L’hoquei comença a treballar per fer realitat l’ascens a Primera

El primer equip mantindrà pràcticament el mateix bloc per tractar d’assolir l’ascens. L’entitat pretén fer arribar l’hoquei a les escoles i créixer en nombre d’esportistes ara que es disposarà d’un dia més d’entrenament.

El torneig Vila de Molins de Rei va portar una jornada d'hoquei apassionant // Marta Pedrola

L’hoquei molinenc vol créixer aquesta temporada  // Marta Pedrola

La temporada passada la secció d’hoquei del Club Esportiu Molins de Rei va firmar un brillant tercer lloc a la taula de classificació, però no en va tenir prou per aconseguir l’esperat ascens a Primera. Per això, l’última setmana d’agost el primer equip ja arrencava la pretemporada, dies abans del que és habitual en aquesta entitat.

Les regnes d’aquesta plantilla les ha pres Òscar Macià, que fins aquest any havia entrenat a les categories inferiors del club. A més, les incorporacions de Marc Vives i Ricard Canaletes han fet reforçar aquest esperançador conjunt que mantindrà el bloc principal de jugadors. Dijous passat es va jugar un dels dos amistosos disputats fins ara i les sensacions són reconfortants. Dues victòries en dos partits jugats contra el Cornellà.

Fer créixer l’hoquei a Molins

Més enllà del primer equip, el club segueix treballant per a realçar aquest esport a la vila i la feina orientada a l’escola d’hoquei resulta essencial. Ja en són un total de 70 esportistes, amb un creixement de gairebé una desena respecte a l’any passat. “Tenim equips a totes les categories menys a junior”, explica Jaume Calvo, coordinador de l’entitat, en declaracions a Viu Molins de Rei. Afegeix, a més, que totes les categories a nivell de formació aniran rotant durant la temporada per fer de suport en categories superiors a les que pertanyen. “Un dels equips amb més projecció del club és el juvenil, els quals ja aniran ajudant en categoria sènior durant el curs”, sentencia Calvo.

Per temes logístics i de compartiment de pista amb altres seccions, l’any passat els equips només podien entrenar dos cops per setmana. “Això ens impedia créixer”, indica Calvo. Però enguany els dies d’entrenament s’amplien gràcies a que la pista de l’Escola Estel ha estat arreglada i posada a disposició del CEM.

El conveni amb el FC Barcelona propicia que quatre membres del cos tècnic estiguin vinculats amb els dos clubs alhora, entre ells, el mateix Calvo. Tot, per assolir la fita de tornar a tenir el ressò de l’hoquei a Molins de Rei d’anys enrere. El treball de la cantera resulta vital, i un ascens del sènior a Primera seria un gran al·licient.

Recomanacions personalitzades