Una concentració antifeixista reuneix una cinquantena de persones a la plaça de la Vila

La plataforma Molins en Lluita celebra una concentració en contra dels atacs feixistes a la plaça de la Vila amb l’assistència d’unes cinquanta persones. El col·lectiu mostra el seu rebuig a pintades de la ultradreta i als atacs contra les seus de partits polítics i entitats la vigília de l’11 de setembre.

La concentració va aplegar prop de cinquanta persones // Laura Herrero

La concentració es va realitzar davant l’Ajuntament // Laura Herrero

Tot i que el mal temps va comportar divendres la suspensió d’altres actes de la jornada al municipi com la inauguració del carrer Rafael Casanova, Molins en Lluita sí que va sortir al carrer per fer una concentració sota el lema “12 d’octubre. A Molins no tenim res a celebrar”. Aquesta plataforma que acull a diversos col·lectius i entitats d’esquerres de Molins de Rei creu que el Dia de la Hispanitat “serveix per commemorar l’inici d’un genocidi que va afectar milions de persones i va arrasar amb pobles i cultures ancestrals senceres.”

A la concentració, que va aplegar a una cinquantena de persones, es podien veure pancartes que expressaven consignes com: “Ni oblit, ni perdó. Molins Antifa” o “Hispanitat és genocidi”. No és la primera vegada que la plataforma de lluita anticapitalista expressa aquest argument. En el passat ple municipal, la CUP, el partit polític vinculat a aquest moviment, va entrar una moció que parlava del mateix tema i va sortir aprovada a mitges, ja que la resta de partits del plenari van aprovar els punts de condemna al feixisme però no van sortir endavant els punts que parlaven de la no celebració del 12 d’octubre.

Amb la lectura d’un manifest davant l’Ajuntament, Molins en Lluita va denunciar que durant els últims mesos s’han produït a Molins de Rei “agressions físiques i contra el mobiliari urbà” i es va destacar que “molts racons de la vila són plens de pintades amb idees espanyolistes i feixistes”.

El dia 11 de setembre algunes entitats vinculades amb el moviment independentista van aixecar-se amb els panys de les seus locals plens de cola permanent, una forma més casolana de segellar les entrades que amb silicona. El col·lectiu present a la concentració va donar-li una lectura específica a aquests fets que s’han produït durant els últims mesos advertint que “no podem prendre aquests fets com a incidents aïllats, caure en el parany de titllar-los d’actes vandàlics i desvincular-los de l’expressió política de la dreta institucional i l’ultradreta organitzada que hi ha al darrera”.

La concentració va ser el punt i final a un seguit d’actes celebrats durant els dies previs al 12 d’octubre a Molins de Rei, entre els que destaca la presentació del llibre “No pasarán… aunque lleven trajes” de David Karvala.

 • Paca Garse

  Els que s’autoanomenen ANTIFAIXISTES són els amenacen de mort a l’alcalde i al primer tinent d’alcalde? Són els que li diuen als electes que mirin sota el seus vehicles abans de posar-lo en marxa? Són els que fan pintades davant de les seus dels partits democràticament elegits pels ciutadans a les urnes? M’he perdut: qui són els antifeixistes? Els que amenacen els periodistas per fer cròniques que no són del seu grat? Els que amenacen insulten les joventuts socialistes de Les Corts? Si us plau, siguem seriosos.

  • joan

   crec que t’estàs equivocant dos pobles hahaha que fàcil difamar..

  • Lost in translation

   Perdona, però ni vosaltres mateixos sabeu què va passar a Les Corts. En un primer moment, un noi de les JSC parla de “skins” que criden en castellà “iros a vuestro país” i que volen robar cerveses, sense cap mena de simbologia independentista. Al dia següent, prèvia trucada del carrer Nicaragua, ja parlen de que són independentistes, que tenien una pistola a la butxaca i que cridaven “independència”. Qualsevol policia sap que a una investigació on la part agressora canvia el relat 3 vegades en 2 dies és sospitós d’inventar-s’ho.

   Com ara no pinteu res, heu de culpar de tots els vostres mals a la resta. No m’estranyaria que les pintades les hagués fet un militant socialista per fer-se la víctima…

   • Paca Garse

    Qui són VOSALTRES MATEIXOS?

 • Manolon

  D’entrada es ANTIFEIXISTES i no ANTIFAIXISTES, i la concentració era de protesta per les agressions, pintades i demès que han proferit grups feixistes a la Vila, que sembla que no li donis gaire importància company del PSC, o no interessa, estic convençut que tu si ets un autentic/a antifaixista, com dius, els teus comentaris ho demostren, t’interessa molt el tema
  Les Joventuts de Les Corts no han estat amenaçades per INDEPENDENTISTES com s’ha volgut fer creure, sinó per gent d’ideologia contraria a aquesta, tampoc ANTIFEIXISTES, o sigui que a veure si ens informem i llegim de tant de tant, sobretot, abans de proferir descalificacions, acusacions i merda gratuitament.

 • ariadnna

  Jo estic en contra de les pintades i demès dels grups antifeixistes i d’altres grups d’extrema esquerra que tambe fan el mateix. Per cert , jo personalment soc independentiste però no embruto el meu carrer amb pintades, agafo el tren i crec que es car però no pinto , i com això moltes coses per tant qui denuncia tambe tindria que prendre nota i no fer el que demaneu pels altres

  • Lucas

   així m’agrada.. que siguis sumissa ;) … no vagi a ser que un dia el poble descobreixi que tots els drets s’han conquerit a base de lluita social