Emilio Ramos vota diferent sobre el mateix assumpte a l’Ajuntament i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona

El regidor del PP i representant de l’Ajuntament a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Emilio Ramos, s’absté de l’aprovació del pla de viabilitat de Molins Energia al Consell de l’Àrea Metropolitana mentre que al ple municipal va votar a favor. Ramos es va limitar a seguir les consignes del seu partit.

No és la primera vegada que Ramos fa afirmacions polèmiques // Roger Tuset

Emilio Ramos en una foto d’arxiu a la sala de plens // Roger Tuset

L’ampliació de capital de Molins Energia que suposa un increment de les tarifes d’un 6% de mitjana va ser aprovada al ple municipal del mes de maig i havia de passar posteriorment pel Consell de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Allà es va trobar amb l’abstenció del representant de l’ajuntament de Molins de Rei, Emilio Ramos (PP), que es va abstenir en la votació d’un pla de viabilitat que ell mateix havia votat a favor a la sala de plens de l’Ajuntament.

El vot de Ramos efectuat al Consell de l’AMB del 30 de juliol es va fer seguint les directrius del que van votar la resta de representants del PP a l’entitat metropolitana però realment Ramos té aquesta cadira en delegació de l’alcalde convergent Joan Ramon Casals. Tot i l’abstenció de Ramos i la resta de regidors populars, el Consell de l’AMB va aprovar la modificació del pressupost per a l’exercici 2013 que suposa assumir la darrera ampliació de capital de Molins Energia per un valor de 37.000 euros.

Pur desconeixement

Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, el vot del PP no té cap sentit ocult, simplement Emilio Ramos no en sabia res de que es trobaria aquest punt que afectava directament a l’empresa que subministra calefacció i aigua calenta al barri de la Granja i no era conscient que poques setmanes abans el seu partit juntament amb CiU i PSC havia votat a favor del pla de viabilitat de Molins Energia. Iniciativa per Molins de Rei ha donat a conèixer aquesta votació per remarcar la importància de que el govern municipal estigui representat a l’Àrea Metropolitana “per evitar tornar a fer el ridícul”.

Iniciativa, al revés

Paradoxalment, l’altra representant de l’Ajuntament a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’ecosocialista Sergi Conde, que a la sala de plens va votar en contra del pla de viabilitat, a l’Àrea Metropolitana va votar a favor. Segons explica Conde, “tot i no estar d’acord en com s’ha dut a terme aquest pla de viabilitat, vàrem decidir donar suport al Consell de l’AMB i no impedir un finançament sense el qual resultaria impossible tirar endavant l’empresa”.

Des d’Iniciativa es critica que el pla de viabilitat hagi tirat endavant sense la participació dels grups de l’oposició i plantegen un augment esglaonat de la tarifa del servei, a més de reclamar que s’utilitzi d’una vegada per totes la fusta de Collserola com a biomassa. L’oposició proposa un canvi del model de gestió global apostant per “un operador valent” que permeti un superàvit en la seva explotació que amb l’actual Molins Energia és impensable.

Recomanacions personalitzades