Primera victòria de la temporada pel bàsquet masculí

CE Molins de Rei 73-71 Tonosa Cerdanyola. Els molinencs aconsegueixen la primera victòria en un partit molt igualat fins al final.

La primera victòria de la temporada va arribar a casa // Meritxell Andreu

La primera victòria de la temporada va arribar a casa // Meritxell Andreu

Que la temporada pel bàsquet serà d’allò més exigent va quedar demostrat el passat diumenge al Poliesportiu Municipal. Que cada partit que es vulgui guanyar s’haurà de suar, també. De la mateixa manera que ja va passar la temporada passada. I és que el partit contra Tonosa Cerdanyola no va ser gens fàcil per al CE Molins de Rei.

Els de Juan Couto van firmar un bon inici de partit. Els molinencs es movien molt bé a camp contrari i les primeres cistelles avançaven els locals al marcador. No obstant, a partir d’aquí la falta d’encert i la facilitat amb què el Cerdanyola penetrava van fer que en els minuts posteriors els visitants capgiressin el marcador. El resultat del primer quart va ser de 15-16 pel Cerdanyola.

Durant els primers minuts del segon quart els molinencs van millorar el seu encert i van presentar més solidesa defensiva. Tot i això, com ja havia passat en el primer període, després d’un bon avantatge conseqüència de les primeres accions del Molins, els locals deixaven que els visitants retallessin punts, fins que es va tornar a igualar el partit.

El Cerdanyola feia mal amb el joc interior. En canvi, el Molins es veia obligat a fer-ho de manera exterior, cosa que obligava a fer tirs de 3, però la majoria no entraven. El Cerdanyola vivia dels contraatacs, executant-los molt ràpidament. El marcador seguia molt igualat, i cap dels dos equips aconseguia un avantatge substancial. A més, la falta de punteria en els tirs lliures passava factura. S’arribava així a la mitja part amb un marcador de 33-34.

A la represa el Molins va mostrar-se més profitós, tant en rebots ofensius com defensius. Però el Cerdanyola seguia fent molt mal amb el joc interior. En aquest període, però, l’equip visitant va afluixar en defensa i va deixar espais per què el Molins deixés de jugar per fora i ho fes per dins, un avantatge que no es va traduir al marcador. El Molins podia haver aprofitat per augmentar l’avantatge i no ho va fer, cosa que va propiciar un últim quart expectant.

L’inici del quart període va estar marcat per la iniciativa d’un Molins que perdonava massa i un Cerdanyola que vivia del contraatac. A 6 minuts pel final, Jordi de Ugarte anotava un triple que posava l’empat a l’electrònic. El punt d’inflexió el va marcar l’anotació per part del mateix de Ugarte de quatre tirs lliures consecutius que posaven el Molins a +6 a quatre minuts del final. Calia aguantar.

El Cerdanyola però, seguia fent molt mal amb les seves penetracions i els instants finals del partit es van viure amb nerviosisme. Quan faltaven 5 segons, el Molins estava dos punts per sobre el marcador, i, tot i que el Cerdanyola podria haver empatat amb dos últims tirs lliures, els va errar i el marcador va acabar finalment 73-71.

Els de Juan Couto van suar de valent per assolir la primera victòria de la temporada. Importantíssima, tenint en compte l’exigent categoria en la qual competeix enguany el conjunt i el grup tan igualat on hi estan encabits.

Recomanacions personalitzades