Cinc entitats porten el pes de les activitats de la Federació Obrera

Cinc entitats són les encarregades d’omplir la programació dels cursos anuals que ofereix la Federació Obrera. Tot i això, aconsegueixen oferir una ampla varietat d’activitats. L’Ajuntament ho considera un èxit. 

La presentació dels cursos ha estat teatralitzada // Elisenda Colell

La presentació dels cursos ha estat teatralitzada // Elisenda Colell

Per al curs 2013-2014 a la Federació Obrera s’hi duran terme més d’una vintena de cursos per a tots els gustos. Des del ganxet o el patchwork, fins a la pintura a l’oli, acrílica o aquarel·la, passant per programes de cuina, fotografia, informàtica, anglès per adults o tècniques de relaxació com el ioga, reiki o risoteràpia, entre d’altres. També hi ha cursos dedicats als més petits, com ara d’anglès infantil o els tallers de clown i d’aeris en teles i trapezis.

El pes d’aquesta varietat d’activitats, però, recau sobre només cinc entitats: el Casal de la Dona, la Colla Castellera dels Matossers, l’Associació de circ Giravolt, el Consorci per la Normalització Lingüística i el Cercle Artístic. Cap altra entitat ha emergit com a generadora de cursos en el que ha de ser, segons el consistori, el gran centre cultural de Molins de Rei.

Tot i aquesta circumstància, l’alcalde i regidor de Cultura, Joan Ramon Casals (CiU), ha assegurat durant la presentació dels cursos que la Federació Obrera “és tot un èxit” afirmant que “els fundadors de la Federació Obrera estarien orgullosos del que s’hi està fent avui”. De fet, el batlle ha agraït especialment al molinenc Raül Carretero, responsable de la gestió de la instal·lació, la feina feta, i ha instat a “seguir creixent i generant sinergies entre associacions”.

La resta d’associacions residents a la seu del carrer Verdaguer no puja de la desena, entre les quals destaca l’Associació Obrera, l’Agrupació Filatèlica, l’Associació de Donants de Sang del Baix Llobregat, l’Associació Molinenca de tast, la secció d’atletisme de l’AEM, l’associació Reagrupament de Malalts Alcohòlics Rehabilitats del Baix Llobregat (REMARE), el Club Ciclista Molins de Rei, el Club de submarinisme UNISUB, l’associació de Familiars Alzehimer del Baix Llobregat i l’associació espanyola contra el Càncer (AECC) del Baix Llobregat.

Es va fer un pilar en motiu de la presentació dels cursos // Elisenda Colell

Es va fer un pilar en motiu de la presentació dels cursos // Elisenda Colell

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), s’ha mostrat satisfet respecte el projecte de la Federació Obrera assegurant que “permet sobreviure a col·lectius que necessitaven gaudir d’un espai amb més qualitat”. Segons Paz, l’oferta de cursos que s’ha presentat “dóna contingut i sentit al diner públic invertit”.

Tant l’alcalde com el tinent han volgut remarcar que, gràcies al canvi efectuat a l’antiga seu sindicalista s’ha aconseguit dinamitzar el carrer Verdaguer, transformant-lo en un “punt de referència a Molins de Rei”. Casals ha destacat que més de 10.000 persones van transcórrer durant l’any passat a l’edifici, convertint-lo en “un dels punts de més pas a la comarca”. L’única autocrítica ha sortit dels llavis de Paz, reconeixent que encara no s’ha donat cap solució a la demanda històrica d’una nova i millor biblioteca municipal. És per això que ha destacat la capacitat de la seu obrera per poder “subsanar deficiències” amb l’establiment d’aules d’estudi durant l’estiu.

La gran majoria de cursos que s’oferten oscil·len entre 20 i 30 euros mensuals, exceptuant-ne el de la colla castellera dels Matossers de Molins de rei, l’únic on l’adhesió és totalment gratuïta. Per més informació, es pot consultar la pàgina web www.federaciobrera.org

Recomanacions personalitzades