La zona blava torna a ser gratuïta durant l’agost

La zona blava d’estacionament rotatiu serà gratuïta entre l’1 d’agost i l’1 de setembre, igual que ja ho va ser l’estiu passat. Els bons resultats de l’estiu passat han portat a l’ajuntament a repetir-ho en un moment en el que la zona blava s’està estenent a diversos punts del municipi.

Les noves places de zona blava ja han entrat en funcionament // David Guerrero

Les noves places de zona blava ja han entrat en funcionament però donaran un descans als veïns durant el mes d’agost // David Guerrero

L’activitat comercial i el trànsit pateixen una baixada important durant el mes d’agost. A partir d’aquesta premissa, l’Ajuntament creu que “no és necessària la rotació i optimització de les places d’estacionament de la zona blava” i, per tant, l’elimina durant el mes d’agost. Així, entre el dijous 1 d’agost i el diumenge 1 de setembre la zona blava passa a ser gratuïta a totes les places de pagament que hi ha a Molins de Rei. En els parquímetres hi haurà un adhesiu informatiu sobre el funcionament i la gratuïtat de les zones regulades.

Aquesta mesura es va implementar per primer cop l’estiu passat i fonts municipals asseguren que va donar “bons resultats”, el que els ha portat a repetir la gratuïtat, facilitant així l’estacionament i el dia a dia als molinencs i molinenques que es queden a Molins de Rei durant el mes d’agost, quan una part important de la població fa vacances.

Més zona blava després de l’agost

La gratuïtat de la zona blava es produeix en un moment en el que les obres del carrer Rafael Casanova estan alterant el mapa de l’aparcament de pagament a Molins de Rei per mantenir el nombre de places acordat amb l’empresa concessionària. L’eliminació de places de zona blava al carrer Rafael Casanova i al pati del Palau comporten el trasllat de les places de zona blava a altres punts com l’avinguda València més enllà de la plaça de la Bàscula, el passeig Pi i Margall tocant amb el parc Pont de la Cadena i el carrer Molí amb la plaça de la Llibertat. En aquests carrers ja ha funcionat durant gran part del mes de juliol, traslladant la pressió per trobar un lloc gratuït per aparcar a les zones colindants.

Amb l’arribada del setembre i l’entrada en vigor de nou de la zona blava també entrarà en funcionament com aparcament rotatori de pagament el que fins ara era el dipòsit de vehicles de la Guàrdia Urbana, situat al carrer Josep Cariteu. El dipòsit tindrà unes 40 places de zona blava, mentre que el mateix carrer d’accés -fins ara gratuït- també passarà a sre zona blava.

 

Recomanacions personalitzades