La quarta edició del certamen Millorem Molins prioritza l’economia social

La quarta edició del certamen que convoca la CUP Molins de Rei per subvencionar projectes d’entitats i associacions amb una part dels sous dels regidors del partit donarà més valor als projectes socioeconòmics i d’economia social. Els projectes es poden presentar fins l’11 d’octubre.

Jordi Beumala va ser l'encarregat de recollir el premi pel projecte Baketospel // Jordi Julià

La darrera edició la van guanyar Vincles i el projecte conjunt de Baketomba i Gospel Feelings // Jordi Julià

Ja són quatre les edicions del certamen Millorem Molins, després que l’any passat es convertís en anual. De cara a aquesta edició, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha decidit potenciar els projectes “que prioritzin les actuacions en l’àmbit socioeconòmic, així com projectes d’economia social”, cosa que es traduirà en atorgar un màxim de 10 punts addicionals (de 100) als que ho compleixin.

Aquest certamen s’adreça específicament a les entitats i associacions de la vila, autèntic motor de l’activitat de Molins de Rei”, argumenta la CUP a la seva convocatòria, destacant que aquestes treballen dia a dia i contribueixen a tenir una vila més dinàmica i socialment cohesionada”. El certamen també prioritza els projectes d’entitats amb menys socis i els que es facin conjuntament, com van fer Baketomba i Gospel Feelings, guanyadors del segon premi l’any passat.

Les inscripcions per presentar els projectes estan obertes fins l’11 d’octubre. Les bases i els documents que s’han d’emplenar es recullen a la pàgina web del partit. Del 21 d’octubre al 3 de novembre tindrà lloc la deliberació del jurat independent i la votació popular per internet; i el 7 de novembre es coneixeran els guanyadors.

Una part del sou dels regidors

Igual que a les passades edicions, la dotació és de 2.250€ distribuïts entre un mínim de dos projectes, amb 1.250 euros pel guanyador i 1.000 euros pel finalista. Com es venia fent fins ara serà un jurat independent el que triarà les iniciatives guanyadores.

Els diners provenen d’una part del sou dels quatre regidors de la CUP a l’Ajuntament de Molins de Rei com a mesura de protesta per una remuneració que consideren “excessiva” des de la pujada realitzada a finals de l’anterior legislatura. Àlex Maymó cobra 475 euros cada mes com a portaveu del grup municipal i els altres tres regidors (Roger Castillo, Albert Botran i Mar Miralles) cobren 380 euros, dels quals en destinen una part al partit i, entre altres projectes explicats l’any passat, a aquest “Milorem Molins”.

Precedents d’èxit

Els premis de Millorem Molins ja han permès dur a terme alguns projectes. A l’última edició celebrada del certamen, el primer premi se’l va endur Vincles, un col·lectiu que vol crear una xarxa de suport a la criança natural, i el finalista va ser el conjunt Baketospel, format pels grups Baketomba i Gospel Feelings, que van materialitzar el resultat en una actuació la passada revetlla de Sant Joan a la plaça de l’església.

Un cas clar d’èxit és el del Casal de Joves La Mola: els guanyadors de l’edició de 2008 van ser la Plataforma per un Casal de Joves Autogestionat, el qual s’ha acabat convertint en La Mola. Els finalistes d’aquell any van ser els Amics dels Pessebres de Molins de Rei. En canvi, el guanyador del 2011 va ser el projecte de Guifi.net d’implantar a Molins de Rei una xarxa d’Internet d’accés lliure, però encara no disposa de punts operatius. L’entitat finalista de la segona edició va ser la Colla Gegantera de Molins de Rei.

 • Teresa

  ¿ Y en vez de tantos concursos, no seria mejor que los de la CUP , para dar ejemplo, renunciasen todos ellos a sus sueldos de regidores y que estos se reincorporasen de nuevo al presupuesto municipal en beneficio de toda la ciudaddanía, como ya ha renunciado el actual alcalde Sr. JR (CIU) ?

  Hace unos meses que caprichosamente, se autodespidió de la regiduría de las finanzas municipales el Sr. Espinosa (PSC), que cobraba s.e.u.o, el pastón de 46.204,33 € , y que no se ha notado en nada su ausencia. ¿Tan complicada es la gestión de un Ayuntamiento? , ¿Tan necesarios son los sueldos de nuestros políticos locales que entre ellos y los cargos de confianza se llevan cerca de 1 Mill € ( 166.000.000 Ptas) de nuestro presupuesto de 24 Mill €? , ¿Cuando la ciudadanía, se librará de ésta lapa (morreros) del mercadeo de la democracia?

