CiU assegura que és un partit “cohesionat” i que la relació amb el BotMol és “fluïda”

L’agrupació local de CiU assegura, a través d’un comunicat, que és un partit “cohesionat” i que pren les decisions “solidàriament”. Els convergents defensen una relació “fluïda” amb el BotMol i carreguen amb desqualificatius i menyspreus contra Viu Molins de Rei per treure a la llum les discrepàncies entre membres del partit sobre el projecte del pati del Palau.

Dedicant més espai a desqualificar i menysprear la feina d’aquesta redacció que a desmentir-la. Així ha respost CiU, a través d’un comunicat publicat a través de Facebook, a la informació publicada per Viu Molins de Rei en la que es detallava les discrepàncies que ha provocat el projecte del pati del Palau en el si de l’agrupació local de CiU.

Segons s’assegura en el comunicat, “CiU Molins de Rei és un partit cohesionat, on qualsevol membre pot manifestar lliurement la seva opinió sobre qualsevol aspecte que consideri oportú”. El comunicat remarca que “les decisions es prenen solidàriament, després d’escoltar i valorar tots els punts de vista i pensant sempre en beneficiar al màxim nombre possible de ciutadans”. D’aquesta manera, CiU tracta de negar la divisió que ha tret a la llum Viu Molins de Rei però a la vegada fa referència als diferents punts de vista existents.

D’altra banda, CiU lamenta que es relacioni la divisió d’opinions del grup municipal amb la posició del BotMol, que un dia abans va anunciar el seu rebuig al projecte del pati del Palau i assegura, referint-se  al BotMol sense citar-lo pel seu nom com “un col·lectiu de la vila amb el que mantenim  com amb tants altres, una relació fluïda, sincera i directa”.

“Desmentim que cap dels membres del grup municipal que ens representa, ni de l’executiva local tingui res a veure amb aquestes informacions esbiaixades”, continua el comunicat de CiU, sense entrar a considerar quines són les informacions que es consideren “esbiaixades” per l’agrupació convergent.

Contra el periodisme

Mentre es dediquen tres punts del comunicat a respondre la noticia, quatre s’adrecen directament a Viu Molins de Rei, al que qualifiquen de “pretès mitjà de comunicació”. L’agrupació local de CiU critica que cap periodista s’ha posat en contacte amb cap membre de l’executiva local o del grup municipal en l’elaboració de la noticia de la discòrdia. Segons els redactors del comunicat, aquesta hauria estat la manera de “contrastar la informació”, el que consideren “un principi bàsic del periodisme”. La lliçó de periodisme convergent ignora que un periodista pot contrastar la informació amb variades i diverses fonts -com es va fer en aquest cas-, sense necessitat de desvetllar-les i sense la obligació de recórrer necessàriament a la font institucional o de partit per rebre una resposta de manual.

En aquesta línia, el comunicat considera que la noticia avançada per aquesta redacció “és un article d’opinió de certa tendència i està basat en interpretacions personals de la persona que el signa, però en cap cas es basa en cap font d’informació directa i fiable”Viu Molins de Rei rebutja que CiU posi en dubte les fonts emprades, les quals pertanyen a l’entorn convergent i tenen accés directe i fiable a les informacions publicades. Òbviament, aquesta redacció garanteix la confidencialitat de les seves fonts i basa les informacions en més d’una, cenyint-se al codi deontològic de l’ofici.

“Desitgem que aquest tipus de periodisme no perjudiqui a la credibilitat de la resta de mitjans de Molins de Rei”, clou el comunicat emès per CiU a través del seu Facebook. La direcció de Viu Molins de Rei mostra el seu desig de que El Llaç mantingui la seva tradició històrica de continuar fent aquest tipus de periodisme crític i incòmode amb el poder i mostra el seu desig de que Ràdio Molins de Rei pugui continuar mantenint una llibertat d’expressió com la que ha tingut durant els últims anys i que comunicats com aquest posen en perill. A la vegada, Viu Molins de Rei condemna fermament les amenaces i atacs personals rebuts per militants de CiU pel simple fet de fer la nostra feina: periodisme.