Les cartelleres municipals segueixen en mans d’empreses privades

Tot i que al 2010 es va aprovar una moció que vetllava pel “respecte” cap als cartells de les entitats, algunes empreses privades de Molins de Rei i del Baix Llobregat segueixen ocupant les cartelleres municipals. La CUP presenta un prec reclamant una solució a la situació. 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Tot i que les cartelleres municipals són un espai de difusió fet per a les entitats de Molins de Rei, algunes empreses privades de la vila i de la comarca les monopolitzen dia sí dia també. No és estrany, doncs, veure com grans cartells a tot color ocupen les cartelleres  tapant les informacions de les entitats que, normalment, compten amb molts menys recursos.

Aquesta situació fa que, a vegades, els cartells editats i impresos per les entitats només estiguin visibles a la ciutadania durant hores ja que les empreses els tapen contínuament. No és tracta d’una compartició de l’espai de les cartelleres, sinó d’una monopolització ja que, en moltes ocasions, els cartells fets per les empreses són molt més grans que els de les entitats.

Aquesta situació és recurrent a Molins de Rei i, de fet, la polèmica sobre com utilitzar les cartelleres no és nova i del boca a boca dels membres de les diferents entitats perjudicades va passar al terreny polític. En el ple municipal de novembre de 2010 es va aprovar una moció que instava a les empreses a tenir “un major respecte” cap als cartells de les entitats. D’altra banda, aquesta moció també parlava d’un major respecte “entre les pròpies entitats” a l’hora d’enganxar cartells. I és que un altra infracció recurrent és tapar els cartells que editen les altres entitats.

Gairebé tres anys després de la moció la situació segueix d’una forma similar. És cert que l’Ajuntament de Molins de Rei ha habilitat més cartelleres sota el nom d'”espai d’expressió ciutadana” però tot i els esforços del consistori algunes empreses privades, en moltes ocasions reincidents, segueixen amb la tònica de deixar invisible la difusió de les entitats.

Durant l’últim ple municipal, la CUP va fer un prec reclamant una solució per aquesta situació. No és la primera vegada que l’esquerra independentista porta a debat aquest tema. La moció del 2010 també va ser presentada per aquest partit i, fins i tot, alguns dels seus membres van fer públiques accions reivindicatives sobre aquest tema en un moviment, efímer, anomenat Front d’Alliberament de les Cartelleres de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades