La taxa d’atur disminueix lleugerament després del repunt del mes d’agost

L’atur torna a baixar encara que tímidament després d’un augment de la taxa d’atur al mes d’agost. Es recupera així la tendència de millora registrada durant el primer semestre del 2013. 1.772 molinencs es troben en situació d’atur, 19 menys que fa un mes i 164 menys que fa un any.

Després de vuit mesos seguits a la baixa, el mes d’agost va suposar un alt al camí de recuperació. Sembla ser que només va ser això i amb la tornada a la rutina, el mes de setembre torna a portar bones noticies, amb amb 19 aturats menys que a l’agost.

El nombre d’aturats se situa a les últimes dades publicades en 1.772 molinencs en situació de desocupació, 164 menys que fa un any, el que suposa una reducció interanual del 8,5%. Amb aquest registre, la taxa d’atur se situa al setembre del 2013 en el 13,6% de la població activa, una dècima menys que a l’agost però per sobre del percentatge que hi havia abans de l’estiu.

Evolució de l’atur setembre 2012 – setembre 2013 // Gràfica d’elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Evolució de l’atur setembre 2012 – setembre 2013 // Gràfica d’elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, l’evolució de l’atur ha estat positiva tant per homes com per a dones. La taxa d’atur femení ha baixat dues dècimes, fins el 15,2%, i entre els homes es situa en un 12,1% que suposa una dècima menys que a l’agost.

En quant a grups d’edat, la finalització dels contractes d’estiu entre els més joves provoca un increment destacat entre els menors de 25 anys, passant dels 89 de l’agost a 101 al setembre, una xifra que representa una taxa d’atur de l’11%, lluny del 9,1% que s’havia arribat a aconseguir a l’estiu. Els majors de 44 anys continuen sent les grans víctimes de la crisi: 849 molinencs d’aquest grup d’edat es troben a l’atur, un 18,7%, una xifra més baixa que el mes anterior però es desconeix si disminueix perquè han trobat feina o perquè surten de les llistes d’ocupació amb les prestacions acabades i sense cap esperança de trobar feina.

Per sectors i activitats econòmiques, a nivell comarcal i en relació amb el mes anterior, l’atur augmenta sobretot entre aquelles persones que tenien una ocupació en el comerç, restauració o hoteleria, aquelles persones sense ocupació anterior i les que s’ocupaven en el sector de sanitat i serveis socials. Tot i això, disminueix el grup de persones aturades provinents de l’administració pública i educació com també de la indústria.

Recomanacions personalitzades