Enriqueta Aragonés: L’independentisme encara està en expansió

enriqueta aragones webLa Maria em diu: “Quan us tingui ensenyats a tots ja serem independents”. Jo havia anat a recollir una comanda de samarretes dissenyades especialment per la Via Catalana cap a la independència. Tot i que sóc membre de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) des del començament, era el primer cop que anava a recollir marxandatge, i no tenia clar quina era la logística. L’Assemblea Territorial de Molins de Rei es va constituir fa una mica més d’un any i durant aquest temps hem anat creixent contínuament. Entre tots ho fem tot. Mica a mica anem aprenent quines activitats convenen a la nostra vila per informar i mobilitzar a la gent, i anem agafant experiència en la logística i l’organització necessàries.

Ara fa un any ens vam proposar organitzar la Marxa local per la independència, tal i com sugeria l’ANC. La idea era preparar els ànims per la gran manifestació de Barcelona de l’onze de setembre de l’any passat. No teniem clar quanta gent ens donaria suport, i per això no sabiem si seriem capaços de fer un acte digne. Aleshores a les reunions erem una vintena de persones. Ens vam donar una setmana de temps per veure si cada una podria aconseguir el nom de deu persones més interessades en participar en la marxa. Al cap d’una setmana ens havíem convençut de que seríem com a mínim unes dues centes persones i vam decidir tirar el projecte endavant. Vam passar els nervis de l’organització i sobretot de les expectatives de participació fins a l’últim moment. Al final a la Marxa per la independencia de Molins de Rei hi van participar més de cinc centes persones, un nombre molt superior a les nostres expectatives.

Els nervis deguts a l’organització i a l’expectació sobre la participació ens han continuat acompanyant durant tot l’any en totes les activitats que hem fet. Cada cop que hem fet una festa o una xerrada ens tornem a sorprendre de la participació entusiasta de la gent. Cada cop som més socis i cada cop som més gent (socis o no) a les reunions de preparació de les activitats que fem a les sales que molt amablement ens cedeix l’Agrupa. També cada cop som més els participants a les activitats que portem a terme.

L’èxit absolut de les inscripcions a la Via Catalana cap a la independència del proper 11 de setembre ens ha tornat a sorprendre. Els trams del recorregut que passen per Molins de Rei, i que per tant han de ser gestionats per l’Assemblea Territorial de Molins de Rei, s’han omplert molt de pressa. Les parades dels divendres a la vora del mercat per facilitar les inscripcions estan molt animades. La majoria de persones s’aturen per inscriure’s. Algunes passen per la parada només per dir que ja s’han inscrit per internet. Moltes volen començar a lluir la samarreta groga especialment dissenyada per a la Via Catalana. Clarament el sentiment independentista encara està en expansió.

Recomanacions personalitzades