Un incendi torna a cremar la zona forestal propera a Sant Pere de Romaní

La zona forestal entre el dipòsit d’aigua de la Riera Bonet i l’ermita de Sant Pere de Romaní es va  incendiar diumenge passat, mesos després que es produís un incendi similar al mateix punt. En el seu moment ja es va apuntar que l’incendi havia estat provocat. 

L'incendi ha cremat una zona molt propera a l'incendi de fa 8 mesos // Jordi Julià

L’incendi ha cremat una zona molt propera a l’incendi de fa 8 mesos // Jordi Julià

A principis de gener d’aquest any, un incendi va cremar una franja de 150 metres de massa forestal a la zona del dipòsit d’aigua de la Riera Bonet. Vuit mesos després, la història s’ha tornat a repetir. Gairebé al mateix punt en què es va produir en l’altra ocasió, un incendi va cremar diumenge una petita àrea ubicada entre el dipòsit i l’ermita de Sant Pere de Romaní.

L’extensió de l’àrea calcinada va acabar sent petita, però en un primer moment es van disparar les alarmes davant l’elevat risc d’incendi en aquesta zona forestal, al peu del Parc Natural de la serra de Collserola. És per això que en rebre l’avís de l’inici de l’incendi, a les 11 del matí, es van traslladar fins a la zona set dotacions dels bombers, dos mitjans aeris i membres de l’ADF Puigmadrona-Olorda, a més de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei. Una hora i mitja més tard, a dos quarts d’una del matí, es va donar per extingit.

No és la primera vegada

L’últim incendi de certa magnitud que es va produir en aquesta mateixa zona va tenir lloc el 4 de gener d’aquest mateix any. Després d’aquell incendi, una veïna va explicar a Viu Molins de Rei que la setmana anterior s’havia produït un altre incendi al mateix punt, però de menors dimensions. Per aquest motiu, en aquell moment ja s’apuntava que es podria tractar d’incendis provocats.

Recomanacions personalitzades