La quarta edició del certamen Millorem Molins prioritza l’economia social

La quarta edició del certamen que convoca la CUP Molins de Rei per subvencionar projectes d’entitats i associacions amb una part dels sous dels regidors del partit donarà més valor als projectes socioeconòmics i d’economia social. Els projectes es poden presentar fins l’11 d’octubre.

Jordi Beumala va ser l'encarregat de recollir el premi pel projecte Baketospel // Jordi Julià

La darrera edició la van guanyar Vincles i el projecte conjunt de Baketomba i Gospel Feelings // Jordi Julià

Ja són quatre les edicions del certamen Millorem Molins, després que l’any passat es convertís en anual. De cara a aquesta edició, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha decidit potenciar els projectes “que prioritzin les actuacions en l’àmbit socioeconòmic, així com projectes d’economia social”, cosa que es traduirà en atorgar un màxim de 10 punts addicionals (de 100) als que ho compleixin.

Aquest certamen s’adreça específicament a les entitats i associacions de la vila, autèntic motor de l’activitat de Molins de Rei”, argumenta la CUP a la seva convocatòria, destacant que aquestes treballen dia a dia i contribueixen a tenir una vila més dinàmica i socialment cohesionada”. El certamen també prioritza els projectes d’entitats amb menys socis i els que es facin conjuntament, com van fer Baketomba i Gospel Feelings, guanyadors del segon premi l’any passat.

Les inscripcions per presentar els projectes estan obertes fins l’11 d’octubre. Les bases i els documents que s’han d’emplenar es recullen a la pàgina web del partit. Del 21 d’octubre al 3 de novembre tindrà lloc la deliberació del jurat independent i la votació popular per internet; i el 7 de novembre es coneixeran els guanyadors.

Una part del sou dels regidors

Igual que a les passades edicions, la dotació és de 2.250€ distribuïts entre un mínim de dos projectes, amb 1.250 euros pel guanyador i 1.000 euros pel finalista. Com es venia fent fins ara serà un jurat independent el que triarà les iniciatives guanyadores.

Els diners provenen d’una part del sou dels quatre regidors de la CUP a l’Ajuntament de Molins de Rei com a mesura de protesta per una remuneració que consideren “excessiva” des de la pujada realitzada a finals de l’anterior legislatura. Àlex Maymó cobra 475 euros cada mes com a portaveu del grup municipal i els altres tres regidors (Roger Castillo, Albert Botran i Mar Miralles) cobren 380 euros, dels quals en destinen una part al partit i, entre altres projectes explicats l’any passat, a aquest “Milorem Molins”.

Precedents d’èxit

Els premis de Millorem Molins ja han permès dur a terme alguns projectes. A l’última edició celebrada del certamen, el primer premi se’l va endur Vincles, un col·lectiu que vol crear una xarxa de suport a la criança natural, i el finalista va ser el conjunt Baketospel, format pels grups Baketomba i Gospel Feelings, que van materialitzar el resultat en una actuació la passada revetlla de Sant Joan a la plaça de l’església.

Un cas clar d’èxit és el del Casal de Joves La Mola: els guanyadors de l’edició de 2008 van ser la Plataforma per un Casal de Joves Autogestionat, el qual s’ha acabat convertint en La Mola. Els finalistes d’aquell any van ser els Amics dels Pessebres de Molins de Rei. En canvi, el guanyador del 2011 va ser el projecte de Guifi.net d’implantar a Molins de Rei una xarxa d’Internet d’accés lliure, però encara no disposa de punts operatius. L’entitat finalista de la segona edició va ser la Colla Gegantera de Molins de Rei.