La Colla Infantil de Diables encén la metxa de la Festa Major

Amb més d’un any d’experiència, la Colla Infantil de Diables està més viva que mai. Acompanyats per la Colla Infantil de Sant Pere de Ribes i la de Castellbisbal, han omplert d’espurnes els carrers de la vila.

La colla de diables infantils de l'Agrupa segueix creixent i evolucionant. // Elisenda Colell

La colla de diables infantils de l’Agrupa segueix creixent i evolucionant. // Elisenda Colell

Els menuts han estat els primers en debutar a la Festa Major de Molins de Rei. Un total de vuitanta infants, juntament amb els joves diables de Castellbisbal i de Sant Pere de Ribes, han encès les espurnes dels seus petards per fer gaudir a petits i grans de la màgia del correfoc.

Després d’una entrada triomfal a la plaça de l’Ajuntament, la colla s’ha endinsat pel Carrer Major fins arribar a la plaça de la Creu. Allà els balls de timbals han acompanyat nous moviments amb les torxes, desprès de tot l’aprenentatge viscut per part dels petits. La disbauxa ha culminat a la plaça del Mercat, amb una posada en escena per part de totes les colles en conjunt i un festival pirotècnic.

Una colla desbordada

La Colla de Diables Infantil de l’Agrupa ja no pot admetre més membres, tot i tenir una llarga llista d’espera. Avui, els vuitanta infants que hi formen part, estaven dividits en diversos grups. Els més menuts, un total de 30 infants, porten el ritme al correfoc amb el so dels seus tambors. Els 50 nens inscrits que tenen més de vuit anys, ja cremen foc per ells mateixos amb les seves torxes en alt, i ho fan separats en dos grups, tenint en compte l’edat i l’experiència assolida. No obstant, els membres de l’entitat asseguren que “això és possible gràcies a la tasca dels pares i mares”, molts d’ells membres o exmembres de la colla adulta, que són els encarregats d’encendre i apagar els petards, o de guiar els diables, entre d’altres responsabilitats.

El públic no els falla

A la plaça de la Vila no hi cabia ni una agulla, i és que el públic que els ha acompanyat no ha afluixat ni un moment. Els molinencs més menuts han perdut les totes les seves pors per donar la benvinguda al festival d’espurnes que oferien seus companys. Un ambient que augura molts anys de foc, espurnes i disbauxa de grans i petits a Molins de Rei.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

[sam id=”23″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades