La Via Catalana creua Molins de Rei tenyint els carrers de groc

Els carrers de Molins de Rei es van omplir de samarretes grogues i senyeres estelades fins moltes hores després del pas de la Via Catalana per la vila. El tram de la N-340 que passa pel terme municipal es va poder omplir sobradament, amb aglomeracions en molts punts.

La densitat va fer que la cadena tingués més d'una fila // Jose Polo / Janira Muñoz

La densitat va fer que la cadena tingués més d’una fila // Jose Polo / Janira Muñoz

Un dels 84 municipis en què estava posat el focus d’atenció de la Diada d’enguany era Molins de Rei. Dels més de 400 quilòmetres que conformaven la Via Catalana cap a la Independència, 2,3 quilòmetres recorrien el terme municipal de Molins de Rei a través de la carretera N-340, el que es coneix com avinguda Barcelona i avinguda València al seu pas pel nucli urbà, així com el polígon El Pla fins a tocar amb Sant Feliu i el pont sobre el riu Llobregat fins a tocar amb Sant Vicenç. Els trams es van poder omplir sense problemes, amb una densitat que feia impossible estirar els braços per donar forma de cadena, i en molts punts es va arribar a crear més d’una fila de gent. Prop de 5.000 persones estaven inscrites per participar, molts d’ells vinguts de municipis propers com Sant Vicenç dels Horts i Pallejà però també d’altres punts de la geografia catalana.

Famílies senceres i grups d’amics de totes les edats, majoritàriament de Molins de Rei, van ser els protagonistes de la cadena humana organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), en un ambient molt festiu i distès. Tant i tot, que moments clau com el Cant dels Segadors van passar gairebé inadvertits pels propis assistents. El moment de màxima eufòria es vivia quan el fotògraf oficial de l’activitat passava i feia la corresponent foto per immortalitzar el moment.

Abans, durant i després de la cadena, els carrers van quedar tenyits del color groc de les samarretes amb què l’ANC havia demanat que vestissin els participants. Moltes d’elles eren les oficials, esgotades en gairebé totes les talles a Molins de Rei. Però no era l’única: moltes samarretes en defensa de l’ensenyament públic quan faltava un dia per l’inici del curs, alguna de la consulta sobre la independència “Molins Decideix” del 2010, i moltes de la segona equipació del Barça amb la senyera, entre altres, composaven el mosaic de missatges que cadascú volia transmetre.

La cadena va comptar amb la presència d’algunes entitats de Molins de Rei, de les quals destacava els Amics del Camell, ja que van portar a la bèstia de foc perquè també se sumés a la Via, la qual fins i tot va encendre algun petard. Una nodrida representació de la colla castellera dels Matosssers també va contribuir a sumar participants a favor de la independència, així com els la Colla de Diables de l’Agrupa i els Grallers de Molins de Rei, que van posar banda sonora al tram de la carretera on es trobaven. L’alcalde, Joan Ramon Casals, també va ser present acompanyat de l’executiva local del seu partit, així com representants de la resta de partits independentistes al municipi.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Recomanacions personalitzades