Les obres del carrer Rafael Casanova avancen a bon ritme

El tram entre la plaça del Mercat i el carrer Rubió i Ors ja s’ha finalitzat i es troba obert al pas dels vianants mentre que l’espai entre el carrer Molí i el carrer Boters es troba en la fase final. Les obres es centraran posteriorment en la zona que serà l’accés al pati del Palau.

El tram entre la plaça del Mercat i el carrer Rubió i Ors ha estat el primer en finalitzar-se // David Guerrero

El tram entre la plaça del Mercat i el carrer Rubió i Ors ha estat el primer en finalitzar-se // David Guerrero

Les obres començaven puntualment el dilluns 8 de juliol i gairebé dos mesos després els treballs per convertir el carrer Rafael Casanova en plataforma única avancen al ritme previst. En aquest temps, el tram entre la plaça del Mercat i el carrer Rubió i Ors ja s’ha finalitzat i ja llueix la plataforma única que deixa al mateix nivell les voreres i el vial per vehicles, només diferenciat pel tipus de llambordes utilitzat. Des de fa uns dies els vianants ja poden circular per aquesta part del carrer i, de fet, així ajuden a la  fixació de les llambordes, que “durant uns dies van acumulant sorra per quedar fixades”, segons explica el regidor de Via Pública, Miguel Zaragoza, i així no patir quan passin cotxes com va passar al carrer Major fa uns anys.

De fet, el material emprat en la nova urbanització del carrer Rafael Casanova és pràcticament idèntica a la del tram final del carrer Major -el més proper a l’Ajuntament-, dotant així a l’espai urbà d’una continuïtat que, en canvi, no troba del tot amb la plaça del Mercat i estarà per veure com encaixa amb el nou pati del Palau un cop es faci la seva reforma.

El carrer Rafael Casanova segueix l'estètica de plataforma única del carrer Major // David Guerrero

El carrer Rafael Casanova segueix l’estètica de plataforma única del carrer Major // David Guerrero

Pel que fa al tram entre el carrer Molí i el carrer Boters, aquests dies s’està finalitzant la seva urbanització, que seguiran exactament la mateixa estètica que l’altra zona ja finalitzada. Aquesta part s’ha fet posteriorment ja que al principi es van instal·lar nous conductes de clavegueram que, a més, van treure a la llum restes d’un mur medieval ràpidament analitzat, catalogat, protegit i superat en una setmana, evitant que frenés el bon ritme dels treballs.

El que més crida l’atenció del que ja es pot veure és la importància que es dóna al vianant. “Hi haurà un vial de circulació, però res d’aparcament, el protagonisme és per la gent, no pels cotxes”, explica Miguel Zaragoza en una visita a les obres per explicar la seva evolució a Viu Molins de Rei. El canvi és evident en un carrer que destacava per l’estretor de les seves voreres.

Complint terminis

L’espai entre el carrer Boters i el carrer Rubió i Ors serà el que quedarà pel final i es començarà a treballar en ell en quant s’acabi la part en la que s’està treballant actualment, entre els carrers Molí i Boters. En aquesta zona també s’hauran de dur a terme obres de clavegueram i en les properes setmanes s’implantarà la plataforma única com a la resta del carrer. “El pati de Palau no es tancarà més enllà d’algun moment molt puntual”, assegura Zaragoza, mostrant el seu desig de que la mobilitat es vegi poc afectada per les obres com fins ara però conscient de que el volum de vehicles que es moguin per Molins de Rei al setembre no seran els mateixos que al juliol i a l’agost. L’accés a l’aparcament de la plaça del Mercat es fa a través de Miquel Tort i el carrer Rubió i Ors continuarà sent de doble sentit fins que finalitzin les obres, el que també afecta al recorregut del MolinsBus.

La previsió és que les obres, realitzades per l’empresa vicentina Roig, tinguin una durada de quatre mesos (novembre), però tenint en compte que en dos mesos ja s’ha fet gran part de la feina, algunes fonts apunten que les obres podrien estar finalitzades per la Festa Major de Sant Miquel, l’última setmana de setembre, i el carrer -tot i haver quedat apartat del programa d’actes- se sumaria així a les jornades festives sense tanques. Tot i això, des de l’Ajuntament remarquen que treballen amb els terminis marcats, que de moment, s’estan complint.

Recomanacions personalitzades