Noelia Caballero es queda fora de l’europeu

Tot i tenir moltes possibilitats de participar-hi, finalment la jove esportista molinenca no estarà al Campionat d’Europa d’Halterofília. Les retallades del ministeri d’Educació, Cultura i Esports del govern espanyol han estat clau en la no elecció de Caballero. 

La jove Noelia Caballero es va mostrar tímida a l'hora de recollir el guardó // Jordi Julià

Noelia Caballero va ser premi Ràdio Molins de Rei // Arxiu — Jordi Julià

No ha pogut ser. La molinenca Noelia Caballero no participarà finalment al Campionat d’Europa d’Halterofília. Tot i aconseguir la cinquena millor marca europea en la concentració de la selecció espanyola realitzada a Lleó i, per tant, tenir opcions de medalla, la reducció de l’aportació del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, encapçalat per José Ignacio Wert, fa que la seva participació sigui impossible per qüestions econòmiques.

Enguany, el govern espanyol només dóna fons per afrontar els costos de la participació als aixecadors que tinguin registrada, com a mínim, una tercera millor marca. Això ha deixat Caballero a només un pas de la seva primera participació en un campionat d’aquestes característiques a la curta edat de 14 anys. Altres temporades, amb una cinquena marca el ministeri subvencionava la participació dels esportistes.

Segons el seu entrenador, David Soria, Caballero “no s’ho ha pres malament”. I és que unes molèsties físiques van impedir a l’aixecadora preparar com cal la cita de la concentració amb la selecció. “L’any vinent es podrà preparar millor i farà una millor marca”, assegura el tècnic, confiat en la projecció de futur de la jove esportista molinenca.

Recomanacions personalitzades