La comunitat islàmica celebra el Ramadà a la Sínia per segon any consecutiu

Els islàmics paguen un lloguer per utilitzar la instal·lació municipal. Els responsables de la comunitat islàmica expliquen que les negociacions amb l’Ajuntament “han estat més fàcils” que les de l’any passat, quan van celebrar el Ramadà al Poliesportiu de la Sínia per primera vegada. 

La Comunitat Islàmica lloga el Poliesportiu de la Sínia per fer el Ramadà // David Guerrero

La Comunitat Islàmica lloga el Poliesportiu de la Sínia per fer el Ramadà // David Guerrero

Per segon any consecutiu, la Comunitat Islàmica de Molins de Rei (CIMDR) celebra el Ramadà al Poliesportiu de la Sínia, situat al barri de la Granja. Així doncs, cada nit, des del passat 9 juliol i fins el proper 8 d’agost, entre vuitanta i cent persones que practiquen aquesta religió es desplacen fins a aquest poliesportiu per fer les seves oratòries.

L’Ajuntament lloga aquest espai a l’entitat molinenca, que també es fa càrrec de la neteja de l’equipament. “Les negociacions amb l’Ajuntament han estat més senzilles que les de l’any passat”, diu el president de la CIMDR, Abdelkader Bolkaddid, en declaracions a Viu Molins de Rei. El secretari de l’entitat, Abdelkamal Bolkaddid, diu a aquesta redacció que estan  “oberts a que qualsevol veí pugui veure el que fem aquí” ja que “així podran veure que no fem res dolent i que cuidem de la instal·lació com cal”, remarca. Viu Molins de Rei ho va comprovar i va viure una nit de ramadà amb la comunitat islàmica molinenca.

Passades les 11 de la nit la concentració és màxima al poliesportiu. Ni la presència de les càmeres despista al grup de persones que està orant. Una cortina separa els homes de les dones. “No és una qüestió de masclisme”, explica Abdelkamal. “Necessitem concentració màxima durant les dues hores que duren les pregàries i, donades algunes de les postures que realitzem, es millor separar homes i dones per evitar distraccions”, matisa. Pel mateix motiu, totes les peces de roba que duen són llises, sense missatges ni exuberàncies. L’imam, persona que s’ha memoritzat l’Alcorà i que dirigeix la pregaria és veí de Sant Vicenç dels Horts i molt jove, no supera la trentena d’edat. “Amb la seva joventut reflexa l’esperit de la nostra entitat, dirigida per joves que ens hem criat a Molins de Rei”, diu Abdelkadder amb el seu català perfecte.

La Comunitat Islàmica segueix lluitant per tenir un local propi // David Guerrero

La Comunitat Islàmica segueix lluitant per tenir un local propi // David Guerrero

El Salat Al Jumuah, al Poliesportiu Municipal

De la mateixa manera que els catòlics o els jueus, els islàmics també tenen un dia sagrat per orar, en aquest cas els divendres. Després d’una negociació complexa amb l’Ajuntament, finalment durant el mes de Ramadà la Comunitat Islàmica podrà fer les seves pregàries de divendres, anomenades Salat Al Jumuah, a la sala d’actes del Poliesportiu Municipal.

Aquesta entitat porta des del 2011 reclamant un espai per poder realitzar les seves pràctiques religioses i culturals però, després de la suspensió de llicències feta ara fa més d’un any, encara no s’ha trobat una solució a les seves demandes. Recentment, el govern municipal format per CiU i PSC ha aprovat una modificació de la legislació local vigent sense passar per ple municipal que, segons els islàmics, intenta dificultar la instalació d’un centre del culte a la vila.

Recomanacions personalitzades