Desallotjat un pis al bloc dels Vilo del barri del Canal

El 4rt 2a del número 9 del carrer Ferran Agulló, al barri del Canal, ha estat desallotjat per ordre judicial. L’immoble estava ocupat per un grup de magrebins que causaven problemes de convivència al bloc de pisos.

El bloc de pisos es troba en mal estat // Jose Polo

El bloc de pisos es troba en mal estat // Jose Polo

Un dels pisos del número 9 del carrer Ferran Agulló, coneguts com el bloc dels Vilo en referència al cognom dels propietaris, ha estat desallotjat seguint ordre judicial. Des de fa uns mesos, un grup de joves magrebins ocupaven sense permís el quart segona d’aquest bloc, causant problemes de convivència amb la resta de veïns del barri del Canal.

L’operació, realitzada el matí del 19 de setembre, ha anat a càrrec d’una comissió judicial amb el suport d’unitats dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. El desallotjament s’ha saldat amb la detenció de dos menors d’edat que es trobaven a l’interior de l’immoble en el moment de l’operació. Els joves han passat a estar sota protecció dels mateixos cossos de seguretat. No hi han hagut incidents durant l’operació i el pis ha estat entregat al seu propietari, el qual ha decidit tapiar-lo immediatament.

El bloc de pisos es troba al carrer Ferran Agulló // Jose Polo

El bloc dels Vilo es troba al carrer Ferran Agulló // Jose Polo

Ocupació incívica 

Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, l’ocupació causava diferents molèsties entre els veïns del barri del Canal a causa de l’incivisme dels ocupants. Aquests vivien sense aigua, llum i gas i, entre altres molèsties, “llançaven els excrements des de la finestra al carrer”, segons han declarat diversos veïns a aquesta redacció. “També llançaven les bosses d’escombraries directament a la vorera”, sent un perill per a la integritat de les persones que passaven per aquell tram del carrer Ferran Agulló. La situació, doncs, resultava de difícil convivència entre les persones que vivien en el pis i la resta de molinencs del barri del Canal.

Des de l’Ajuntament es parla de “delinqüents multireincidents” en referència a aquestes persones. De fet, alguns dels ocupants del pis havien estat detinguts en més d’alguna ocasió. Aquest bloc de pisos sempre ha destacat per la deixadesa de la seva infraestructura i pel baix cost del seu lloguer, fet que ha generat interès entre els ciutadans amb menys recursos econòmics.

 • Teresa

  Si el bloque de pisos está en tan mal estado, la Guardia Urbana a los que tendrian que detener son a los propietarios, por permitir esta degradación del edificio y alquilar sin referencias el piso a cualquiera, solo por codícia y avaricia.

  • James

   Totalmente de acuerdo, no se como no les da vergüenza a los propietarios. Aunque lo de alquilar el piso a cualquiera, esas personas han hecho los mismos trámites que cualquier persona para poder alquilar un piso. Y que el bloque destaca por el bajo coste de su alquiler dice la crónica…500 euros no lo veo tan barato. Seguro que una pequeña inversión por parte de los propietarios, haría mejor la vida de sus inquilinos.

 • mario

  Que bien se ve todo desde las alturas……