L’atur deixa decididament enrere els alarmants registres del 2012

La taxa d’atur baixa per vuitè mes consecutiu i cau fins el 13,3%, un percentatge que torna a nivells de mitjans del 2011. Al mes de juliol hi havia 1.737 molinencs a l’atur, 25 menys que el mes anterior i prop d’un 8% per sota dels nivells de fa un any.

Nou registre positiu per a les xifres d’atur. Per vuitè mes consecutiu -des del desembre del 2012-, el nombre d’aturats disminueix a Molins de Rei i se situa en 1.737 molinencs en situació de desocupació. Es tracta de 25 persones menys que al mes de juny i la taxa d’atur se situa en el 13,3% de la població activa, dues dècimes menys que el mes anterior i situant-se a nivells de mitjans de l’any 2011. Va ser quan hi havia unes xifres com les d’ara que l’atur va començar a pujar coincidint amb la part més dura de la crisi econòmica i la destrucció d’ocupació a Molins de Rei assolia cotes rècord, amb més de 2.000 aturats.

Des de desembre de l’any passat, el nombre d’aturats va baixant i aquest mes de juliol són 146 persones menys a les llistes de l’atur que fa un any, un 7,8%, però aquesta xifra es desconeix si es tradueix en la creació de nous llocs de feina o l’esgotament de prestacions per part de desocupats de llarga durada que desapareixen de l’estadística.

Evolució de l’atur juliol 2012 – juliol 2013 // Gràfica d’elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Evolució de l’atur juliol 2012 – juliol 2013 // Gràfica d’elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, l’evolució de l’atur ha estat més positiva pels homes que per a les dones. Tot i el descens de l’atur, al separar per sexes s’indica que al juliol només es va disminuir la xifra d’atur femení en quatre dones, registrant 924 dones a l’atur, el que representa una taxa d’atur femení del 15%, un percentatge idèntic al del mes anterior. Entre els homes es registra una davallada més destacada de fins a set dècimes menys que el mes anterior. La taxa d’atur masculí es queda en un 11,8%, el que representa 813 homes a l’atur, convertint-se en el tercer mes amb una caiguda d’aturats considerable.

En quant a grups d’edat, el descens de l’atur es concentra en els molinencs de mitjana edat. Ni els menors de 25 anys ni els majors de 44 anys veuen millorar gaire la ocupació en la seva franja d’edat. Entre els menors de 25 anys es registra un increment de l’atur de quatre dècimes. Actualment hi ha 87 molinencs menors de 25 anys buscant feina, una xifra que tot i ser superior a la del mes passat és inferior a la de fa dos mesos.

Pel que fa al gran col·lectiu d’edat tocat per la crisi, els majors de 44 anys, baixa una sola dècima per sota del mes anterior, quedant-se en 835 aturats majors de 44 anys, dos menys que el mes anterior, amb una taxa d’atur del 18,4%. És el tercer mes consecutiu que baixa tímidament  el nombre d’aturats d’aquest col·lectiu, tot i que es desconeix quantes persones surten de l’estadística perquè ja se li han acabat les prestacions.

 

Per sectors i activitats econòmiques, a nivell comarcal i en relació amb el mes anterior, l’atur disminueix sobretot entre aquelles persones que tenien una ocupació al sector de la construcció, els serveis a la producció (inclou ETT), i indústria. Tot i això, el grup de persones aturades provinents d’administració pública i educació registrades en les oficines de treball, augmenta.

Recomanacions personalitzades