CiU deixa l’alcaldia en mans del PSC durant un mes per vacances

Els socialistes Xavi Paz, Miguel Zaragoza i Anna Cantudo han estat alcaldes accidentals durant el mes d’agost per delegació de l’alcalde, Joan Ramon Casals, que no ha deixat en el seu lloc a cap dels regidors convergents durant el mes que s’ha agafat de vacances.

Anna Cantudo, Xavi Paz, Joan Ramon Casals i Miguel Zaragoza en el ple en el que es va passar l'alcaldia del PSC a CiU // Jordi Julià

Anna Cantudo, Xavi Paz, Joan Ramon Casals i Miguel Zaragoza en el ple en el que es va passar l’alcaldia del PSC a CiU // Jordi Julià

Les vacances de l’alcalde han permès recuperar al PSC l’alcaldia durant un mes. Concretament, del 5 al 31 d’agost. Quatre setmanes en les que primer va ocupar l’alcaldia accidental el tinent d’alcalde Miguel Zaragoza durant una setmana, després va passar el relleu a Anna Cantudo a la setmana següent i finalment ha estat el primer tinent d’alcalde Xavi Paz el que ha tornat a ser alcalde -aquest cop, accidental- durant la segona quinzena del mes d’agost, quan aquest ja havia tornat de les seves vacances.

La decisió presa per l’alcalde convergent en el primer agost que es troba al poder contrasta amb la postura del seu soci de govern socialista que l’ha precedit en el càrrec. Xavi Paz durant els dos estius anteriors deixava l’alcaldia en mans de Joan Ramon Casals i, quan aquest també estava de vacances, passava el relleu a algun regidor socialista. Va delegar en Anna Cantudo al 2011 i en Miguel Zaragoza al 2012. Casals, en canvi, ha delegat exclusivament en el PSC, deixant tot el mes d’agost lliure als regidors convergents.

Fonts de CiU valoren la situació com “un gest de confiança als socis de govern” i no donen cap importància a la situació que s’ha donat mentre que des de l’executiva del PSC han estat diverses les veus que han destacat la raresa de la situació i remarquen que quan ells ostentaven l’alcaldia no s’agafaven tot un mes de vacances.

A partir del dilluns 2 de setembre la normalitat tornarà a l’Ajuntament i s’espera que tots els regidors amb dedicació es reincorporin als seus llocs de treball.

Recomanacions personalitzades