Finalitza la temporada de la secció de triatló del CN Molins de Rei sense l’ascens a Primera Divisió

La secció de triatló del CN Molins de Rei clou la temporada d’enguany aquest mes d’octubre. L’augment d’esportistes és una mostra de la bona feina del club però també una circumstància cada cop més complicada de coordinar i que ha dificultat el retorn a la Primera Divisió.

La secció de triatló segueix creixen // Club Natació Molins de Rei

La secció de triatló segueix creixen // Club Natació Molins de Rei

La secció de triatló del CN Molins de Rei va néixer l’any 1996 i des de llavors no ha parat de créixer. En Lluís Remon, un dels atletes fundadors de l’entitat i un dels més veterans del club explica a Viu Molins de Rei quin és el balanç d’aquest curs.

“Aquest ha estat un any de transició”, explica Remon. Fa dos anys el club es trobava a Primera Divisió, però un creixement espectacular de la secció –més de trenta atletes– va fer difícil la coordinació interna de l’entitat. Això va provocar un descens a Segona Divisió. Tot i que l’objectiu principal per el present curs era tornar a assolir l’ascens, no ha estat possible. “Potser amb més organització ho haguéssim aconseguit, però seguirem treballant for per a fer-lo realitat”, aclara Remon.

El veterà atleta explica com va canviant l’estructura del club i quines són les fites aconseguides durant aquests mesos de competició. Per una banda, destaca la presència femenina a l’equip. Aquest ha estat el primer any que hi ha hagut suficients dones per formar equip (es necessiten un mínim de quatre) i s’han aconseguit els primers punts en categoria femenina. Per altra banda, Remon recorda amb orgull que al Campionat d’Espanya d’Altafulla van participar deu persones del CN Molins de Rei, cosa que va significar la participació molinenca més gran en un campionat estatal.

Organització de l’aquatló

Destaca també la feina de la secció per organitzar la vuitena edició de l’aquatló infantil. La competició, on hi poden participar nens de 6 a 16 anys, ja s’ha convertit en la segona prova d’aquestes característiques més important de Catalunya. Remon apunta dues anècdotes que han fet d’aquest projecte un èxit. En primer lloc, hi ha hagut un gran increment de la participació respecte l’any passat. I en segon lloc perquè s’ha comptat per primer cop amb la visita d’una selecció internacional com és la russa.

“D’aquí tres o quatre anys aquests nens passaran a formar part del club i es podrà considerar que estan formats a casa”, explica Remon. És per tant, a part d’una jornada festiva, un projecte de futur. Acaba essent també un aparador per als joves que hi participen. Sense anar més lluny, alguns dels talents que actualment estan a la Blume van ser vistos a l’aquatló de Molins de Rei.

Objectius per la pròxima temporada

Cap a finals d’aquest mes d’octubre es realitzarà el sopar de final de temporada amb tots els atletes i persones que fan possible l’entitat. “Acabar d’establir la categoria femenina i pujar a nivell masculí a Primera Divisió seran, sens dubte, els objectius principals de cara al curs vinent”, aclara Remon. Entre les assignatures pendents de cara a la pròxima temporada, hi ha la necessitat per millorar l’organització de tants atletes a l’hora d’assistir a les proves.

Recomanacions personalitzades