  • Enric Piera

   Un regidor de la CUP de Molins de Rei guanya 150 euros al mes, dels 380 que paga l’ajuntament. El restant és per exemple per dotar aquest premis que ajuden a entitats del poble. L’alcalde de CiU ( el que regala sous als franquistes del PP ) cobra un sou a la Diputació com a assessor de 3500 euros bruts. A mí em faria vergonya criticar els regidors de la CUP que guanyen 150 euros al mes i posar com a exemple l’alcalde de CiU, el “recomanat”…

   • Alan

    I quants Euros cobra la CUP de subvenció com a grup Municipal i a càrrec de l’erari públic?

    • Enric Piera

     Sembla que estas ben informat. Doncs el mateix que els altres grups municipals, amb una diferència: la CUP publica cada any en què es gasta els diners, fa actes polítics, butlletins per informar el poble, col.laboracions amb altres entitats del poble, actes de la festa major, tot el contrari per exemple del que fa l’Emilio Ramos del PP que s’ho queda tot per ell, o CiU, que suposo que s’ho gasta en pagar els encarregats de treure els cartells dels col.lectius socials crítics amb la gestió de la dreta catalana. Salut !!

     • Alan

      Insisteixo: quant cobra la CUP com a subvenció? Els impostos dels ciutadans de Molins de Rei no han d’anar a subvencionar partits, ni encarregats de treure cartells, locals de reunió, paelles o birres…

     • Enric Piera

      Si la CUP munta un dinar o sopar mentres fa algun acte les aigues, refrescos i birres les paga qui assisteix. Se d’el que parlo perque he estat el responsable d’economia 2 anys. Pel que fa al que cobra la CUP, doncs el mateix que la resta de partits. La diferència és que no va a les butxaques dels regidors. T’animo a consultar els comptes anuals que publiquem a la nostra web. Tot el demés és demagògia convergent, d’aquests que guanyen 3500 euros al mes.

     • Teresa

      Coincido con lo que nos dice Alan , Parece que a los partidos políticos locales les da vergüenza la trasparéncia y decir cuanto reciben directamente en vena, del presupuesto municipal del Ayuntamiento, y que ellos mismos, ( como el Bárcenas) , legalmente claro, se lo votaron en pleno municipal ¿ Pueden verse en algún sitio estos pagos ?, ¿Pueden verse en algún sitio también, los pagos a las entidades de Molins de Rei 2013 para comprar sus “silencios”?

     • Alan

      Insisteixo per tercera i darrera vegada: quant cobreu de subvenció política? Al web municipal no hi apareix.

     • ariadnna

      Tres respostes del Sr. Piera a preguntes dels premis de la CUP i la resposta es posar-hi a altres en aquest cas CIU; con tu més… Encara que per aquest senyor Piera quant veig qualsevol comentari de qualsevol tema sempre surt aquest partit,…. sembla una malaltia crònica.

 • dsa

  Estos premios son una farsa. El dinero va de los concejales de la CUP a los amigos de la CUP. Todo es un ejercicio de “cara a la galería” que en realidad financia los proyectos de su clientela y simpatizantes.

  • Marc

   Si no tinc mal entès, per evitar això el guanyador és triat per un jurat independent i per votació popular. Si creus que hi ha un sistema millor per fer el concurs el més objectiu possible, diga’ls-ho perquè segur que estaran receptius ;)
   De fet, en els darrers anys em sembla que han guanyat algun premi els passebristes, el geganters, el casal de joves, els baketomba, els gospelfeeling i el Mulei, entre altres. Jo crec que això demostra que no només financia projectes de ‘clientela i simpatizantes’, sinó gent organitzada que vol fer coses per la vila.

   • Alan

    Organitzar concursos amb el diner públic que paguem tots els ciutadans de Molins de Rei em sembla una presa de pèl; crec que el millor servei que podria fer la CUP a la ciutadania seria renunciar a la subvenció -sucosa amb quatre regidors- que reben com a grup municipal. Els recursos dels partits han de sortir dels seus propis militants i no dels contribuents…

    • Teresa

     Alan : Apoyo totalmente su opinión, Los recursos de los partidos politicos deben salir de sus propios devotos (militantes) , pero no solamente en la CUP, también en CIU, PSC, ERC, y lo peor el Sr. Ramos del PP que se lo lleva todo “pa la saca” , ¿ Todo eso es la “mordida” que debemos pagar los ciudadanos para tener politicocracia?

 • Pingback: El quart certamen Millorem Molins premia a la nova escola de teatre | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Ja es poden presentar projectes a la cinquena edició del concurs "Millorem Molins" | Viu Molins de Rei()