Raquel Armentano guanya el campionat d’Espanya de tir amb arc

Raquel Armentano es proclama campiona d’Espanya de la competició de tir amb arc IFAA en la modalitat Field (tir al camp). L’arquera va tornar a veure’s les cares amb la subcampiona de l’European Indoor Archery i va aconseguir guanyar-la per una diferència de 100 punts. 

Armentano amb el títol de campionat // Josep Armentano

Armentano amb el títol de campionat // Josep Armentano

Sis anys tenia la primera vegada que es va posar a entrenar amb un arc del Decathlon i, 15 anys després, la molinenca Raquel Armentano ha aconseguit la tercera plaça a l’European Indoor Archery i, recentment, ha guanyat el campionat d’Espanya en la modalitat de Field. En la competició, disputada a Lucena (Castelló) fa unes setmanes, Armentano ha aconseguit superar a l’actual subcampiona d’Europa, rival amb molta més experiència que ella.

“Per a mi era una fita guanyar-la”, explica la jove esportista en declaracions a Viu Molins de Rei. Aquesta vegada ha estat Armentano qui s’ha emportat la victòria amb una diferència de 100 punts en els tres rounds.

La passió pel tir li ve de família i ella sempre ha tingut un referent, el seu pare. Josep Armentano ha estat el seu entrenador des de ben petita, un home molt lligat a aquest món  i que ha estat seleccionador de Colòmbia. El meu pare és el meu entrenador, assessor i psicòleg; en el món del tir amb arc ho és tot”, diu Armentano.

Armentano en acció acompanyada de les altres representants catalanes // Josep Armentano

Armentano en acció acompanyada de les altres representants catalanes // Josep Armentano

Actualment la molinenca compagina els estudis d’INEF i entrena entre 4 i 5 hores a la setmana, entre altres activitats com la pràctica de l’handbol i l’atletisme. “És molt dur”, afirma Armentano fent referència al poc temps lliure i a la distribució de càrregues físiques. “Al principi la meva família no va acceptar gaire bé que volgués fer INEF perquè creien que no era una bona sortida professional quan era una noia de bones notes. Al final em van recolzar fins i tot econòmicament perquè em preparés per les proves físiques”, afirma plena de gratitud cap a els seus. 

Segons la molinenca el tir amb arc és un esport minoritari en funció del país en el que estiguis. Com en molts altres esports, la manca de suport econòmic és un problema per acabar de desenvolupar el seu potencial. “Tinc la sort de comptar amb un patrocinador, Arcos Ibañez, sinó no podria fer tot el que faig”, clou Armentano, pensant que encara té camí per recórrer.

El proper repte de la molinenca serà d’aquí a pocs dies en el campionat d’Espanya d’IFAA a Madrid on anirà amb la intenció de fer un bon paper. També vol aconseguir classificar-se per a l’Europeu de tir de bosc. Per què això passi primer hauria de guanyar la lliga nacional de tir de bosc.

Recomanacions personalitzades