Pere Jordi López: Molins Energia, un forat a la butxaca de tothom

pere jordi lopez exmdrPotser la majoria de molinencs i molinenques no ho coneixeu, però al barri de La Granja, hi ha una empresa que es diu Molins Energia, que mitjançant una instal·lació de generació d’aigua calenta amb energies renovables (biomassa) i de distribució, subministra a un total de 645 usuaris aigua calenta (District Heating) per a disposar de calefacció i aigua calenta sanitària.

L’explotació, gestió i manteniment del servei són a càrrec de la societat Molins Energia, SL, societat mixta constituïda per l’administració pública (Ajuntament de Molins de Rei, l’ICAEN, EMSHTR i majoritàriament per CASSA Aigües i Depuració, SLU. (Companyia d’Aigües de Sabadell S.A.). i des de fa temps aquesta societat diu que arrossega pèrdues i això fa perillar la  seva viabilitat si no es realitzen mesures urgents. Així doncs, el proppassat Ple, l’equip de Govern va presentar al conjunt de regidors i regidores el Pla de Viabilitat de MolinsEnergia, elaborat i aprovat, ja, pel seu Consell d’Administració i que donat que implica modificació de les tarifes, aquestes s’han d’aprovar pel Ple de l’Ajuntament.

Aquest pla té diferents vessants: ampliació de capital, millores, etc. però la que ens interessa més és la proposta de pujada les tases de la biomassa un 20% en 3 anys i convertir un préstec en participatiu que es volen cobrar al 6% d’interès.

Sota el punt de vista d’Esquerres per Molins de Rei, i a la lectura del Pla de Viabilitat econòmica (insistim en què el consell d’administració de l’empresa ja ha aprovat), mantenim el nostre compromís amb l’ús d’energies renovables i el reconeixem que per a donar un servei cal augmentar de manera raonable les tarifes periòdicament doncs hi ha conceptes que any rere any augmenten el seu cost. Ara bé, ExMdR considerem que la ciutadania no ha de suportar un augment del 20% en 3 anys i pagar interessos del 4% i del 6% per determinats auto préstecs entre societats del mateix grup empresarial derivats de la mala gestió que se’n ha fet els darrers anys. Molins Energia no ha fet suficients esforços per a adequar els seus costos a les necessitats i dimensions del servei que ha de prestar i la sensació és la de dur l’empresa fins el límit i com que és un servei públic, l’administració (en aquest cas l’Ajuntament) no la deixarà caure, permetent un augment desproporcionat de tarifes i posant a fons perdut (ampliació de capital) diners de tots els molinencs i molinenques.

El darrer Ple, els vots de PSC i CiU varen aprovar l’augment de les tarifes del que queda del 2013 un 6%.

Recomanacions personalitzades