L’ADF i la Creu Roja de Molins de Rei col·laboren a l’incendi de Vallirana

Dues organitzacions molinenques -l’ADF Puigmadrona-Olorda i la Creu Roja Baix Llobregat Centre- posen el seu granet de sorra en la lluita contra l’incendi de Vallirana i en l’atenció a les persones afectades per un foc que ha posat en perill diverses urbanitzacions.

Les flames de l'incendi de Vallirana des de l'Església de Molins de Rei // Alonso Pallí

Les flames de l’incendi de Vallirana amb l’església de Molins de Rei  en primer terme// Alonso Pallí

Voluntaris de dues organitzacions de Molins de Rei s’han desplaçat durant la llarga nit de diumenge 28 de juliol a Vallirana amb l’objectiu d’ajudar en la lluita contra el gran foc que ha afectat la població veïna.

Els voluntaris de la Creu Roja Molins de Rei, on es troba el centre d’operacions de l’entitat a la zona del Baix Llobregat Centre, s’han desplaçat per atendre les persones que han de passar la nit fora de casa, donant-li recolzament psicològic i establint campaments a la zona habilitada per l’Ajuntament de Vallirana per tal de no haver de passar la nit al ras. Els voluntaris molinencs han anat fent torns durant la matinada per atendre a les persones afectades, que s’han concentrat inicialment a la pista poliesportiva del poble i posteriorment a l’escola La Ginesta. En total una quinzena de persones han passat la nit en els espais habilitats, la majoria de les 150 persones que han marxat de casa seva han preferit fer-ho a domicilis de familiars o amics.

D’altra banda, segons ha informat l’ADF Puigmadrona-Olorda a través de les xarxes socials, diferents voluntaris de l’organització s’han desplaçat fins a Vallirana per treballar en l’extinció de l’incendi i per evitar que aquest s’estengui a altres poblacions molt properes al foc com Torrelles de Llobregat, Begues i Cervelló.

L’incendi, que ha començat aquest diumenge a la tarda, s’ha pogut visualitzar des de molts indrets de Molins de Rei. Les sirenes dels bombers s’han pogut escoltar durant hores des de la vila. El foc ha cremat més de de 80 hectàrees i no ha deixat cap ferit, només danys materials a diverses vivendes. Més de 80 dotacions dels bombers lluiten contra el foc. La pluja que ha caigut passades durant les últimes hores ha ajudat a bombers i voluntaris i l’incendi ha estat declarat en fase de control a primera hora del dilluns 29.

Recomanacions personalitzades