Endesa renova el telecontrol i el registre de la subestació que dóna servei a Molins de Rei

Endesa ha col·locat un nou dispositiu a la subestació elèctrica de Sant Feliu de Llobregat que permet incrementar la connexió amb el centre de control de la companyia elèctrica i maniobrar la instal·lació a distància des de les instal·lacions de l’empresa a Barcelona.

Interruptors de la subestació de Sant Feliu // Endesa

Interruptors de la subestació elèctrica de Sant Feliu de Llobregat // Endesa

L’actuació realitzada per Endesa ha suposat una inversió de 22.500 euros i permetrà evitar la necessitat de desplaçar equips fins a Sant Feliu de Llobregat en cas d’incidències i s’estalvia temps en la localització d’avaries, agilitzant la resolució i el temps d’interrupció del subministrament elèctric.

A més, també s’ha substituït l’automatisme de regulació de les tensions de sortida de mitja tensió d’un dels transformadors que hi ha a la subestació. Aquest sistema supervisa i controla les tensions d’alimentació de la xarxa de mitja tensió i modifica les preses dels transformadors per tal que sempre siguin estables i els clients tinguin una millor qualitat d’ona.

Registre exhaustiu per detectar problemes

En aquest sentit, per disposar d’un registre permanent de la qualitat de l’ona elèctrica que es subministra als clients i detectar possibles anomalies com interrupcions en el servei per causes alienes a la companyia elèctrica fa pocs mesos es van instal·lar uns registradors de qualitat d’ona a la subestació elèctrica de Sant Feliu. Segons la companyia, aquest sistema ajuda al personal tècnic de l’empresa a millorar la gestió i el manteniment de les instal·lacions ja que es disposa d’informació constant sobre l’estat de la xarxa.

Es veuran beneficiats d’aquest conjunt de millores un total de 10.500 clients, entre els que es troben els veïns de Molins de Rei, el Papiol, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Sant Cugat del Vallès. Les obres formen part del pla d’Endesa per a la millora tecnològica de les seves infraestructures amb l’objectiu d’adaptar les subestacions al model de xarxes intel·ligents.

Recomanacions personalitzades