El joc interior castiga al masculí de bàsquet

CE Molins de Rei 76-82 Sitges. Els molinencs, excessivament dependents del joc exterior, cauen contra el Sitges a casa. L’equip de Juan Couto es queda amb un balanç de 2-2 en una Primera Catalana que tornarà a estar igualada. 

Juan Couto va fer autocrítica al final del partit // Jose Polo

Juan Couto va fer autocrítica al final del partit // Jose Polo

El masculí de bàsquet del CE Molins de Rei cercava la tercera victòria consecutiva a Primera Catalana en la visita del Sitges, equip que fa uns anys competia a EBA però que la crisi es va emportar per davant.

Els homes entrenats per Juan Couto van sortir a la pista adormits en defensa, traint d’aquesta manera el seu estil de joc. Això va servir-li a l’equip visitant per aconseguir un primer parcial de 6 a 12 en els primers 4 minuts. Els visitants, un equip molt rocós, ‘pegava’ en defensa, cosa que dificultava l’atac molinenc. Els locals no trobaven la manera d’equilibrar el seu atac, gairebé sempre basat en el joc exterior, i això els feia patir a l’hora de trobar bones situacions de llançament. Tot i això, una sèrie de bones jugades individuals van fer que s’arribés al final del primer quart amb un 19 a 22 i molts aspectes per millorar.

En el segon quart la defensa va millorar en intensitat però les individualitats del Sitges seguien fent molt de mal. En aquest moment van aparèixer a escena dos joves talents molinencs: David de Ugarte i Jorge Alfaro. El primer es va mostrar perillós sota la pintura com l’any passat i el segon, que en un principi va fitxar aquesta temporada per jugar al sènior “B”, es va mostrar elèctric tant en defensa com en atac. Amb 18 anys, el germà d’un altre membre de la plantilla, Dani Alfaro, sembla aprofitar els minuts en el primer equip. A vegades, però, es va mostrar massa impetuós cosa que el va fer rebre el càstig dels àrbitres amb alguna falta que es podia haver evitat. Tot i l’aparició d’aquests jugadors el Sitges seguia portant la iniciativa. Això sí, els visitants tampoc eren capaços de trencar el partit. Amb un 33 a 39 es va arribar al descans.

El partit va estar igualat de principi a fi // Jose Polo

El partit va estar igualat de principi a fi // Jose Polo

Després del descans el partit va continuar igual fins que el CE Molins de Rei va tocar fons. Just quan semblava que el partit es podia escapar els molinencs van treure el fusell de llarga distància per endollar cinc triples consecutius i capgirar el matx. L’afició també es va animar i aplaudia cada acció. Un minso avantatge de 4 punts a favor del Sitges va donar pas a l’últim i definitiu període.

Una vegada més, el Molins brindava al bàsquet un final ajustat, tònica habitual durant aquesta temporada i que demostra la igualtat de la competició. Amb el joc interior gairebé absent, Dani Alfaro i Teo Fernàndez van saber-se jugar els 1 contra 1 en els moments finals. A falta d’un minut brillava un 74 a 75 a l’electrònic. Podia passar qualsevol cosa. Fernàndez anotava en suspensió després d’un gran revers trencaturmells i Xavi Sabater, l’immens pivot del Sitges que va portar de corcoll la defensa molinenca durant tot el partit li responia anotant sortint de la zona.

A la següent acció va ser Alfaro qui va agafar la responsabilitat i va ensopegar perdent la pilota. Coses del bàsquet. Després de jugar a les quatre cantonades durant uns segons, Sabater la va clavar de tres i partit acabat. Derrota de sis a casa per un equip que ha començat la temporada deixant les mateixes sensacions que l’any passat. Hi ha plantilla per salvar bé la categoria però caldrà patir en cada partit.

Autocrítica i queixes arbitrals 

Després del partit, l’entrenador del CE Molins de Rei, Juan Couto, ha dit en declaracions a Viu Molins de Rei que “el joc interior de l’equip ha estat deficient i això ens ha perjudicat”. Couto ha reconegut que l’equip “està provant amb un nou jugador interior als entrenaments” però també ha declarat que més enllà de noves incorporacions la seva preocupació és que “les pilotes que fiquem dins han d’acabar en cistella”. L’entrenador gallec també s’ha queixat dels àrbitres afirmant que “han estat horribles” i assegurant que els han perjudicat. El balanç dels molinencs després de 4 jornades de lliga és de dues victòries i dues derrotes.