La taxa d’atur torna a registres del 2011 deixant enrere els mesos més durs

La taxa d’atur baixa per setè mes consecutiu i cau fins el 13,5%, un percentatge que no es registrava des de desembre del 2011, quan va començar a pujar de manera gairebé ininterrompuda fins novembre del 2012. Al mes de juny hi havia 1.762 molinencs a l’atur, 43 menys que el mes anterior.

El nombre d’aturats baixa mica en mica, sense parar, uns mesos més, uns altres menys, però mantenint una clara tendència que porta set mesos sense trencar-se. Del novembre de l’any passat,  quan es van superar els 2.000 aturats, fins aquest mes hi ha registrades unes 250 persones menys a les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Les dades del mes de juny apunten que actualment hi ha 1.762 molinencs a l’atur. Són 43 persones menys que al mes de maig i la taxa d’atur se situa en el 13,5% de la població activa, tres dècimes menys que el mes anterior i arribant a un percentatge que no s’aconseguia des de desembre del 2011.

Evolució de l’atur juny 2012 – juny 2013 // Gràfica d’elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Evolució de l’atur juny 2012 – juny 2013 // Gràfica d’elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, l’evolució de l’atur aquest mes ha estat positiva tant per als homes com per a les dones. Al mes de juny es van registrar 928 dones a l’atur, el que representa una taxa d’atur femení del 15%, dos dècimes per sota del mes anterior. Entre els homes es produeix una davallada superior, en aquest cas de quatre dècimes per sota del mes anterior, situant-se en un 12,5% la taxa d’atur masculí, el que representa 834 homes a l’atur, encadenant per segon mes una caiguda de magnituds considerables.

En quant a grups d’edat, el descens de l’atur també es nota en tots els sectors. Entre els menors de 25 anys se situa en el 9,1% amb 84 molinencs menors de 25 anys buscant feina, 10 menys que al maig. Pel que fa al gran col·lectiu d’edat tocat per la crisi, els majors de 44 anys, baixa tres dècimes per sota del mes anterior, quedant-se en 837 aturats majors de 44 anys, amb una taxa d’atur del 18,5%. És el segon mes que baixa el nombre d’aturats d’aquest col·lectiu, tot i que es desconeix quantes persones surten de l’estadística perquè ja se li han acabat les prestacions i no consten com demandant de feina i quants són els que realment han trobat un lloc de feina.

Per sectors i activitats econòmiques, a nivell comarcal i en relació amb el mes anterior, l’atur disminueix sobretot entre aquelles persones que tenien una ocupació als sectors de serveis a la producció (inclou ETT), comerç, restauració i hoteleria. Tot i això, el grup de persones aturades provinents d’administració pública i educació registrades en les oficines de treball, augmenta.

Recomanacions personalitzades