José Zaragoza dimiteix del seu càrrec al PSOE per la seva implicació en el cas Método 3

El molinenc José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés dels Diputats i fins ara membre de l’executiva del PSOE, ha dimitit del seu càrrec al partit després de fer-se pública la seva implicació en el cas d’espionatge de l’empresa Método 3. Zaragoza nega haver utilitzat cap instrument il·legal.

José Zaragoza és un dels noms propis del PSC dels últims anys // PSC

José Zaragoza és un dels noms propis del PSC dels últims anys // PSC

El cas Método 3 s’emporta per davant al molinenc José Zaragoza, que ha presentat la seva dimissió com a membre de la comissió executiva federal del PSOE després de que hagin sortit a la llum diversos missatges que demostren la seva implicació en la trama d’espionatge polític de l’empresa, que entre altres, va gravar el dinar entre la dirigent popular Alícia Sánchez-Camacho i l’exparella d’un dels fills de Jordi Pujol.

Zaragoza, que va ser secretari d’organització del PSC fins el 2011, hauria ordenat al 2010 una investigació sobre el domicili de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, segons els correus electrònics que han sortit a la llum i que deixen a Zaragoza com a part contractant d’aquestes investigacions.

En un comunicat, el polític molinenc es ratifica en totes les declaracions públiques fetes fins ara i assegura: “En el període que he estat secretari d’organització del PSC mai he utilitzat cap instrument il·legal com a mitjà per desenvolupar la meva actuació política”. Zaragoza ha presentat la seva dimissió, d’acord amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, tot i que mantindrà el seu escó al Congrés dels Diputats, el que li garanteix la posició d’aforat davant la justícia.

La legislatura del diputat molinenc a Madrid no està sent gens relaxada. Encara que Zaragoza continuï com a diputat, el passat mes de febrer va haver de deixar també el càrrec que tenia dins del grup parlamentari socialista a Madrid després de que els diputats del PSC trenquessin la disciplina de vot del PSOE al votar a favor d’una consulta legal i pactada sobre la independència de Catalunya.

Abans de tot això, José Zaragoza va ser un dels fundadors de l’agrupació local del PSC a Molins de Rei i regidor de l’Ajuntament entre 1983 i 1991. Després d’ocupar el càrrec de primer secretari del PSC del Baix Llobregat va ser secretari de Política Municipal i posteriorment d’Organització del PSC a nivell nacional. Darrere de les campanyes electorals del partit que van portar a Montilla a la presidència de la Generalitat es troba l’empremta d’aquest molinenc, temut per molts dels seus adversaris polítics.

Recomanacions personalitzades