S’aprofita l’estiu per millorar carrers i equipaments necessitats d’un rentat de cara

L’Ajuntament inverteix  al voltant de 500.000 euros per millorar diferents carrers i equipaments de Molins de Rei. La biblioteca Pau Vila, els centres escolars i el Poliesportiu Municipal són objecte d’algunes d’aquestes inversions. Diferents carrers són asfaltats i s’habiliten noves zones d’aparcament. 

Algunes obres, com les carrer Bruc, ja estan finalitzades

Algunes obres, com les carrer Bruc, ja estan finalitzades

Durant aquest estiu un seguit de petites obres s’uniran a les grans actuacions municipals sobre la via pública com són la reforma del carrer Rafael Casanova i l’obertura a la ciutadania del pati de la Federació Obrera. Actuacions que, amb un cost al voltant del mig milió d’euros, tenen com a objectiu fer-li un rentat de cara a la vila. En paraules del regidor de Via Pública, Miguel Zaragoza (PSC), es tracta de “petites actuacions que milloraran el dia a dia dels veïns de Molins de Rei “. Zaragoza afegeix que, per tal de realitzar-les, en moltes d’aquestes obres “s’ha utilitzat el personal dels plans d’ocupació.  Davant la manca de finançament del consistori per aquesta legislatura, el govern format per CiU i PSC veu aquestes actuacions com una forma de demostrar la seva capacitat d’actuació tot i les dificultats econòmiques. Viu Molins de Rei ha situat les diferents obres sobre un mapa interactiu.

Inversions sobre la via pública

Diferents carrers de Molins de Rei veuran com el seu asfalt serà renovat. Concretament, s’asfaltarà el carrer Sant Isidre del barri del Canal, el carrer del Bruc (obra finalitzada), la cruïlla entre el carrer Puicerdà i Torres i Bages, el carrer Santo Domingo Gúzman, 20 metres del carrer Sant Antoni Abad i la cruïlla del carrer Sant Joan que dóna accés a l’escola Estel.

D’altra banda, es farà una desbrossada de l’avinguda de Caldes i de la carretera de Sant Bartomeu a la Rierada, aquesta última amb la col·laboració de l’ADF Puigmadrona-Olorda. També s’habilitarà una nova zona d’aparcament al barri de la Riera Bonet, s’utilitzarà el solar de les cases enderrocades de Sant Pere de Romaní per crear més places per estacionar vehicles i s’adequarà l’aparcament de Pep Ventura. Per finalitzar l’apartat de petites accions sobre la via pública, els jocs infantils de la Plaça Antoni Mèndez i Pep Ventura seran substituïts i s’ha canviat la senyalització del carrer Jacint Verdaguer i d’alguns barris de muntanya. “Tothom parla de polítiques de creixement i a Molins de Rei les duem a terme mentre aconseguim una millora directa de la qualitat de vida dels vilatans” diu l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU).

Inversions en equipaments

A l’espera de l’inici de la primera gran obra referents als equipaments, la zona esportiva Ricard Ginebreda, l’Ajuntament farà un seguit d’actuacions per tal de millorar les ja existents. S’invertiran 60.000 euros per millorar les infraestructures de la Biblioteca Pau Vila renovant integralment el mobiliari, terra, finestres, enllumenat i accessos mentre el projecte de la nova biblioteca ha quedat aparcat de manera definitiva en un calaix fins, com a mínim, la propera legislatura. El primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), explica que el gran repte és “la construcció d’una nova biblioteca” però afegeix que “fins que arribi, hem de millorar les condicions de la que tenim”.

D’altra banda es destinaran 10.000 euros en l’ampliació de l’aula d’informàtica del Casal d’Avis Primer de Maig i 100.000 euros en la millorar dels centres escolars. En aquest cas seran actuacions de manteniment i seguretat que es concretaran al setembre, un cop realitzades. També hi haurà una actuació en l’enllumenat del Mercat Municipal per millorar la seva eficàcia i eficiència amb criteris sostenibles i de baix consum energètic.

Al Poliesportiu Municipal es realitzarà una millora del paviment de la pista 1, també coneguda com a pista antiga, amb una inversió de 13.000 euros.  Preguntat per Viu Molins de Rei en roda de premsa, el també regidor d’Esports indica que “no es pot oferir una solució global a les goteres del Poliesportiu Municipal ja que és difícil de detectar-les quan no plou. Haurem d’anar actuant una a una a mesura que les tornem a detectar” afegeix el socialista. Fa mesos, es va fer una primera actuació d’urgència sobre aquest problema.