CiU assegura que és un partit “cohesionat” i que la relació amb el BotMol és “fluïda”

L’agrupació local de CiU assegura, a través d’un comunicat, que és un partit “cohesionat” i que pren les decisions “solidàriament”. Els convergents defensen una relació “fluïda” amb el BotMol i carreguen amb desqualificatius i menyspreus contra Viu Molins de Rei per treure a la llum les discrepàncies entre membres del partit sobre el projecte del pati del Palau.

Dedicant més espai a desqualificar i menysprear la feina d’aquesta redacció que a desmentir-la. Així ha respost CiU, a través d’un comunicat publicat a través de Facebook, a la informació publicada per Viu Molins de Rei en la que es detallava les discrepàncies que ha provocat el projecte del pati del Palau en el si de l’agrupació local de CiU.

Segons s’assegura en el comunicat, “CiU Molins de Rei és un partit cohesionat, on qualsevol membre pot manifestar lliurement la seva opinió sobre qualsevol aspecte que consideri oportú”. El comunicat remarca que “les decisions es prenen solidàriament, després d’escoltar i valorar tots els punts de vista i pensant sempre en beneficiar al màxim nombre possible de ciutadans”. D’aquesta manera, CiU tracta de negar la divisió que ha tret a la llum Viu Molins de Rei però a la vegada fa referència als diferents punts de vista existents.

D’altra banda, CiU lamenta que es relacioni la divisió d’opinions del grup municipal amb la posició del BotMol, que un dia abans va anunciar el seu rebuig al projecte del pati del Palau i assegura, referint-se  al BotMol sense citar-lo pel seu nom com “un col·lectiu de la vila amb el que mantenim  com amb tants altres, una relació fluïda, sincera i directa”.

“Desmentim que cap dels membres del grup municipal que ens representa, ni de l’executiva local tingui res a veure amb aquestes informacions esbiaixades”, continua el comunicat de CiU, sense entrar a considerar quines són les informacions que es consideren “esbiaixades” per l’agrupació convergent.

Contra el periodisme

Mentre es dediquen tres punts del comunicat a respondre la noticia, quatre s’adrecen directament a Viu Molins de Rei, al que qualifiquen de “pretès mitjà de comunicació”. L’agrupació local de CiU critica que cap periodista s’ha posat en contacte amb cap membre de l’executiva local o del grup municipal en l’elaboració de la noticia de la discòrdia. Segons els redactors del comunicat, aquesta hauria estat la manera de “contrastar la informació”, el que consideren “un principi bàsic del periodisme”. La lliçó de periodisme convergent ignora que un periodista pot contrastar la informació amb variades i diverses fonts -com es va fer en aquest cas-, sense necessitat de desvetllar-les i sense la obligació de recórrer necessàriament a la font institucional o de partit per rebre una resposta de manual.

En aquesta línia, el comunicat considera que la noticia avançada per aquesta redacció “és un article d’opinió de certa tendència i està basat en interpretacions personals de la persona que el signa, però en cap cas es basa en cap font d’informació directa i fiable”Viu Molins de Rei rebutja que CiU posi en dubte les fonts emprades, les quals pertanyen a l’entorn convergent i tenen accés directe i fiable a les informacions publicades. Òbviament, aquesta redacció garanteix la confidencialitat de les seves fonts i basa les informacions en més d’una, cenyint-se al codi deontològic de l’ofici.

“Desitgem que aquest tipus de periodisme no perjudiqui a la credibilitat de la resta de mitjans de Molins de Rei”, clou el comunicat emès per CiU a través del seu Facebook. La direcció de Viu Molins de Rei mostra el seu desig de que El Llaç mantingui la seva tradició històrica de continuar fent aquest tipus de periodisme crític i incòmode amb el poder i mostra el seu desig de que Ràdio Molins de Rei pugui continuar mantenint una llibertat d’expressió com la que ha tingut durant els últims anys i que comunicats com aquest posen en perill. A la vegada, Viu Molins de Rei condemna fermament les amenaces i atacs personals rebuts per militants de CiU pel simple fet de fer la nostra feina: periodisme.

 • Teresa

  La verdad os hará libres” (Jn 8,32). Esta frase evangélica pronunciada por Jesucristo, indica que el hombre es un ser inexorablemente moral por el carácter libre de su persona y está en la verdad el requisito imprescindible para que la actuación humana sea verdaderamente libre.
  Es lastimoso que el comunicado de CIU no lo hayan hecho en el medio digital de noticias más directo que tenemos en Molins de Rei como es Viu Molins , y tengan que recurrir a otros como Facebook , que no domina la gente de una determinada edad.
  Con todo esto se muestra la valentia de Viu Molins en que se juega las golosas subvenciones municipales, pedidos de anuncios de publicidad municipal, así como de publicidad de candidatos de campañas electorales, y es un verdadero Watergate-CIU en la negación de la verdad y presión periodística local. Por la sumisión a la golosina en unos, y por la dependéncia dirécta de “alcaldía” y dopaje periodístico local de otros, no esperen apoyo ni del Llaç ni de la Radio Municipal. ¡¡ Animo Viu Molins !!

  • Teresa

   Según declaraciones del alcalde béfalo Sr. Paz (PSC) en RMdR el día 14, que la carta del Sr. Vilaprinyo es una carta desafortunada , que llega tarde y mal, que el Botmol no es representativo de la totalidad del comercio ni de la ciudadanía, que es mejor que arreglen sus cosas ya que el comercio en Molins de Rei es “caro” y los comerciantes no le prestan a eso atención , que el día que mejor funcionó el Mercat Municipal fué el día de la “indefinición” de la flojera municipal, el día del festivo o no festivo del día 28 sep. que la gente encontraba el Caprabo-Mercat cerrado y subia a comprar arriba. ¿ El Sr. alcalde se cree que la carne de ternera o de pollo és como un acordeón y que los paradistas son adivinos de si van a tener clientela o no en función de la flojera del consistorio? Verdaderamente con estos personajes políticos, sabe de todo, sin oficio ni beneficio, no levantaremos cabeza jamás.

   • Teresa

    Y lo peor y más lastimoso es que el PSC-Molins nos dé explicaciones del jardin a través de su regidor de Noves tecnologies Sr. Puiggarri , en la razón de regidor , el viernes día 25, en la radio RMdR , y en el mejor de los estilos de Toni Isbert , “como alcalde que soy , hos voy a dar una explicacion,.. ” , Im-pre-zentable.

 • carles

  pobres convergents, feliciten el llaç…perquè els publica els comunicats amb copiar pegar, tal i com els agada a ells. la seva, única i absoluta veritat. que trist.

  el periodisme ha de ser crític, faci mal o no, i s’ha d’acceptar.

 • quim

  Segons l’article clou al fina amb ” Viu Molins condemna fermament les amenaces i atacs personals rebuts per militants de CIU pelsimple fet de fer la nostra feina: periodisme” Esta molt clar com a periodista caldria donar nom i cognoms perquè si no els doneu semblaria “escampa merda que sempre queda”i la vostra credibilitat queria per terra

 • quim

  Per cert quant dieu codig deontològic i la confindencialitat es una eina util però a la vegada s’utilitza en moltes ocasions per escampar rumors més be intencionts o no, com exemples “savame” i alguns diaris com “ABC ” i “El Mundo” malgrat això a la noticia quant dieu certs sectors de convergència. Podrieu ser més explicits ? Qui o quines persones ?

  • Teresa

   quim : ¿ Verdaderamente ha escuchado las declaraciones del Sr. Jordi Vilaprinyo en la radio Radio Municipal ? , No son las declaraciones de un cualquiera, además de presidente del Bot mol es el presidente de la Conferderació de Comerç de Catalunya, osea, que algo debe saber de comercio , ¿ No?, Le recomiendo el podcast de RMdR que, a pesar de la mala imagen periodística que dan en tener todavía la caduca página Web (aún tienen lo del concurso “tongo” de Premis 2012) le saldrá al seleccionar con el Google la web del Ayuntamiento /Radio Molins de Rei/al la carta/9-10-2013/de 8 a 9 / dial en 8.30 y escuchará la entrevista que le hace la Sra. Silvia Artés. No tiene desperdício. y ya de paso, puede también escuchar las declaraciones contradictorias del bicéfalo alcalde JR de 10 a 11 /dial 10.10 . No creo que Viu molins tengan que ser más explícitos ni que tengan que facilitar los DNI de los militantes de CIU discólos.