Josep Raventós: Independència per canviar-ho tot

Militant de la CUP Molins de Rei

Josep RaventósEn els moments de gran agitació independentista que estem vivint al Principat, l’Esquerra Independentista (Arran, SEPC, Endavant, CUP) i altres organitzacions de l’ independentisme i dels moviments polítics rupturistes del nostre país hem iniciat la campanya ‘Independència per canviar-ho tot’. És una campanya oberta a altres organitzacions, entitats i persones, l’objectiu de la qual és reclamar que el procés independentista signifiqui no només una ruptura nacional, sinó també un profund canvi de model social i polític. La campanya pretén recordar que sense sobirania econòmica, social, energètica i de gènere no hi ha Independència real. I és la nostra manera de reclamar que la nació sencera no s’acaba a la Sénia i a l’Albera, sinó que va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

A tots ens han dit en algun moment allò de “això ara no toca. Primer siguem independents i després ja veurem com ens organitzem”. Però hi ha molta gent que, ben lícitament, ens preguntem: a la Catalunya independent serà vigent la reforma laboral aprovada fa poc temps a l’estat espanyol? Seguirem promovent la privatització de la sanitat, de l’educació i de les infraestructures fins a fer Abertis conseller d’obres públiques? Seguirem tenint un conseller de Salut que segueix els dictats de la patronal de la salut privada o hi posarem seny? Tindrem una llei electoral pròpia o seguirem instal·lats en  la opacitat i la partitocràcia?  Seguirem al dictat de la Comissió Europea, la Troica, instal·lats en l’ austericidi i fent públic el deute privat? Seguirem rescatant bancs o rescatarem persones? Seguirem depenent energèticament del petroli i el gas i enriquint dictadures?

Hi ha molts, massa exemples,  que en la tàctica del “deixar-ho per més endavant “ les classes populars  hi hem perdut bous i esquelles. Possiblement el més evident és la mal anomenada transició democràtica després de la mort de Franco l’any 1975. Poc després, el 1978, Lluís Llach començava a cantar allò de “Companys, no és això” en clara referència a un procés molt decebedor, tant nacionalment com socialment.

Des de les organitzacions que conformem l’Esquerra Independentista ja fa molt de temps que defensem, i ho seguirem fent, que la Independència no pot consistir només en moure les fronteres de lloc, sinó que hem d’aconseguir la sobirania en el sentit més ampli de la paraula. Sense Independència no  podem canviar, i sense canvis no hi haurà independència real.

I és en aquest context que neix  la campanya ‘Independència per Canviar-ho Tot’ i que les organitzacions de l’Esquerra Independentista de la Vila organitzem alguns actes a l’entorn de la data de l’ 11 de Setembre.

El dissabte 7 a partir de les 10h del matí a la plaça del Molí Pintarem un Mural commemoratiu amb el lema de la campanya. A les 18h de la tarda també ens trobarem a l’estació de la Renfe de l’Hospitalet per fer l’acte central a la comarca del Baix Llobregat, on la manifestació ens guiarà fins a l’acte polític central.

Dimarts dia 10 a les 19:30 ens trobarem a la plaça dels Països Catalans de la nostra vila per iniciar la Marxa de Torxes amb la companyia dels bastoners de Sant Feliu, que a través d’un recorregut per la Vila ens acompanyaran fins la plaça del Mercat on a partir de 2/4 de 9 donarem inici a l’acte polític. Allà sentirem un portaveu nacional de la campanya i un membre del Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT), tot un exemple de lluita. Finalment un grup de grallers entonarà el Segadors i la Muixeranga per cloure l’acte.

Evidentment, tots sabem que aquest 11 de setembre també tindrà lloc la Via Catalana, organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana. Des de l’Esquerra Independentista fem una crida a la mobilització per aquest acte  i estem convençuts que serà un èxit rotund. Serà, doncs, un gran acte de “múscul” de l’independentisme al Principat, i  un moment de gran agitació rupturista i popular que celebrem. El mateix dia 11 a les 18:30 (en acabar la Via Catalana), començarà la manifestació de l’11 de Setembre a la Plaça Urquinaona que, com cada any, reivindicarà la independència nacional, la justícia social i l’alliberament de gènere.

L’acte central de la campanya tindrà lloc el 19 d’Octubre a les 18 ala Plaça Universitat. Podeu consultar els diferents actes i materials de la campanya a la web www.percanviarhotot.cat i als perfils de Facebook i Twitter. Us convidem a compartir amb nosaltres aquests actes i els que vagin sorgint.

Doncs això: Independència (evidentment), però per canviar-ho tot!

Recomanacions personalitzades