L’esquerra independentista marxa amb torxes per canviar-ho tot

Unes 60 persones participen a la novena edició de la Marxa de Torxes organitzada per l’esquerra independentista durant la vigília de la Diada Nacional de Catalunya. L’acte polític, amb la participació del Sindicato Andaluz de Trabajadores, encoratja a la lluita obrera per la justícia social i la llibertat dels pobles.

La Marxa de Torxes al seu pas pel carrer Jacint Verdaguer. // Elisenda Colell

La Marxa de Torxes al seu pas pel carrer Jacint Verdaguer. // Elisenda Colell

Independència per canviar-to tot. Aquest és el lema que els col·lectius de l’esquerra independentista de Molins de Rei han reivindicat durant la Marxa de Torxes per la independència d’enguany. Amb alguns canvis de format i de recorregut, prop d’una seixantena de persones s’han sumat a les consignes de llibertat i justícia social, davant d’un públic eminentment jove però amb presència de membres de totes les edats.

El trajecte de la mobilització ha estat lleugerament modificat respecte anys anteriors. La plaça dels Països Catalans ha estat el punt inicial des d’on s’ha encès la flama de la mobilització, passant pel carrer Jacint Verdaguer, la plaça de la Vila, el passeig del Terraplè, el carrer Miquel Tort i fins arribar al carrer Rafael Casanovas.

L’altra novetat d’enguany ha recaigut en la presència de la colla de Bastoners de Sant Feliu de Llobregat que en diversos punts neuràlgics del poble escenificava balls de bastons mentre transcorria la manifestació.

Els bastoners de sant Fekliu de Llobregat, pel pas al mural que es van realizar Arran Molins, SEPC Lluís de Requesens, La CUP per Molins de Rei i Endavant BAix Llobregat el passat set de setembre. // Elisenda Colell

Els bastoners de Sant Feliu de Llobregat, pel pas al mural que van realitzar Arran Molins, SEPC Lluís de Requesens, la CUP i Endavant el passat cap de setmana // Elisenda Colell

Acte polític al carrer Rafael Casanovas

Néstor salvador, membre del Sindicat Andalús de Treballadors, que darrerament va expropiar material escolar d'un Carrefour per a les famílies necessitades. // Elisenda Colell

Néstor salvador, membre del Sindicat Andalús de Treballadors, que darrerament va expropiar material escolar d’un Carrefour per a les famílies necessitades // Elisenda Colell

Abel Caldera, membre de la plataforma Independència per canviar-ho tot, ha destacat la importància del canvi del model productiu i les prioritats econòmiques als Països Catalans per “acabar amb els poders fàctics que manipulen i que ens estan subjugant fa 300 anys“. Caldera considera que “la veritat del poble està per sobre del que digui Artur Mas”, un polític que, segons el ponent, “es va posar darrere l’estelada perquè la marea independentista no se’l mengés”  i que, per a l’esquerra independentista, “forma part de l’oligarquia que pacta d’amagat amb l’Estat”.

“L’esquerra independentista catalana sou un exemple per la lluita de la resta de pobles que volen ser lliures”, exposava Néstor Salvador, membre del Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT), mostrant el suport d’una part del poble obrer andalús amb l’esquerra independentista. Salvador ha destacat la necessitat de mantenir la lluita per la igualtat social, l’amnistia de presos polítics i el feminisme en contra de les retallades i el sistema capitalista i institucional actual: “Som la mateixa classe, no ens dividiran”, ha assegurat el representant del SAT entre aplaudiments dels assistents, just desprès que Alba Exposito i Clara Vila recitessin un poema del Fossar de les Moreres als peus de la placa dedicada a Rafael Casanovas a la façana del Mercat Municipal.

En acabar l’acte polític, s’ha dut a terme la ofrena floral a la placa en memòria a Casanovas, on hi ha col·laborat conjuntament Arran Molins, la Candidatura d’Unitat Popular per Molins de Rei, Endavant Baix Llobregat i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de l’Institut Lluís de Requesens. Cap d’ells participa a l’ofrena floral institucional que té lloc l’11 de setembre i que aplega a totes les forces polítiques i entitats molinenques. L’acte de l’esquerra independentista s’ha tancat amb l’himne dels Segadors acompanyat de la música dels Grallers.

Recomanacions personalitzades