Inaugurada l’exposició més gegant de Molins de Rei

La colla gegantera de Molins de Rei ha inaugurat l’exposició dedicada al centenari dels gegants vells. La sala d’exposicions de Ca n’Ametller es va omplir per reviure temps passats i endinsar-se en el passat a partir de records geganters.

Els assistents van omplir la Sala d'Exposicions de Ca'n Ametller. // Elisenda Colell

Els assistents van omplir la Sala d’Exposicions de Ca’n Ametller // Elisenda Colell

Com si es tractés d’una màquina del temps, més d’una cinquantena d’assistents van poder endinsar-se al passat segle XX gràcies a l’exposició que mostra l’origen i l’evolució dels gegants vells. Sens dubte, es tracta de la inauguració més gegant que ha allotjat mai la sala d’exposicions de Ca n’Ametller, que tal i com assegurava el president de la colla, Miquel Burgès, “ens ha suposat més de dos anys de feina que avui mostra els seu fruits”. L’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), reconeixia que “és una exposició gegant pel contingut, però també per l’esforç invertit des de la colla gegantera”.

Gràcies a l’enorme quantitat de fotografies descobertes, amb explicacions que les acompanyen, l’exposició pren sentit, “per poder acostar, de manera gràfica, l’origen de qui som, com a geganters i com a poble”, comentava Burgès. No obstant, la mostra ofereix moltes més sorpreses, com ara la reproducció d’una mà, que permet entendre el material amb el que es fabriquen els gegants, o una reproducció en miniatura de la plaça de la vila en una diada gegantera.

Miquel Burgès, envoltat de l'alcalde i el primer tinent d'alcalde, va demanar que totes les persones que han fet possible l'exposició fóssin els primers a entrar-hi. // Elisenda Colell

Miquel Burgès, envoltat de l’alcalde i el primer tinent d’alcalde, va demanar que totes les persones que han fet possible l’exposició fossin els primers en entrar-hi // Elisenda Colell

Més d’una cinquantena d’entitats, comerços i molinencs a títol individual han col·laborat perquè l’exposició sigui tot un èxit. Uns  gegants, els de Molins de Rei que, segons l’alcalde “deixen sempre el llistó molt alt”.

[sam id=”23″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades

  1 comment for “Inaugurada l’exposició més gegant de Molins de Rei

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *