Iniciativa reclama una millor conservació del camí del Terral

Iniciativa per Molins de Rei reclama solucions davant l’acumulació de brutícia al camí d’accés al parc natural de Collserola a través del carrer Estefania de Requesens. Iniciativa proposa que l’Ajuntament posi en marxa una campanya de conscienciació entre els propietaris de gossos.

El carrer Estefania de Requesens és una de les principals portes d'accés a Collserola des de Molins de Rei // IxMdR

El carrer Estefania de Requesens és una de les principals portes d’accés a Collserola des de Molins de Rei // IxMdR

Diversos veïns s’han queixat de l’estat en el que es troba el camí de terra que voreja superiorment la zona del Terral i que s’inicia al final de carrer Estefania de Requesens. Aquesta via és una de les més concorregudes per accedir a aquest espai natural, amb un ús intensiu compartit per esportistes i gent que hi passeja habitualment.

Segons denuncien els ecosocialistes, “l’inici del camí de terra acumula una gran quantitat d’excrements que poden arribar a esdevenir un problema sanitari més enllà de la forta olor que generen durant els mesos de calor”, lamentant que alguns propietaris de gossos incívics provoquin aquesta imatge.

Iniciativa per Molins de Rei va traslladar les queixes dels veïns al darrer ple municipal en forma de prec, demanant a l’equip de govern que solucioni l’acumulació de brutícia que es produeix en aquest accés al parc natural de la serra de Collserola. Des d’Iniciativa es reclama que l’Ajuntament iniciï una campanya de conscienciació sobre el bon ús compartit dels camins de Collserola.

Els ecosocialistes proposen que s’aprofiti el personal contractat com agents cívics a través dels plans d’ocupació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per iniciar una campanya de conscienciació dirigida als propietaris de gossos que utilitzen aquest espai compartit. Fulletons, senyalítica específica i presència a la zona dels agents cívics seria la manera de realitzar una campanya de conscienciació proposada per Iniciativa amb la que es buscaria aconseguir que el camí d’accés a Collserola sigui un espai més respectat i del que es faci un ús responsable.