20 alumnes de Batxillerat i FP reben el reconeixement a l’excel·lència educativa

Una vintena d’alumnes de Batxillerat i Formació Professional de Grau Superior dels instituts Lluís de Requesens i Bernat el Ferrer i del col·legi Virolai han rebut el reconeixement a l’excel·lència educativa. L’enginyer Pep Salas els va encoratjar a apostar per la recerca i la innovació.

L’Ajuntament de Molins de Rei ha volgut reconèixer la dedicació i l’excel·lència educativa d’una vintena de joves molinencs que han cursat Batxillerat o Formació Professional de Grau Superior als centres educatius de Molins de Rei. No només s’ha reconegut aquells que millors notes acadèmiques han aconseguit, sinó que s’ha valorat la seva trajectòria personal en l’àmbit familiar, escolar o social, així com al terreny del lleure i de les aficions.

Els alumnes guardonats van assistir a un acte a la Gòtica amb la presència de Pep Salas (primer a l'esquerra) i l'alcalde i regidors // Ajuntament de Molins de Rei

Els alumnes guardonats van assistir a un acte a la Gòtica amb la presència de Pep Salas (primer a l’esquerra) i l’alcalde i regidors // Ajuntament de Molins de Rei

De Batxillerat han estat 16 els alumnes reconeguts pel seu treball. De l’institut Lluís de Requesens han rebut el seu reconeixement Clara Pedrerol Felip, Laura Zaera Arís, Pelumi Fadare Owolabi, Ariadna d’Ocón Moratana, Laura Alcoverro Gil, Laura García Martínez i Pol Pérez Sánchez. Pel que fa als estudiants del Bernat el Ferrer, els que han finalitzat Batxillerat amb resultats destacats han estat Helena Castillo Espín, Alba Doblas Vilarnau, Alejandro Llorca Pérez, Marc Monné Rius i Elisabet Munté Roca. A més dels instituts públics, també quatre alumnes del col·legi Virolai han estat guardonats: Laura Izaguirre Castillo, Marta Torà Milà, Valèria Márquez Márquez i Marta Riba Baqués.

Pel que fa als alumnes de formació professional que han finalitzat aquest curs un grau superior a l’institut Bernat el Ferrer han estat quatre els alumnes reconeguts: Carlos Balmori Borrego, Aleix Bertran Martínez, Laura Domínguez Sánchez i Ana Gutiérrez Camacho.

L'enginyer Pep Salas va fer una xerrada davant els alumnes // Ajuntament de Molins de Rei

L’enginyer Pep Salas va fer una xerrada davant els alumnes // Ajuntament de Molins de Rei

L’acte de reconeixement als estudiants es va celebrar a la Sala Gòtica el passat 9 de juliol, on es van entregar uns diplomes que els acreditaven com els millors estudiants.  Els alumnes van anar pujant a l’escenari on l’alcalde, Joan Ramon Casals, i el primer tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Xavi Paz, feien entrega del diploma en presència de pares, familiars, i professors dels diferents centres de la vila.

Prèviament els estudiants i els seus acompanyants van comptar amb una conferència sota el títol La recerca ens truca a la porta a càrrec de Pep Salas, enginyer implicat en temes d’innovació en el terreny de les energies netes –precisament va aconseguir el premi Innovació de Ràdio Molins de Rei l’any 2011– per intentar motivar als joves per tal que segueixin el camí de l’excel·lència.

Amb aquest acte l’Ajuntament ha tornat enrere en el sistema de reconeixement als estudiants de l’any passat, quan es van fusionar els reconeixements als alumnes de primària i secundària amb els de Batxillerat i Formació Professional, arribant a guardonar a 48 estudiants en un sol acte a la Federació Obrera. Aquest any s’ha recuperat tant el reconeixement exclusivament per alumnes de educació post-obligatòria a Molins de Rei com el lloc, la Sala Gòtica.

 • 1789

  També podeu premiar els enginyers que van posar les plaques solars del carrer Molí. Més de 200.000 euros gastats per res! O a vosaltres mateixos, que no sou capaços ni d’obligar a l’empresa que les va instal·lar d’esmenar la situació. Potser el conferenciant sabria com solucionar-ho, jejejjeje

  • Pep Salas

   Bones, sóc el “conferenciant”…
   Tens tota la raó del món. Fa vergonya passar pel Molí. No estan connectades, es fan ombres entre elles, requereixen d’una súper-estructura de ferro que fa pedaços qualsevol anàlisis energètic. És una mostra del què no s’ha de fer i del que, malauradament, s’ha fet masses vegades per conseguir la foto. I l’efecte és el contrari: desprestigi de la tecnologia renovable entre la gent. Però l’energia solar no té la culpa de males pràctiques de tècnics i polítics!
   La solució? malament ara, perquè no hi ha cap règim administratiu que li doni sortida (ni retribució de l’energia injectada a la xarxa, ni possibilitat d’autoconsum…). Ara que està fet, primer caldria analitzar què suposa deixar-ho on està i què treure-ho (estat dels equips, costos, subvenció Plan E, rendiment energètic, etc…) i, segurament, el resultat convidaria a desmuntar-ho. En el moment que el règim d’autoconsumn estigui aprovat (si ho està mai), podria portar-se a un lloc com el sostre del pavelló municipal i connectar-ho per autoconsumir l’energia.
   De fet, la solució realment passa per una proposta energètica per Molins que sigui integral i consideri les diferents instal·lacions de generació (La Granja – Biomassa, …) i de consum (edificis municipals, residencial, industria, seveis,…) i tingui un objectiu d’on volem arribar com a poble. Però això ja són figues d’un altre paner… salut!

 • Teresa

  En la foto, ¿ Quienes son los alumnos y protagonistas de la noticia, los de delante o los de detrás ? , Tal como dice el dicho ” el burro siempre va ….