer pis i de l’entrada, que podia provocar caigudes. Ara és de ceràmica vermella, a conjunt amb les cadires. També s’ha renovat el mobiliari de consulta del catàleg i les finestres, més lluminoses i amb uns tancaments més acabats. D’altra banda, d’aquí a poques setmanes serà instal·lada una bústia de retorn dels llibres per a que els socis puguin tornar-los sense tenir en compte l’horari d’obertura del recinte, podent-los dipositar a qualsevol hora.

La directora de la biblioteca, Montse Vega, ha afirmat durant la inauguració de les obres: “Tant els usuaris com nosaltres estem molt contents dels resultats”. Vega ha donat especial importància a la zona infantil ja que “els pares i els nens venen sense pressions de fer soroll i molestar als altres usuaris”, ha remarcat.

L’alcalde Joan Ramon Casals (CiU) i el primer tinent alcalde Xavi Paz (PSC) s’han mostrat satisfets dels resultats de les obres, en les que s’han invertit 80.000 euros del pressupost municipal. “Hi ha una part no només de millora i reivindicació històrica sinó de dignificació d’un espai que ha vist com creixien els usuaris i en canvi no ho feien les seves instal·lacions”, ha assegurat Casals.

El mobiliari del punt d'informació també ha estat remodelat // Laura Herrero

El mobiliari del punt d’informació també ha estat remodelat // Laura Herrero

Tot i les obres realitzades, les dimensions de la Biblioteca Pau Vila no són les adequades per la població de Molins de rei i el nombre d’usuaris registrats. En els darrers vuit anys, l’ús de l’equipament ha augmentat un 159%, segons el propi consistori, fins arribar als 209 usuaris de mitjana que utilitzen a diari la biblioteca. En total, l’any 2012 van passar per la biblioteca Pau Vila un total de 22.289 usuaris i es van fer més de 46.000 préstecs.

La nova biblioteca, un projecte llunyà

El projecte de la construcció d’una nova biblioteca va ser un dels punts del programa electoral de la gran majoria de partits polítics durant la passada campanya electoral de les eleccions municipals. “Quan vam arribar al govern, ens vam trobar amb un projecte de 10 milions d’euros, que era totalment inviable”, ha afirmat el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz. “Encara no tenim data per fer-la viable econòmicament i esperem fer-ho ben aviat, amb un projecte que sigui realista i factible a mig termini” ha aclarit el socialista, que ha mostrat el seu desig de que el nou projecte es construeixi a base de “consens polític”.

 • Teresa

  Parece que en cada reforma que el Consitorio hace en Molins de Rei perdemos una sábana, En el caso de la Biblioteca hemos perdido la “fotocopiadora”, así los funcionarios se ahorran trabajo y complicaciones, en vez de dar servicio a la ciudadania. Ahora cuando un lector quiere hacer una fotocópia de alguna pagina de un libro, se queda con las ganas y a dos velas. A esto se llama “servicio a la ciudadania”.
  Lo de la reforma actual, unas mesas desaprovechadas por ser exageredamente anchas, cuatro lámparas de techo en vez de las individualizadas de antes, el cambio de la moqueta que Yo tanto he reinvindicado en estas páginas de Viu molins y el cerramiento del espacio infantil, no valen los 80.000 €( 13.3 mill ptas) que se han gastado. Las mesas anteriores de roble macizo, con un pequeño repaso eran más que aprovechables incorporando unos cuantos enchufes para los PC’s , las lámparas individuales eran
  muy cálidas y comfortables que con un pequeño repaso de los cordones de los tiradores hubiesen sido más que suficiente. Todo ha sido un verdadero despilfarro de los dineros públicos, tan faltos en estos momentos de crísis económica. Con todo, el audio en castellano del hablador en castellano del ascensor no se ha cambiado. ¡ Viva España !
  Quizás por verguenza o por pánico, como es muy frecuente en Molins de Rei, no hay de forma clara y transparente de que se den estadisticas de uso de la Bilblioteca y comparativas con el resto de municipios, pero a los partidos políticos PSC ( Sr. Paz) , ERC ( Sra. Guillen) , ya empiezan a caldear la campaña electoral del 2015 con la utopía de la nueva Biblioteca en la Pza. Llibertat aún sin tener en Molins de Rei lectores potenciales.

  • ariadnna

   S’esta queixant i al final diu “Molins de Rei sense tenir lectors potencials” amb això ja veiem “el salvador” l’imatge que li donem els ciutadans de Molins de Rei

   • Teresa

    Sorrrrrrry , Mi not entedeeeerrrrrrr…….

    • ariadnna

     El que porta dient ja fa molt temps, que la capacitat intelectual del vilatants/es de MdR es molt baixa…… veure hemeroteca. Com sempre els seus comentaris hem recorden a Van Gaal ” siemprrre negatifo, nunca positivo “poques alegries té

     • Teresa

      Por favor, evite personalismos y comparativos con Van Gaal, Muestrenos una réplica contraria que revoque lo dicho en mi opinión.

     • Teresa

      Bueno sería que se promocionase a ese ejército de jubilados ociosos de Molins de Rei, que no saben como pasar las horas del día, y que tal como se destaca en Molins TV sobre la ejemplaridad de la biblioteca de Figueres, en que estas personas ayudan en diversos trabajos , de encuadernación, reparación , ordenación etc. y no como aquí en Molins de Rei que todo lo tiene que hacer el auxiliar funcionario de turno. Así se ve si la ciudadanía quiere o no a una institucion cultural.

     • Teresa

      Tambien se ha perdido, a parte de lo de la fotocopiadora, otro “llençol” , como el expositor metálico giratorio de los periódicos. ¿ Vamos hacia delante o hacia atrás con CIU en el gobierno local ?

 • Pingback: Les aules d'estudi a la Federació Obrera es mantenen durant l'època d'examens | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: La Federació Obrera torna a complementar la biblioteca durant l'època d'examens | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Xavi Paz: És el moment de la biblioteca, Molins de Rei s'ho mereix | Viu Molins de Rei()