La Cursa de Sant Miquel “millorarà en qualitat per créixer progressivament”

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Molins de Rei espera que la incorporació del sistema ChampionChip i l’obertura a les noves tecnologies aconsegueixin millorar la qualitat de la Cursa de Sant Miquel.

cartell cursa sant miquelLa Festa Major de Molins de Rei també és esportiva gràcies l’Open Intantil de BTT, organitzat per One to One, i a la prova més tradicional de l’atletisme a la vila: la Cursa de Sant Miquel, que es disputa el proper diumenge 22 de setembre. Enguany, des de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament, encapçalada per Xavi Paz (PSC), s’espera millorar la qualitat d’una prova que està “en creixement” i que l’any passat va aconseguir aplegar a 353 atletes més que en l’edició de 2011.

Les principals novetats de la cursa són la incorporació del sistema de cronometratge ChampionChip i l’obertura d’una pàgina web a través de la qual s’han pogut fer les inscripcions. En aquest sentit, Xavi Paz diu en declaracions a Viu Molins de Rei: “Hem fet un salt important de cara a ser una cursa del segle XXI”. Segons el regidor socialista, aficionat a l’atletisme, el nou sistema de cronometratge és “una novetat reclamada pels atletes i que, a més, vam prometre ara fa un any”, quan es van registrar diferents problemes en aquest sentit.

Paz opina que amb aquest nou sistema, que dota de visibilitat a la cursa dins del panorama de l’atletisme català, “el creixement no serà exponencial d’una edició a l’altra, però segur que tindrem un creixement progressiu”. Tot i que encara no hi ha una xifra definitiva, ja hi han més de 300 inscrits a la cursa de 10 km i, per tant, es superarà la xifra de participants de l’any passat amb la incorporació d’una innovació tecnològica que és recurrent a la majoria de curses catalanes.

El recorregut de la competició de 10km, amb un cost d’inscripció de 12 euros, es tornarà a obrir a diferents barris de la vila, de la mateixa manera que es va fer l’any passat. A més, s’ha incorporat un reconeixement del recorregut quatre dies abans de la prova gràcies a la col·laboració de la secció d’atletisme de l’AEM i de ComeKm.  Les altres dues curses, la popular de 3,3km i l’infantil de 1,4km són considerades per Paz com “proves consolidades” amb un circuit planer i accessible per a tothom. Del seu èxit o fracàs dependrà el número de participants finals en la jornada esportiva.

Problemes a les inscripcions

La trenta-cinquena edició de la cursa ha estat la primera en la qual s’han pogut realitzar les inscripcions de forma telemàtica a través d’Internet. El nou sistema ha creat alguna irregularitat a l’hora de confirmar les inscripcions i algunes persones que estaven apuntades a la cursa no van ser afegides dins la base de dades dels consistori. “Va haver-hi un problema amb el servidor de la cursa infantil i popular”, explica Xavi Paz. Això ha generat una feina extra a la regidoria d’Esports però, tot i això, “ara tots els problemes estan solucionats” i, en un principi, no hi ha d’haver cap persona que es presenti el proper dia 22 pensant que està inscrit sense constar-li a l’Ajuntament.

[sam id=”23″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades