Un quinzena de persones assisteixen a la presentació de l’Assemblea Nacional de Joves Independentistes del Baix Llobregat

La presentació de les joventuts de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) al Baix Llobregat apleguen a una quinzena de persones.Els responsables de la nova entitat expliquen a l’Ateneu Mulei que volen fer “difusió del missatge independentista en una comarca complicada”. 

L'ANJI va escollir Molins de Rei per presentar-se en societat // Jose Polo

L’ANJI va escollir Molins de Rei per presentar-se en societat // Jose Polo

Les joventuts de la secció comarcal de l’Assemblea Nacional Catalana, l’Assemblea Nacional de Joves Independentistes (ANJI) del Baix Llobregat, es van presentar en societat a l’Ateneu Mulei davant d’una quinzena de persones. Aquest col·lectiu va explicar que s’havia constituït per “fer difusió del missatge independentista” en una comarca que van qualificar de  “complicada” pels seus objectius.

Sota la premissa de que cal un estat propi per solucionar tots els problemes, l’entitat juvenil va mostrar una especial sensibilitat cap a les temàtiques que toquen de més a prop als joves. “Cal donar respostes en clau independentista als problemes que patim els joves, com l’atur juvenil”, exemplificava un dels assistents. “Els joves són fàcils de convèncer, és un sector pel qual hem de lluitar”, deia una de les assistents.

“Hem de trencar els tòpics, és cert que el Baix Llobregat és una zona difícil, però és la nostra zona”, proclamava un dels responsables del projecte, destil·lant més resignació que orgull. En el transcurs de l’acte també es va crear un debat sobre la relació de Catalunya amb Espanya on es van sentir opinions com que “Espanya no pot seguir espoliant Catalunya, la independència també serà bona per a ells perquè quan la gent passa gana se n’adona de les coses”.

L’Assemblea Nacional de Joves Independentistes del Baix Llobregat acabada de néixer es reuneix dos cops per setmana per organitzar les seves accions. Entre la quinzena d’assistents a l’acte es trobava el molinenc Ignasi Termes, membre del Secretariat Nacional de l’ANC; Toni de la Flor, president de la secció local de l’ANC; i Jordi Romeu, màxim responsable d’Esquerra Nacionalista de Molins de Rei.

 • joan

  publiqueu aquesta noticia d’un acte que va fracassar pe que dieu en assistència, i no dieu res de la celebració de 2 anys d’assemblea de joves d’Arran durant la Festa Major davant de més de 300 persones… a molins ja hi ha una assemblea de joves independentista

 • Alfred

  Quants joves de Molins hi havia en aquest acte?

 • Albert

  1. L’estil periodístic és penós. No només no transcriu correctament algunes de les intervencions si no que amb observacions com “Sota la premissa de que cal un estat propi per solucionar tots els problemes”, que no és realment això, si no que gran part dels problemes dels joves no es poden dur a terme quan no tens autodeterminació per a decidir com vols estructurar l’economia del teu país, però no és l’únic factor el tenir estat propi, és indispensable, això si, però no l’únic factor.

  2. L’acte va ser un fracàs, doncs si, certament hauria anat millor amb més difusió prèvia (si els cartells no ens els arranquessin) i si el dia hagués acompanyat, o fent més partíceps la gent del Mulei en l’organització, coses que aprenem i intentarem millorar en d’altres presentacions que farem per la comarca.

  3. El que em fa vertadera pena és l’esperit que veuen alguns (com en Joan, que deu ser proper a ARRAN Molins) de voler competir amb d’altres col·lectius independentistes que no es mouen en el pla purament polític, si no que es mouen més en el pla associatiu, i que volen integrar totes les ànimes de l’independentisme en una comarca on hi ha molta feina a fer. Més treball en comú en el que es pugui i menys criticar d’altres iniciatives que s’enceten a la comarca. Aquestes asseveracions son més pròpies de les sectes o de les bandes de barri del plan “el barrio és mio” que de col·lectius juvenils amb maduresa política.

  • carles

   jajajaja que arran no es mou en el pla associatiu? Pregunta’t perquè funciona l’assemblea i no en fracassen els actes. Els projectes s’arrelen al poble, no a toc de cartell funcionen.

   • ariadnna

    Carles Ros Arran o CUP , CUP o Arran sembla que la Festa d’Entitats o sigui les vostres, no hi havia cap mes ,que es va fer davant l’Ajuntament va esser un èxit , tant que l’hora d’acabament estava ple de gom a gom ja,ja,ja

  • ariadnna

   Albert com dius be sembla que l’apropiació per part d’un col.lectiu a Molins de Rei de la paraula jove e independentista es molt clara , però ells es pensen que son molts els 30 de sempre solsament fan molt de sorroll